Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (295)

plakát

Mesodeu (2017) 

Mno, není to film o homosexuálním vztahu, jako spíš o hraní, vžití se do role a (ne)vyrovnání se s tím (mluvila o tom i režisérka a scénáristka). Celkově mi přišlo, že snímku chybí nějaké scény, které by doplnily a obohatily vývoj ústředního vztahu a hlavního tématu, takhle je to dle mého takové střípkovité. Ale téma, atmosféra a zbytek... solidní.

plakát

Bratři Sackettové (1979) (TV film) 

Pro rodinu Sackettů mám slabost už od mládí a film ji nijak výrazně neublížil, takže z mé strany spokojenost. Ford je výtečný.

plakát

Marťan (2015) 

Jako velký fanoušek předlohy jsem vcelku spokojená. Ve scénáři nebylo několik vedlejších komplikací a nejen díky jejich absenci ale také formě knihy mi scházela jistá naléhavost, takové napětí, které z předlohy doslova sálalo. Ale základ té pravé sci-fi o lidské vynalézavosti a odhodlanosti zůstal a má i pěkný dovětek...

plakát

Hra (2014) (seriál) 

Není to hladce postupující Le Carré, je to překombinované a zvratově přepálené, tím ztrácí mnohé na uvěřitelnosti, ale v záplavě technokrimi tahle dobovka potěší.

plakát

Tráva (2005) (seriál) 

Otravné ztvárnění maloměšťácké představy o měkkých drogách. Jejich disrtibuce je v pohodě, pokud se jí zabývá chudák mamina, co jinak nic neumí a je neschopná (kráva). Ale bacha, nebude ji přece prodávat nezletilcům, to se nedělá. Dospělí si s drogou poradí, ti jsou zodpovědní. Obecně si ten seriál hraje na to, jak je kolem drog a vztahů cool s tunou hlášek, ale ve skutečnosti zůstavá zkostnatělý a povrchní s černbílými postavami. Naprostý opak Breaking Bad.

plakát

Low Winter Sun (2013) (seriál) 

Seriál inspirovaný britským tv filmem má větší záběr postav (gangy), přidal na okecávání a drsňáctví, ale kromě opět výborného Stronga postrádá další prvky originálu - temná atmosféra, všudypřítomné nápětí, lidské a hroutící se postavy... Takový je Geddes v originálu, tady je jen otravný naštvaný macho.

plakát

Black Lagoon (2006) (seriál) 

Problematické. Prim zde hraje častá akce. Většina postav se na začátku jeví jako zajímavě (nebo jejich zázemí), ale skoro nic se o nich nedozvíme. Vypadají tak neuvěřitelně ploše, vlastně každá je definovaná jen jednou charakteristikou. Nejvíc jsem se asi dozvěděla o Balalajce. Ale co ostatní?

plakát

V čísle 9 (2014) (seriál) 

Sardines - 3*, a Quite Night - 5*.

plakát

Thor: Temný svět (2013) 

Jako celek působí druhý díl nesouvisleji a zkratkovitěji, paradoxně mě však bavil víc než první díl i vzhledem k většímu zapojení vedlejších postav. Ty navíc disponují i smyslem pro humor a nadhledem, takže jsou zábavnější než suchopární hrdinové a zlotřilci. Byť tu není žádný vývoj charakterů (všechno o podstatné jsme se dozvěděli v minulém díle a Avengers), stejně jako u jedničky se přiznávám k zalíbení v postavě Lokiho.