Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (853)

plakát

Krotitelé duchů: Říše ledu (2024) 

Jedná se o slabší film, že předchozí film Odkaz. Ale stále je to příjemný film. Možná by bylo lepší, kdyby režisérem byl Jason Reitman. Záporák Garraka zajímavý. Kumail Nanjiani vtipný.  Kombinace nových a starých krotitelů duchů dobrá. Sice jde o slabší 4 hvězdy, nicméně je to zábavné.

plakát

Smysl pro tumor (2024) (seriál) 

Po Doktorovi Martinovi, Světu pod hlavou další převzatá záležitost na obrazovce České televize. Takže ani první ani asi poslední. Hlavní postava Filip mi byl sympatický i občas velmi nesympatický. Mentor Tonda v podaní Jiřího Bartošky je excelentní  a pro mě vždy sympatický.  Hanka je specifický případ, ne přímo překrásná, ale ani ne ošklivá. Milá i nemilá. Má dobré srdce. Dobré srdce a v jádru velmi dobrý člověk je otec Filipa. Závěr jednotlivých dílů s pacienty byl poučný. Kdyby to nebylo převzaté možná bych přemýšlel o 5 hvězdách.

plakát

Bod obnovy (2023) 

I když je zde na databázi napsáno, že inspirací byli Potomci lidí, tak já vidím inspiraci u Blade Runner a Blade Runner 2049. Ale film je to podařený. Je dobré že pestré mezinárodní spolupráci vznikl film, který v Čechách dlouho nevznikl. Sci-fi s příchutí detektivky s velmi kvalitním vzhledem. Ono je kvalitní i herecké obsazení  i když to chtělo nějaké srbské herce, když je tam srbská účast. Andrea Mohylová příjemně překvapila. Další herci dobrý výkon jako vždy. Snad nebude na dlouho poslední film této kategorie a přeji mu úspěch i v zahraničí.  Příjemná ČSFD projekce.

plakát

Docent (2023) (seriál) 

Dobře natočená kriminálka s výborným mužským hereckým kvartetem policistů - Trojan, Vetchý, Hádek  Taclík doplněná docentovými rodinnými žolíky Švehlíkem a Vlasákovou.  Divokou kartou za ženské policistky je Voříšková Ramba. Je částečně ukázkou nové generace nejen policistů: cítí se nevyužití, úkolováni je nehodnými podřadnými úkoly, vždy mají pravdu, která je v hlasitosti jejich názorů a ne ve faktech, které odmítají.  Na druhou stranu občas tu pravdu mají a něco dokáží. Nakonec jim patří budoucnost. Navíc zestárnou a snad zmoudří.

plakát

Eliška a Damián - Epizoda 1 (2023) (epizoda) 

Se seriálem Eliška a Damián chtěla Prima upoutat pozornost, ale ne takovou jak by jsi představovala. Herectví Emmy Smetany převyšuje většina herců. Nevím jestli to není vinou režiséra, a scénáře. Možná kombinace obou faktorů s zmíněným herectvím. Potom je však záhadou výborný herecký výkon Dany Syslové. Jednooký mezi slepými králem, dvojoký císařem.  Uváděný sňatek měl zabránit sedmileté válce, problém je, že v roce 1758 válka už dva roky probíhala. I chybné detaily dělají celek.

plakát

Eliška a Damián - Epizoda 12 (2023) (epizoda) 

Mám dojem, že Frederika Pruská je z nějaké katolické větve Hohenzollernů. Bavorský snoubenec, pravděpodobně katolík, dva bádenští snoubenci asi taky katolíci,  teta z Poznaně v katolickém Polsku. Je škoda, že neodviseli druhou řadu, protože některé díly už byly natočeny. Mohlo to být zajímavé.

plakát

Eliška a Damián - Epizoda 2 (2023) (epizoda) 

Prima chce mít seriál rychlé za sebou, tak dává dva díly za sebou.  A protože jsem je výjimečně viděl na televizi, tak je mám problém rozlišit. Daně Syslové jdou lépe interiéry než exteriéry.  Z mladých herců a hereček je příjemným překvapením Anna Dvořáková (že by geny?) částečně i Jan Komínek nakonec i Robert Urban. Dobře hraje i Anežka Rusevová. Detail, že by asi většina šlechty na dvoře mluvila německý tvůrci přehlédli. Asi ani plánovaná svatba prince z malého Bádenska s pruskou princeznou by sedmiletou válku nezastavila.  Navíc toto Bádensko má českou stopu, když jsou tu k sehnaní české kališnické knihy z Koniášova seznamu.

plakát

Eliška a Damián - Epizoda 6 (2023) (epizoda) 

Roman Slovák si zopakoval roli vzdělaného a relativně kultivovaného bezdomovce s dobrým srdcem z Dobrého rána Brno. Ale tam byl Luboš a tady je myslím Karel. Štěpán Coufal pro změnu drsnějšího otce z reklamy na Flexi.

plakát

Malá mořská víla (2023) 

Tak podle děti má princ Erik narozeniny 30. července.  Herec Jonah Hauer-King se animovanému předobrazu podobá dostatečně umí dobře hrát. Armando Salazar čili Javier Bardem konečné jako Triton dočkal Poseidonova trojzubce a taky to zahrál dobře. U něj se nabízí otázka spojená mnohoetnickou pestrostí jeho dcer. Nabízí se několik variant: více matek, ne všechny byly jeho( nebo žádná). Při paření (ať probíhá jakoliv) u podmořských lidí dané moře ovlivňuje vzhled. Halle Bailey sice je černoška, ale i přesto se do této role hodí.  Dabing byl na jedničku. Vyzvedl bych Jana Dolanského v roli kraba Sebastiana. Jsem rád, že jeho písně v této verzi zazněly. V celkově vzato to není špatný film.

plakát

Polibte si preference (2023) (pořad) 

Pořad televize A11 Polibte si preference hodnotím za velmi silné 3 hvězdy.  Zuzana Bubílková má možná o něco menší jiskru než v pořadu S politiky netančím, ale i tak umí dobře využit ironie a sarkasmu.