Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (853)

plakát

Rédl (2018) (seriál) 

Ondřej Sokol pěkně zahrál zajímavou roli snaživě čestnou postavu poručíka Rédla z doby rozpadu Československa. Ferenc neboli Lorenc byl tvůrci dobře napsán i když mohl ukázat na konci originálněji. Duo Hoffmann a Novotný typově zapadalo do popisu mafiánských gaunerů té doby. Petra Hřebíčková hezký dodala ženský prvek. Téma kdy jedno zlo může být menším a může být spojencem. A je to dobře natočené retro.

plakát

Dukla 61 (2018) (TV film) 

Díky tomuto televiznímu filmu výraz hrdina od Dukly dostává trochu jiný význam nespojený s 2. světovou válkou a karpatsko-dukelskou operaci. I když by se dalo napsat místo od Dukly - z Dukly (a ne sportovní). Navíc hrdinou z Dukly je zde Marek Taclík, který herecký přesvědčit i své nepříznivce. Scénář dobře napsaný a kvalitně zahraný. Atmosféra a prostředí vyhovující. Havířov je Havířov.

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Do krásného prostředí Vyšehradu byl zasazen ladný běh čtyř půvabných představitelek Kovářových (Věra, Marcela, Bára, Kateřina). Příběh filmu je lidský, příjemný a odpočinkový. Přesto ne nudný. Postava Ondřeje Vetchého mi připomínala Jirku Luňáka z Okresního přeboru, postava Martina Hofmanna zase Luďana Říhu z Mostu!. U Vladimíra Polívky podobně jako u jeho sestry Anny platí, že jablko nepadá daleko od stromu.

plakát

Manželé z roku II (1971) 

Velmi příjemná záležitost s Jean Paul Belmondem z doby Velké francouzské revoluce. Film je sice komedie, ale ukazuje humorně i to že revoluce požírá své děti a děti revoluce požírají ji. Marlene Jobert výborná a je vhodným protějškem Belmonda. Ten zde využil svoje pohybové nadání a charisma. Jeden z nejlepších komediálních historických filmů s J.P.B.

plakát

Rapl - Operace Ofsajd (2019) (epizoda) 

Ocenil bych kromě Hynka Čermáka i herecký výkon Antonina Duchoslava. Citát dílu: Vždyť je to košile Kurta Uldricha vůdce drážďanského povstání (asi to bude výmysl stejně jako nazi fanouškové neexistujícího Spartaku). Rybí tuk tak pobavil.

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) 

Nepřipojím se k tak masívní kritice režiséra Zelinky, nicméně pohádka se úplně nepovedla. Možná by jak tu bylo psáno Žitovi pomohlo kdyby se tu objevil Daniel Landa ( častá úvaha u komentářů u zdejších uživatelů) nebo Jožo Ráž ( slovenský žito). Žito sice dostal jméno Jiří, po zesnulém manželovi, ale nikdo neřekl jinak než Žito. Pan režisér Zelenka sice v rozhovoru řekl, že Žito se nemohl jmenovat Oves, protože se v té době u nás oves nepěstoval (pěstován od doby bronzové a šiřitele byli Slované). Ale poté u obchodníka jsou vyjmenovány brambory (se do Evropy dostaly po objevení Ameriky, k nám až za Války o španělské dědictví v století osmnáctém) . Denis Šafařík, podobný Václavu Neckářovi, mi tolik nevadil, zdá se mi jen tak trochu bez emocí.

plakát

Planeta Česko (2017) 

Planetou Česko mám problém hlavně s názvem. Nemám rád výraz Česko. Ale malebný dokument je u mě vítězem Ceny filmových fanoušků 26. Českého lva ( v konkurenci Po čem muži touží, Dvě nevěsty a jedna svatba, Prezident Blaník, Poslední útěk Jeronýma Pražského, Jana Palacha). Výborně využit hlas Kryštofa Hádka a krásy české přírody.

plakát

Rapl - Exekuce (2019) (epizoda) 

Nehodnotím jednotlivé díly, většinou až celou sérii. Nicméně k ním mohu napsat komentář. Tým kriminalistů z Jáchymova se skoro komplet i s patologem přestěhoval do Ústí nad Labem. Kde i přes velikost krajského města je méně vražd než v odstrčeném krušnohorském městečku. Dialog, který mne zaujal: Protože jsou intelektuálně nekompatibilní. Ty vole, to nevím, jak přeložit.

plakát

Jan Palach (2018) 

Začnu citátem: Člověk musí bojovat proti tomu zlu, na které právě stačí. Film má silné scény, ale i slabé chvilky. Robert Sedláček je takový rozporuplný tvůrce občas umí a občas ne. Viktor Zavadil mi pro roli Jana Palacha (naivního idealisty levicového zaměření) přišel jako dobrá volba. Asi mám rád historické filmy s silným příběhem, takže trochu přimhouřím oko a dávám 4.

plakát

Policie Modrava (2011) (seriál) 

Šumava byla vylidněná, kdyby to bylo reálné. A to, že by část obyvatel byla mrtvá, část ve vězení a zbytek by se asi z tohoto, už tak drsného kraje odstěhoval. Policii Modrava se však nedá upřít slušné herecké případy, zajímavé případy a krásnou destinaci Šumavy. Osobně znám oblasti Sušice, Srní, Hartmanic, Železné Rudy, Poledníku, Prašil i Modravu a jsou to pěkná místa. Jen tak mimochodem, všimli jste si, že drtivá většina seriálu se odehrává v letě nebo době pěkného počasí za doby vegetace?