Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (853)

plakát

Hráč: DragonSlayer666 (2017) (seriál) 

Dragonslayer 666 (finský kus kus kus) je kus, který mi mimo jiné pomohl vzpomenout na zapomenuté fragmenty finštiny. Vidět seriál v originále je o něco větší zážitek. I když se zde objeví angličtina, japonština francouzština a myslím i švédština s řečtinou nevlastního otce Dragonslayera 666. Hlavní hrdina je svéráz, občas i sympatický a občas na zabití.  Ale rozhodně je jeho příběh vtipný i když by mohl být ze života.

plakát

Anna (2019) 

Že by filmový spinoff mezi druhou a třetí sérii For All Mankind. To by vysvětlilo technologický postup a to, že se jedná o alternativní realitu. V této realitě v roce 1987 v Sovětském svazu má domácnost drobných kriminálníků na svou dobu nabušený notebook, kvalitní pravděpodobně bezdrátové připojení na internet. V  Tom samém roce má Sovětské námořnictvo, dle rekrutačního online formuláře, velmi kvalitní webové stránky.  V roce 1985 jsou v Moskvě plné obchody zboží, třeba pomerančů, grepů a manga. Pravda banány asi opět nedostatkové. V roce 1990 je Petrohrad opět Sankt Petěrburg a ne Leningrad, jsou války v Iráku, Sýrii i Čečensku.  Přesto všechno je film dobrý dějem, choreografii i hereckým obsazením - Sasha Luss je dobře zvolená. Trochu je podoben Brutální Nikitě, Besson je Besson. Navíc se postava  Luka Evanse má jméno po české obci - Čenkov.  Co vadilo, byl častý časový posun. Ale chápu, že to mělo svůj důvod.

plakát

Kincsem - sázka na pomstu (2017) 

Hezký romantický film o krásných koních z Uher 19. století (předminulého).  Svůj půvab a šarm má i Ernő Blaskovich (Ervin Nagy) a Klara von Oettingen (Andrea Petrik z Vojvodiny).  Jen si myslím, že po rakousko-uherském vyrovnání po roce 1867 nebyli Maďaři tak utlačováni.  Mimochodem velkým fanouškem Kincsem byl František Josef I..

plakát

Pokropený kropič (1895) 

Nadčasová krátká francouzská klasika bratři Lumierů.

plakát

Krásná mlynářka (1955) 

Milý, historický a vtipný příběh s krásnou Sophii Lorenovou a Marcellem Mastroiannim. Chci jen podoktnout, že v daném roce 1682 nebyl neapolským místokrálem Teofilo Villa Medina Sandéz Suáres de Figueros (Hraný Vittoriem de Sicou) ale Fernando Joaquín Fajardo de Requeséns y Zúñiga, Marquess of Los Velez.

plakát

MOST! - Epizoda 3 (2019) (epizoda) 

Skladba Jon Bon Jovi Blaze of Glory se k Luďanově výpravě do Severky dobře sedí.

plakát

Osada - Epizoda 8 (2021) (epizoda) 

Chudák Hynek Južan. Arnoštka Krausová je taková cílevědomá, možná až moc. Okolí je k Hynkovi ohleduplné. Myslím, že měl sympatie skoro celé osady Záhoří i televizních diváků.

plakát

Živí mrtví - Ještě jedno (2021) (epizoda) 

Sice trochu komornější díl, ale za to psychologický dobře zpracovaný. Účast hostující hvězdy Patricka Roberta alias T 1000  jen přínosem a potěšila.

plakát

Bitva o Británii (1969) 

Výborný film o výborných mužích na létajících strojích, co si zaslouží i po letech úctu. A někteří z nich pocházely z domoviny a přilehlého sousedství.

plakát

Vzkaz v láhvi (2016) 

Oddělení Q je drsné samo o sobě a když k tomu připočteme nábožensky motivované zločiny na dětech je to ještě větší drsnota. Příběh je dobře napsaný, dobře zahraný a není hloupý a je dostatečně napínavý.