Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (10)

Čarodějův učeň

Čarodějův učeň (1977)

Toto je můj 200. komentář a píše se poměrně těžko, protože Čarodějův učeň je mých nejoblíbenějších filmech a přes všechny avatary, akční hrdiny, sličné sexbomby tam zůstane. A proč? Chce se mi napsat, koukněte se a pochopíte, ale přece jen něco málo napíšu. Čarodějův učeň alias Krabat je magická pohádka, která v době mého dětství i v dnes má prvky hororu. Není to škodu. Animace by se mohla zdát primitivní, ale kouzelné. Má rovněž silný a podmanivý příběh. Otfried Preussler a Karel Zeman byla dobrá tvůrčí dvojce, doplněná hlasem vypravěče Luďka Munzara, doprovázeným hlasem Jaroslava Moučky. Kdysi dávno, dávno se při sledování tohoto filmu strhla rychlá a silná bouře, která krásně dokreslila atmosféru tohoto filmu. Možná i proto je tento film mezi mými oblíbenými pro celkovou atmosféru. A to bude asi vše přátelé a čtenáři. Děkuji za pozornost.

Boj o oheň

Boj o oheň (1981)

Dobrodružný příběh, býť jednoduchý, tak podmanivý a surový. Trojice neandertálců na cestě za ohněm- aatrr si v průběhu filmu získá vaše srdce. Dnes by tento film byl přeplněn specialními efekty a asi by měl slabší příběh, ale náštěstí se natočil v roce 1981 a s režíserem Jeanem - Jacquesem Annaudem. Kritika, že by se jednotlivé lidské druhy nemohly setkat, již neplátí, protože vývoj lidského rodu není přímá linka, ale rozvětvený strom. A nakonec je to film u kterého nepotřebujete titulky ani dabing.

Potomci lidí

Potomci lidí (2006)

Je to post-apokalyptický film, který není post-apokalyptický. Svět, který je na cestě k zániku je vykreslen tak detailně a reálně, že je lehce uvěřitelný. Hlavní postava není žádný akční hrdina, ale vcelku obyčejný člověk, ale sympatický. Scény z Bexhillu, kde by se ti sťaštnější z nás asi potkali, jsou technický a vizuálně dobře zvládnuté. Kromě vizuální a technické stránky má film svůj silný příběh a to je vždy kladem.

Planeta opic

Planeta opic (2001)

Nad tímto komentářem jsem si velmi lámal hlavu. Velmi kvalitní remake, který dokáže překvapit, pokud čekáte kopírování. Planeta opic je skutečnou planetou opic, kdo viděl pochopí. Struktura opičí společnosti je zajímavá, jednotlivé druhy-orangutani, šimpanzi a gorily, ztratily své původní pozice. Rolí se herci zhostili velmi dobře.