Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Napříč vesmírem

Napříč vesmírem (2007)

Nejde o nějaký nový a převratný příběh, který nám ještě nikdy nikdo nenabídl. Je to romantická klasika. Ale přiznám se, že jsem jako dítě v hračkářství - ty barvičky, ty pohybující se fantazie, ty písničky...proště šahám po té nejblýskavější hračce, kterou mi kdo mohl nabídnout.

Taková zvláštní rodinka

Taková zvláštní rodinka (2001)

Miluju filmy Wese Andersona. Je pravda, že jsem zatím měla čest pouze s tímto kouskem a pak s jeho Životem pod vodou, ale prostě oba filmy mají neuvěřitelné kouzlo. Jsou v podstatě o ničem, ale přesto vás chování herců a Andersonův vypravěčský styl dokáží vtáhnout natolik, že jejich svět nebudete chtít opustit. A chtěla bych upozornit na vynikajícího Billa Murraye, jehož neutrální výraz, když je celý od krve vážně stojí za to...

Věčný svit neposkvrněné mysli

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)

Málokoho někdy nenapadlo, že by TOHLE raději zapomněl. A co kdyby to bylo realizovatelné? Udělali bychom to? Vzdali bychom se svých vzpomínek? Věčný svit neposkvrněné myslí nabízí vytváří z této fikce realitu. Když započalo vymazávání, byla jsem i nalomená, že existuje pár vzpomínek, které bych raději neměla, pak však začali hrdinové prchat ve snaze zachytit, alespoň útržky o existenci toho druhého. Já si uvědomila, že nejspíš ano, že i když bych na určité věci ráda zapomněla, stejně bych chtěla (možná i měla) vědět, že se staly. A nakonec mě Gondry odzbrojil! Scéna v rozpadajícím se domě. Úžasná hudba doprovázející uvědomění si hrdinů, že nad během celé události již nemají žádnou moc a pouze konstatují, co by dnes udělali jinak. A došlo mi, že bych nejspíš nevymazala nic. Ne, že bych bez těch vzpomínek nedokázala žít, ale ukážou mi cestu, jak se chovat dnes. Samozřejmě, film je spíše o lásce, která překoná i výmaz paměti, ale nedokážu si pomoci - spíše pro mě představuje výzvu k přemýšlení o vlastní historii.