Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Fantasy

Recenze (48)

plakát

Sedmero krkavců (2015) 

Je vidět, že dějově stejná pohádka s verzí z roku 1993, jenom s pár malými odchylkami, jde natočit mnohem líp. Výborné výkony Marty Issové a Zuzany Bydžovské ještě umocňuje koktající princ Lukáš Příkazký. Je úplně jedno, že princ není krasavec a jeho milá bůhvíjak pohledná, všechno vyvažují svými hereckými výkony. Úsměvná pohádka, která se, na rozdíl od první verze, určitě hodí ke svátečnímu stolu.

plakát

Sedmero krkavců (1993) (TV film) 

Nikdy jsem nečetl originál této pohádky od Boženy Němcové, takže nemohu moc pohlížet na děj z hlediska pravdivosti. Ztvárnění této známé pohádky Ludvíkem Rážou na mě působí moc pochmurně, melancholicky a nekoukalo se mi na ní dobře, a i když výkony Tomáše Dlouhého a Ivany Chýlkové byly na jedničku, byl jsem na klasickém šťastném konci spíše rozladěný. Proto nemohu dát víc hvězd než jen průměrné tři.

plakát

S čerty nejsou žerty (1984) 

Nádherná vánoční klasika, kterou už, pro mě, žádná jiná pohádka nepřekoná. Můžu vidět zas a znova a stejně se budu vždycky těšit na Dorotu Máchalovou, nebohou nevlastní matku, Janka, čerta s hodností vraníka, vlastně vlka, Petra Máchala, zlobivého synáčka, kterého čeká šibenice, laskavého, avšak hloupého pana knížete, a v neposlední řadě správce ze zámku a kaprála, kterých je pro jedno malé hloupé knížectví velká škoda. Závěrem už jen mohu napsat, že ať už peklo bylo či nebylo vymyšleno bylo fakt dobře a já dávám pět hvězd.

plakát

Přímý kontakt (2009) 

Už to, že se děj odehrává na Balkánu mi mělo něco napovědět. Téma žoldáků právě na Balkánu je značně vyčerpané. Velikým mínusem jsou akční scény. Jedinou hvězdu má u mě už od dob Rockyho Dolph. Díky bohu za Stallona a to že ho zatáhl do Expendables jinak by i tahle hvězda spadla.

plakát

Křídla Vánoc (2013) 

Na tenhle snímek mě nalákala úvodní písnička Richarda Krajča a její představení na jednom z koncertů, že uvidím Jakuba Prachaře jako zajíce, a kurva jakého zajíce. Chyba lávky. Trefa vedle. Prostě blbost. Deprese střídá depresi. Ať to shrnu jak chci, tenhle film si příště pustím leda když budu až po špičky ušních boltců nabit pozitivní energií a budu jí chtít trochu ubrat. Ale rozhodně nemohu doporučit si tenhle film pustit o Vánocích. S nimi toho má vážně pramálo společného. Dávám alespoň dvě hvězdy za nádhernou hudbu a obsazení.

plakát

Ten, kdo stojí v koutě (2012) 

Po dlouhý době můžu připojit komentář, protože tenhle film jsem si vážně užil. Neskutečné vyprávění od začátku do konce. Postavy byly naprosto perfektní. Zvlášť moje oblíbenkyně Emma Watson, na kterou jako velký fanoušek Harryho Pottera nedám dopustit. Ale i Logan Lerman nebyl špatný. Neskutečná byla také hudba, která spolu s výbornými hereckými výkony, navazovala atmosféru nedovolujíce se člověku ani na vteřinu odtrhnout. Podtrženo, sečteno: I když to nebyl čistokrevnej romanťák, tak mě tenhle snímek úplně pohltil. Nelze než doporučit.

plakát

Nejvyšší nabídka (2013) 

Moc často se mi nestává, aby mě film vtáhnul do děje a pohltil, ale u tohohle snímku tomu tak je. Prostě mě nadchnul. Těžká předvídatelnost děje, napětí mezi hlavními postavami, trochu scén z aukční síně, autistická liliputka. Geoffrey Rush v hlavní roli. Není potřeba více vysvětlovat. S těžkou předvídatelností děje souvisí i dokonalý konec. Holt jeden z filmů, u kterých jsem strašně rád, že jsem si nepřečetl obsah a pustil se do toho po hlavě. Bez větších výlevů dávám pět hvězd.

plakát

Odplata (1999) 

Ač se zdá zápletka trochu tuctová, kdy prostě jeden člověk zlikviduje celej syndikát, v čemž tak trochu vynikal Steven Seagal, a samozřejmě se je tady vůbec netroufám srovnávat, tak mě tenhle snímek nanejvýš zaujmul. Nesnaží se dlouho vysvětlovat zápletku. Má výbornou atmosféru. Melu Gibsonovi role naprosto sedla a člověk by řek, že schválně vyhledává role, kde ho někdo mučí. Už stačilo zařvat jenom „svoboda“ a bylo to jasný. Prostě další „šílenec“ do sbírky. A pro Krise Kristoffersona je to další z mnoha rolí záporáků. Holt proč mu to upírat, když v tom tak vyniká. K tomuhle filmu nemám jedinou výtku a pět hvězd si stoprocentně zaslouží.

plakát

Případy 1. oddělení (2014) (seriál) 

Neskutečné!!! Konečně kvalitní česká kriminálka. Už jenom kvůli hereckému obsazení jsem se na něj těšil jako na smilování a můžu říct, že veškerá očekávání jsou splněna. Nejspíš tomu pomáhá, že je to natočený podle skutečných případů a možná právě to je na tomhle dílu tak poutavý. Vypadá to, že ČT nasadila, co se týče některých seriálů, do trháku na zlato, protože tomuhle nemůžou ostatní stanice vůbec konkurovat. Tak snad to vydrží. :-)

plakát

Čtvrtá hvězda (2014) (seriál) 

Od tohohle seriálu jsem čekal daleko víc. Chtěl jsem se jenom trochu zasmát, ale to vážně nejde. Rád bych mu dal ještě šanci, ale stačila jedna scéna, v druhém dílu, s vozíčkářem a radši jsem to vypnul. Trapnost nad trapnost. Jednu hvězdu dávám za herecké obsazení, ale víc ani ťuk.