Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Fantasy

Oblíbené filmy (10)

S čerty nejsou žerty

S čerty nejsou žerty (1984)

Nádherná vánoční klasika, kterou už, pro mě, žádná jiná pohádka nepřekoná. Můžu vidět zas a znova a stejně se budu vždycky těšit na Dorotu Máchalovou, nebohou nevlastní matku, Janka, čerta s hodností vraníka, vlastně vlka, Petra Máchala, zlobivého synáčka, kterého čeká šibenice, laskavého, avšak hloupého pana knížete, a v neposlední řadě správce ze zámku a kaprála, kterých je pro jedno malé hloupé knížectví velká škoda. Závěrem už jen mohu napsat, že ať už peklo bylo či nebylo vymyšleno bylo fakt dobře a já dávám pět hvězd.

96 hodin

96 hodin (2008)

Co čekat, když v Paříži unesou členové albánské komunity dvě děvčice, z níž jedna je dcerou bývalého agenta CIA?! Samozřejmě, parádní řežbu. Tenhle film ani nemůžu v klidu okomentovat. Protože v každém druhém slovu, bych se vyjadřoval superlativem. Ponejprv, když mi spolubydlící říkal, ten film je fakt dobrej, na ten se musíš podívat, hodně jsem se zdráhal. A pak to přišlo. Akce střídala akci. Nebo to spíš byla jedna velká akce, protože ani nevím, jak těch 90 min uběhlo. Takže vřele doporučuju a „Hodně štěstí!“.

Lásce na stopě

Lásce na stopě (2001)

Romantický film a Kate Beckinsale?! To je jako poklička na hrnec. Holt je to moje oblíbenkyně a s tím nic nesvedu. John Cusack byl jako protějšek ucházející. Hra s osudem se rozhodně povedla a celý film jsem čekal na to, jak se to vyvrbí. Nemohu si pomoci, ale hlavně kvůli Kate a jejím nádherným slzavým očím dávám Kasiopeju +1.

Lásky čas

Lásky čas (2013)

Tenhle film se pro mě okamžitě stal výjimečným. Nejprve jsem ho vůbec nechtěl vidět. Hlavně mě nelákalo cestování v čase po zkušenosti z Jumpera. Ale po pár chvílích mě neuvěřitelně začalo zajímat, jak to všechno dopadne a už jsem se nemohl utrhnout. Rachel McAdams je pro tyhle romantické role jako stvořená, a ve spojení s Domhnallem Gleesonem, i když nejdříve vypadal jako její mladší bratr, nakonec vytvořili sympatický pár. Strašně se mi líbí anglická krajina, hlavně venkov, a tady sem si jí užil přímo vrchovatě. Prostě výprava byla „na můj vkus“ naprosto perfektní. Nejdřív jsem se smál a snažil se nekoukat na trapné situace a pak přišlo jenom zděšení a trocha slz. Už jsem si myslel, že scéna z Forresta Gumpa, kdy umře Jenny, zůstane nepřekonána, ale Richardu Curtisovi se to povedlo. Kdybych to shrnul do jedné kopy, tak začátek výborný, prostředek výborný, konec „sakra“ výborný. Hudba výborný, výprava výborná, herci výborní. Škoda, že nemůžu udělit víc než pět hvězd, Lásky čas by si je rozhodně zasloužil.