Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Horor

Recenze (166)

plakát

Vlkodlak (2010) 

Tento film začal vypadat už po prvních trailerech nudně a bohužel takový je. Sice digitální efekty jsou více než dobré ale scénář je dosti předvídatelný a po první a velice dobré půlhodině začíná upadat do šedé nudy a je až moc předvídatelný. Herci v hlavních rolích jsou dobří, ale bohužel filmu to moc nepomůže. Na druhou stranu hudba je docela fajn a drsné prostředí velmi uvěřitelné. škoda že tento film zapadl do šedého průměru s lepším režisérem a scénáristou to mohlo být o dost lepší.

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

Vtipná česká komedie, která mě překvapila svojí pozitivní náladou sympatickými herci a vtipným příběhem. Sice novodobé české filmy nemusím ale tenhle je dobrý.

plakát

Zrození Planety opic (2011) 

Tak tohle je největší překvapení roku 2011 jelikož po trailerech které byly úžasné jsem se bál že vše dobré vyplácali do traileru a celkový film nebude působit tak dobře opak je však pravdou. Hudba atmosféra a hlavně speciální efekty jsou opravdu velkolepé opicím nechybí vůbec nic a působí lépe než opravdoví lidé. James Franco tu sice hraje druhé housle ale pořád je dobrý a scénář si dokázal se všemi logickými neduhy poradit opravdu na výbornou a věřím, že takto vznikla planeta opic. Prozatím dávám 4 hvězdy, ale myslím, že po druhém zhlédnutí dám 5. Ps. Asi nebudu jediný, kdo fandil opicím, a bylo mu smutno když některá umře. Zatím spolu s x.meny nejlepší blockbuster 2011.

plakát

Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka (2005) 

Wallace & Gromit prostě nezklamali a jsou stejně dobří jako v kraťasech. Bohužel zas až tolik jim nesluší dlouhá stopáž protože pár momentů je docela nudných ale klasicky naivní scénář a spousta bláznivých vtipů jsou plusy které vám vykouzlí úsměv na tváři. Je to prostě skvělí animák který leckteré 3d animované strčí do kapsy.

plakát

Správci osudu (2011) 

Film s velice zajímavou zápletkou a nápadem a vynikajícími herci bohužel nesplnil mé očekávání. Co nejvíce filmu podtrhává nohy je to, že si scénáristi vybrali až moc složité a těžko vysvětlitelné téma které bohužel vysvětlí tak napůl, takže je tam logických děr až až. Obecný základ příběhu je trošku naivní a logicky těžko proveditelný a posouvání příběhu o nějaký čas to moc nespraví. Bohužel když se film začíná tak nějak rozjíždět tak je na jednou konec ale film má i své klady prostředí atmosféra i hudba jsou velmi dobré Matt Damon, jako vždy herecky nezklamal a konečné finále s dveřmi je pěkné. Bohužel film mohl dopadnout mnohem lépe, ale scénáristi si vzali až příliš velké sousto.

plakát

Kick-Ass (2010) 

Po excelentním hvězdném prachu jsem doufal, že mě Matthew Vaughn nezklame a nezklamal. Tohle je fakt Nářez. Je to originální je to krvavé akční scény jsou úžasné a Hit-girl je absolutně skvělá a o třídu přesahuje hlavního hrdinu. Scénář také nemá chybu a herecké výkony jsou bez větších chyb. Bohužel někdy mi trochu vadil samotný Kick ass ale to je jen malá vada na kráse dívejte toto je jedno z největších překvapení roku.

plakát

Futurama: Fialový trpaslík (2009) (video kompilace) 

Je to druhý nejslabší film futuramy ze čtyř ale pořád je dobrý má šmrnc a nápady. Staří známí nás zase baví bohužel ten ekologický podtón si mohly nechat.

plakát

Na hraně temnoty (2010) 

Film, který se tváři jako 96 hodin bohužel na něj zdaleka nemá. Gibson se vrátil a bohužel on je taky jediné, co je na filmu dobré. Scénář je předvídatelný akce mizerná a celkově film spadá do šedého průměru.

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Dremworks tímto filmem dokázal, že může mít stejně dobré filmy jako pixar protože tento animák je boží. Zde si tvůrci troufli zkusit něco co je u animáku nevšední a to že vypustili takřka všechny děcké rysy které mají děti tak rádi a udělali dobře. Tím že se film chová dospěleji dokáže bavit hlavně odrostlejší publikum takže se rodiče určitě nebudou nudit, animace je úžasná a let na draku je dokonalý (z toho se měl poučit eragon), příběh s drsným závěrem je netypický a potěší akorát mě děsí na konci pomrknutí na následnou dvojku která už by nemusela být tak dobrá doufám že to tak nebude. Scénář nemá chybu a u pár scén sem i uronil slzu. Animák který se musí vidět.

plakát

Den & Noc (2010) 

Trošku slabší a méně zábavný kraťas od pixaru bohužel není tak dobrý jako ty předchozí. Sice animace i nápad jsou dobré, ale postrádá to, co měli předchozí kraťasy a to je vtip.