Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (40)

plakát

Černý korzár (1976) 

Z tohoto filmu, který jsem viděla jako malá slečna, mi na desítky let utkvěla melodie, která mi připadala nádherná a magická. Abych ji tehdy nezapomněla, naučila jsem se ji vyťukat na klavír. Stejně jako ostatním tady i mě učaroval příběh lásky, pomsty, souboje, moře, korzár, kráska a exotika. A ano, po letech spatřeno staršíma očima, kouzlo se malinko ztratilo. Ale jen malinko, klidně bych se podívala znovu. (...a tvé oči pak uvidí to, co teď vidí Jara... - nebo tak nějak to ta dívka řekla)

plakát

Deniska umřela (2022) (studentský film) 

Film jsem neviděla, nepřísluší mi hodnotit, ale neskutečně mě zasáhl trailer, který jsem náhodou viděla v ČT při upoutávkách. To si tak ráno piju kafe a vypravuju se do práce, když v tom vidím chlapečka jak mu umřel pejsek, jak truchlí, pejskové kolem něj tančí a už brečím. Přijdu do práce, hledám si informace o režisérovi, o filmu, hledám kde bych mohla film vidět, vidím ty obrázky a brečím, nejde to ovládnout. Podotýkám, že jsem úplně normální duševně zdravá žena, jen tak mě nic nerozhází a prožívám v životě celkem šťastné období. Ano, máme doma dvě úplně pitomé čubiny a kočku. Psy považuji za největší dar lidstvu. Tak asi proto. Hodnotím tedy nápad a snad film brzy uvidím.

plakát

Temný případ - Part 5 (2024) (epizoda) 

Musím přiznat, že i přes všechny "hejty" a kulhající logiku se mi Noční krajina líbila víc, než třeba třetí série. Jak tu někdo psal: Holky holkám. Hltala jsem každý díl, vracela jsem si některé pasáže a hrozně mě to bavilo. ( tedy s výjimkou gerontosexu) Napínavé, tajemné, temné. Bohužel pátý díl všechno poslal totálně do kopru. Vůbec ten zvrat a sešup k nesmyslnému blábolu nepobírám. Tak jsem teda zvědavá, copak nám scenáristka režisérka připravila za rozuzlení a modlím se, prosím, kouzelná spirálo, ať ten závěr aspoň není směšný.

plakát

Grinch (2000) 

Když byly děti malé a koukaly na to, přišlo mi to úplně šílené. Nebyla jsem schopna film sledovat, podivné pitvorné postavy se plácaly mezi kýčovitými domečky a do toho zelený chlupatý Jim. Teď si bez Grinche neumím představit Vánoce. Celá rodina umí hlášky pomalu zpaměti a moc se bavíme. Viděno stopadesatkrát, Grinch prostě nemá chybu.

plakát

Neviditelní (2014) (seriál) 

Tak jsem teprve teď objevila skoro 10 let starý seriál. A musím říct, že je úžasný. Hvězdné obsazení, skvělé hlášky, zajímavý děj plný nadsázky. Bavila jsem se od začátku do konce. Vzhledem k tomu, že příběhy některých postav nebyly uzavřeny, zřejmě měla vzniknout ještě druhá řada a z nějakého důvodu na ni nedošlo. Je to hrozná škoda. Bohužel za ty roky od vzniku seriálu přišla taková smutná cenzurovaná "doba," že díky těm úžasným narážkám a hláškám tohle dílko možná v žádné veřejné TV už nikdy neuvidíme.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Opravdu film světového formátu. Bavily mě ty mrakodrapy, obří stavby, auta, zařízení a k tomu ten kontrast starých domů s prádlem na šňůře. Bavila mě hudba, která byla skvělá. Nápad s bodem obnovy je super, příběh takový typický, co jiného už vymyslet... Co jsem ale postrádala bylo napětí. Nějaká obava co bude dál. Absence napětí a tušení pointy dlouho dopředu, to prostě u detektivky není dobré. Taky mi chyběl nějaký "vztah" který by si měl divák vytvořit k hlavnímu hrdinovi. Jenže mě byla paní policistka tak nějak ukradená. Ne nesympatická, to ne. Ale neměla jsem o ni strach, byla mi fuk. Čtvrtá hvězdička je bonus za to, že jsem nic neočekávala a byla jsem mile překvapená.

plakát

Milé dítě (2023) (seriál) 

Zajímavý námět, napínavý. Holčička co hrála Hannu byla skvělá. Koukat se na to dalo. Ale tak hrozné dialogy, různé nesmysly ( jakože po špitálu na ARO se promenáduje kde kdo, to neexistuje ani v Čechách) Podivné nepravděpodobné jednání policajtů... Pomale plynoucí děj mi nevadil, to ostatní ano.

plakát

Barbie (2023) 

Překvapivě zábavné, zasmáli jsme se, stálo to za to, ale posledních patnáct minut už mi bylo trochu trapně. Za zbytečné rozpatlávání hvězdička dolů.

plakát

Invalida (2023) 

(Některé komentáře jsou neskutečně hnidopišské romány...) Prostě a jednoduše skvělá nadsazená čistá komedie. Od začátku až do konce jsem si užívala, že se skvěle bavím a nemusím se stydět a mít husí kůži trapnosti ( jako na některých českých filmech) že si autoři filmu nemusí hrát na "umění", které tam ale očividně je a že herci umí výborně hrát. Klobouk dolů. Viděla jsem dvakrát a šla bych klidně po třetí. To prostě musíte vidět.

plakát

Panna a netvor (1978) 

Bohužel jsem tuto "pohádku" viděla jako osmiletá v kině. Film šel do kin opravdu jako "pohádka", takže dětí bylo plné kino. Bohužel nejdříve mě odrovnaly titulky sice s krásnou a fascinující, ale děsivou hudbou. (Lebka koně mě pak dlouho strašila ve snech) Další hrůza pro mé dětské oči byly dost naturalistické záběry ze zabijačky hned v úvodu. Podříznutý krk kozy, useknutá hlava slepici, naříkající prase, které tam pak visí a řezník ho vyvrhuje, krev vytéká mezi kroupy... A pak přichází skáza kupcových vozů. Ponurost, mlha, stromy jak na Vysočině po kůrovci, splašené vyděšené koně, zboží i lidi padající do propasti. Čtyři lidi dost krvavě zabiti. Zastřelen, probodnut, jeden dokonce uhořel zaživa a řvoucí děvečka z rozdrásanou hrudí pařátem. Vše umocněno velkým plátnem a děsivými varhany... Po této první půlhodině filmu se nás sešlo venku před kinem mnoho vyděšených dětí a naštvaných rodičů. Přes to jsem chtěla ten horror dokoukat. S několika přestávkami a s občasným strkáním hlavy pod sedačku se na konec podařilo, ale zážitek tehdy otřesný. Až jako starší jsem se podívala znovu a dokázala film ocenit. Teď už mám tu ponurost a temnotu ráda.