Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (29)

plakát

Earth (2007) (TV film) 

Ačkoliv dokumenty moc nemusím, u tohoto jsem vydržel s napjetím až do konce. Všechny záběry byly tak strhující, všechno bylo logicky seřazeno že ve výsledku jsem si připadal jako by to ani dokument nebyl. Byl to jedinečný zážitek, na který bych se mohl koukat každý večer před spaním.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Už dlouho se mi nestalo, že bych po skončení filmu začal tleskat a odcházel z kina pln eufórie. Fakt to byla jízda. Mě se líbila snad uplně všechno. Zrovna poslouchám soundtrack a musim říct, že je chytlavý i bez obrazového doprovodu. Dal bych klidně i 6*, tento film by si je opravdu zasloužil.

plakát

Někdo to rád horké (1959) 

Tak tohle je tedy velmi povedené dílo. To, o co se dnes snaží kdejaké komedie zparodovat, zde fungovalo bájěčně. Všechno k sobě ladilo a divák si užije bezva komedii. Dafne je prostě nejvíc :)

plakát

Star Trek (2009) 

Na film jsem šel již s představou, že to bude skvělé. Ano, bylo :). Pro mě rozhodně. Jako velký fanda Star Wars, jsem si vychutnával každý okamžik z vesmíru. To, jak J. J. dokázal zachytit bitvy mezi loděmi bylo perfektní. Jak scénář, tak výprava, tak herci, vše sedělo jak mělo. Ano, bylo to hozeno do hávu moderního a někdo by mohl říct pro "teenagery", ale já to chápal jako záměr a mladí herci mi tam nijak nevadili. Přeci jenom je to začátek nové hvězdné posádky, kteří v té době byli mladí zelenáči. Je pravda, že to bylo odlišné od stávajících Star Treků, ale pokavaď to má dát vzniknout podobným kouskům, tak jsem jedině rád. Toto byl první film, u kterého jsem přemýšlel, zda pujdu znovu do kina.

plakát

Labyrint lží (2008) 

Tento film se pro mě stal velkým překvapením. Leonarda DiCapria jsem do této chvíle viděl jako toho něžného klučinu z Titanicu, kde mě víceméně iritoval. Nebral jsem ho jako vážného herce. Vím že účinkoval ve spoustu skvělých filmech: Letec, Skrytá Identita, Krvavý diamant, ale já se mu pořád nějak vyhýbal. To co předvedl zde, mě velice překvapilo a dokázalo změnit můj pohled na jeho osobu. Dokonce se musel naučit arabsky pro svou roli, což zvládl perfeltně. Režisér Ridley Scott mě zase nezklamal a já si odnesl z poloprázdného sálu plný zážitek.

plakát

Resident Evil: Zánik (2007) 

Po stravitelné dvojce, která mi nepřišla o nic horší než jednička (možná proto, že jedničku už jsem viděl kdysi dávno) mě tento díl opravdu překvapil. Silná atmosféra postapokaliptična vykreslená pouští filmu velmi prospěla. Hodně dobrý scénář doplněn pěknou kamerou dělá z filmu pro mě zatim nejlepší díl série. Uvidíme jak si "Alice" povede ve 3D.

plakát

Avatar (2009) 

Nejefektnější vydání se na cizí planetu co jsem kdy viděl. Po vizuální a hudební stránce nemůžu vytknout zcela nic. Je to pouze příběh, kvůli kterému jsem nucen, ač nerad, jednu hvězdu ubrat.

plakát

Taxi (1998) 

Žádný remake ani žádné pokračování neni takové jako původní froncouzský "taxík". Skvělá, skoro hodinu a pů dlouhá, zábava, která baví i po opakovaném shlédnutí. Možná to bude tím, že mě přitahují filmy na kterých se podílí Luc Besson (určitě nejsem jediný), ale nelze tomu upřít originalitu.

plakát

Zastav a nepřežiješ (2006) 

Hlavně nezastavit! A to film splnil. Je to tempo co žene film, a to mě překvapilo, že se to dá zvládnout i tak, aby se to líbilo. Musim říct že to asi nebude pro každého, ale jako nápad povedené. Jason Statham jako velký týpek, který se s ničim a s nikym nemazlí. P.S.: Jako fanda LP nesmim zapomenout na maličkou roli Chestera Benningtona, která potěšila :)

plakát

Zohan: Krycí jméno Kadeřník (2008) 

Pro mě by to bylo lepší, kdyby ubrali trochu té "Zohanovi úchylnosti". Děj byl prostý, ale vystihuje danou situaci a to na filmu oceňuji.