Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (667)

plakát

Carrie (2013) 

Ani jednu filmovou Carrie jsem neviděl, nicméně jsem četl Kingovu předlohu, proto do jisté míry můžu srovnávat, i když dopředu říkám, že ani jedna Kingova kniha nebyla (zatím) zfilmována tak, abych byl spokojený. Dokonce ani filmové Osvícení nesahá své předloze ani po kotníky. Remake Carrie, který nám naservíroval Peirce však vůbec není špatný pokus. Kultovní scény jsou vyobrazeny velmi zručně, Julianne Moore v roli matky působí dostatečně šíleně, nicméně Ch. Moretz je pro tuto roli moc hezká, podle Kinga byla Carrie opravdu škaredé děvče, což Chloë rozhodně není. Dávám slušné tři hvězdy, na bezchybnou, novodobou, pětihvězdičkovou jízdu podle Kinga stále čekám.

plakát

Croodsovi (2013) 

Barvitá, originální zábava s béčkovým příběhem, přičemž na ten sere pes, protože ho v pohodě převálcují výborné vtipy, vymazlená animace a jedinečný nápad udělat animák s pravěkými lidmi.

plakát

Jackass: Děda Mizera (2013) 

To nejvtipnější už jsem viděl v traileru, bylo tudíž naprosto zbytečné koukat na celovečerní film. Navíc jsou gagy (dá se tomu říkat "gagy"?) dost nudné, chvilkami mi připadlo, že nekoukám na Knoxvilla, ale na nějaké ubohé lidi, co Jackass parodují. Bad Grandpa nesahá klasickém Jackassům ani po kotníky.

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Greengrass je frajer, který ví, jak na diváka, v podstatě k tomu stačí jen dobrý námět, Tom Hanks a pár vychrtlíků s AK-47. Obrovský palec nahoru dávám za vybudovanou atmosféru, párkrát jsem si připadal, že se koukám na velmi autentické záběry únosu lodi. Scéna "EXECUTE", která je ostatně vidět i ve třetím traileru, a ta poslední před závěrečnými titulky, mi dokonale vyrazily dech. Prakticky nemůžu dát pět hvězdiček, protože zatímco první polovina ubíhala jako zběsilá, druhá mi připadala, že malinko natahovaná a prospělo by jí výraznější tempo.

plakát

Lásky čas (2013) 

Vsadil bych se, že český distributor About Time ani neviděl, jinak by určitě nevymyslel tak stupidní název, který vůbec nevystihuje podstatu filmu. Tak, to bychom měli. Co se týče samotného snímku, od Curtise jsem přece jen čekal kapánek více. Možná je to tím, že Láska nebeská patří mezi moje TOP filmy, možná je to otřesnou ofinou Rachel McAdams, zkrátka a dobře, něco mi tu nehraje. Ústřední motiv cestování v čase je sice zajímavý, nicméně v druhé polovině filmu mi spíše vadil. Některé "vracečky" sem tam balancovaly na hraně trapnosti (reunion s blonckou a její přítelkyní), některé zase sloužily čistě k pobavení (first sex). A výsledné poselství filmu, i když bylo do jisté míry uspokojivé, vyznělo tak nějak do prázdna. Každopádně timing do předvánočního času se Curtisovi povedl, v tomto čase milými filmy nikdo nepohrdne. Za hravost, Billa Nighyho a pár povedených scén - slabé 4*.

plakát

Na život a na smrt (2013) 

Dá se jen těžko odhadnout, do jaké míry je film autentický (tím myslím postupy u Navy Seals, ne prostřílené, a stále chodící členy jednotky). Je nutno zdůraznit, že od dob Černého jestřába jsem se tak dobře nepobavil. Všichni herci, jak vidno, jsou ve skvělé fyzické kondici, což jim, v očích diváka, dodává auru neporazitelnosti. Je ovšem také pravdou, že akce ve filmu zpočátku baví, nicméně v druhé půli se již stává značně okoukanou. Jako fanda válečných filmu všeho druhu dávám palec nahoru a čtyři poctivé hvězdy k tomu.

plakát

Plivu na váš hrob 2 (2013) 

Do třetice, a zase do těch samých sraček. ISONG z roku 78 byl strašná kravina, nicméně kdo to v té době viděl, zažil jeden z největších šoků svého života, takže tam by se dalo ještě přimhouřit oko. ISONG vol. 2 byl zbytečný remake, který měl jediný klad, a to sympatickou Sarah Butler. V tomto (a doufám, že posledním) díle nefiguruje už ani herečka, který by byla trošku k světu, o hereckém nadání ani nemluvě. A navíc vydává zvuky jako když skřípají panty u dveří, a to nejen, když někdo ubližuje jí, ale i když mučí v druhé polovině filmu někoho ona. Navíc je ve filmu tolik nepochopitelných šlápnutí vedle (SPOILER! Převést holku v krabici přes půlku světa, aniž by si toho kdokoli všiml..really? KONEC SPOILERU), že nemůžu jinak, než i tento díl poslat nemilosrdně do kytek, jako tomu ostatně bylo i v předchozích případech.

plakát

Rivalové (2013) 

Jako ročník ´90 a totální analfabet, co se týče závodů F1, jsem znal závodníka Nikiho Laudu jen z doslechu. O to více na mne možná měl film dopad. Dlouho jsem se zdráhal, jestli se na film vůbec podívám, přece jen, formule nejsou můj šálek čaje...a nakonec jsem byl doslova přikován do křesla. Howard je machr a v Rush znovu dokazuje, že je králem pozoruhodných osudů převedených na filmové plátno. Nádherné záběry, pečlivě vybraní herci do hlavních i vedlejších rolí, atmosféra vyšroubovaná na maximum. Díky němu jsem mohl dosyta prožít jednu sezónu F1, kterou kdysi sledoval celý svět.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Vlk z Wall Street se ve skutečnosti jmenuje Spanilá jízda Leonarda DiCapria. Jestli ten člověk nedostane Oscara teď, nechápu, co víc by měl na plátně ještě předvést. 180 minut čiré zábavy, originality, krásných holek, peněz a hvězdných dialogů, které, podle mého, nemají ve filmu obdoby. Škoda slov - jasných pět hvězd a místo v TOPce k tomu.

plakát

Barbar Conan (2011) 

Víte, kdyby takovou látku uchopil za dobrý konec někdo schopnější než Nispel, dost dobře by z toho mohlo být fantasy, na které se bude vzpomínat. To, co Nispel vytvořil, se stěží může rovnat seriálové Xeně nebo Herkulovi. Pane Nispel, vy jste to teda zbabral.......takhle položit na kolena jméno tohoto filmu a podrazit očekávání včech těch fanoušků této ságy. Fuj!