Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (176)

plakát

Vyproštění (2020) 

Po technické stránce precizně natočené Vyproštění oproštěné od jakékoliv dějové originality, kde dynamická choreografie soubojů drtí prostinké dialogy a šikovná kamera vtáhne do děje lépe než dramatické osudy hlavních hrdinů.

plakát

Párty Hárd (2019) odpad!

Nic pro mně....prostě fuj

plakát

Pomsta (2019) 

Akční rubačka přesně podle mého gusta. Kombinace vtipného vyprávění v první osobě, retrospektivních prostřihů v ději, humorného nadhledu, rychlého tempa, skvěle koukatelných bitek a skutečně hrajícího scotta adkinse vystřelila tenhle film do áčkových vod....minimálně alespoň pro mne.

plakát

21 mostů (2019) 

Příjemná hodinka a půl se svižně natočeným thrillerem, který po dokoukaní okamžitě upadl v zapomnění.

plakát

Zatracení (2017) (seriál) 

Lehce rozvleklý příběh z divokého zapadákova o tom, že nic není černobílé, s charismatickými hrdiny, dobrými dialogy, slušnou výpravou a poutavou atmosférou. Škoda toho otevřeného konce.

plakát

Poslední království (2015) (seriál) 

Jedna z mých skutečných srdcových záležitostí. Postavy jsou tak dobře napsané a zahrané, že jsem si je zamilovala do posledního zmetka, co se v příběhu objevil. Dialogy jsou výborné, nenudí ani při třetím shlédnutí, charismatičtí hrdinové se postupně vyvíjejí a jejich dramatické osudy stále nutí pouštět další a další epizody. Kulisy se můžou zdát lacinější, stejně jako střety nepočetných armád, ale přesto z toho středověká atmosféra čiší velmi věrohodně. Děj je ve srovnání s knižní předlohou citlivě zjednodušený, neznásilňuje ji a překvapivě dobře dokáže vybruslit ze scén, které by v hrané formě byly příliš zdlouhavé, chaotické a těžko popsatelné. S chutí bych si to celé dala i počtvrté.

plakát

Drákula: Neznámá legenda (2014) 

Další hollywoodský plivanec do tváře historickým faktům, fantastické legendě i ubohému divákovi, který se zase dočkal patetického, neoriginálního a ukňouraného lejna.

plakát

Enderova hra (2013) 

Film nedokážu ohodnotit jinak, než ve vztahu ke knize. To, co mi ve spojitosti s touhle knížkou uvízlo, byla její velmi hutná atmosféra, která se intimně odehrávala v křehké osobnosti malého chlapce, jenž je skoro pořád nešťastný, nebo se cítí opuštěný. Enderova filmová interpretace do chladného a absolutně necharismatického teenagera, prožívajícího príma zábavu ve výcvikové škole, se totálně minula s mou vlastní představou malého smutného a emočně velmi komplikovaného hrdiny. Film kašle na atmosféru a raději zainvestoval do barevného high tech klišé, které se po hodině stejně okouká a na druhý den si už na něj nikdo nevzpomene.

plakát

Konečná (2013) 

Dobře natočená vtipná sebeironická komedie... víc mě k tomuto nenapadá, protože větší ambice to snad ani nemělo.

plakát

Ledová archa (2013) 

Spíš než o postapokalyptické sci-fi se tady jedná o alegorii sociálně rozdělené společnosti, se spoustou symbolických náznaků, prezentovaných na jednotlivých částech vlaku, kterým hrdinové procházejí. Celé to má navíc zvláštní atmosféru a styl vyprávění, které vypovídají o své nevyzpytatelné východní produkci. Šokující momenty přináší se skoro ledovým klidem až nezájmem a se svým ironickým pohledem na mě místy působil, jako by ze mě měl vyloženě prdel.