Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Fantasy
  • Sci-Fi

Poslední recenze (28)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Stejně tak jako první, tak i ta druhá část DUNY, vás do sebe vtáhne nápaditou kamerou Greiga Frasera, který byl např. u projektů jako: The Batman (2022) / The Creator (2023), či Rogue One: A Star Wars Story (2016)., což je dost slušná vizitka. Fraser patří k jedněm z nejlepších kameramanů současnosti a to co zde předvádí s kamerou je pastva pro oči a druhá Duna je vyprávěná především kamerou a hudebním doprovodem. Co se týče po té hudební stránce, tak o tu se postaral 66 letý skladatel a legenda, Hans Zimmer, jehož tvorba se promítla napříč sérií Pirátů z Karibiku, v trilogii Temný rytíř, či dalších úspěšných titulech jako: Top Gun: Maverick (2022) / Blade Runner 2049 (2017) / Interstellar (2014), nebo Počátek (2010).Zimmer je znám především tím, že navštěvuje tématické lokace, kde se daný film odehrává, aby zachytil zvuky prostředí a ty pak následně použil při skládání hudby. Ovšem to, co předvedl jak v první, tak i druhé části DUNY je něco až nadpozemského a doprovodná intra vás vtáhnou do daného momentu, což podpoří už tak excelentní vizuální zážitek. Ovšem, kdo si do třetice zaslouží největší uznání je režisér Denis Villeneuve, kterému můžeme vděčit za jeho pečlivost a smysl pro detail, díky kterým do kin dodal nejen nejlepší film roku, ale i jeden z nejlépe zpracovaných filmů posledních dvou dekád, kam se řadí snímky jako trilogie Pána Prstenů, Temného rytíře, novodobá Planeta opic, či filmové milníky, jako Avengers: Endgame/Infinity War, nebo první a druhý AVATAR. Co se týče děje. Příběh navazuje na konec 1. části, kdy sledujeme Paula s jeho matkou, jak se začleňují ve Fremenském kmeni, kde si Paul snaží osvojit jejich dovednosti a spojit veškeré Fremenské kmeny, aby naplnil proroctví a jako Lisan al Gaib přivedl zpět na Arrakis zeleň a porazil utlačovatelský rod Harkonnenů a přiměl císaře Shaddama Corrina IV. ke kapitulaci. Po herecké stránce tu není co vytknout. Všichni tu působí přesvědčivě a například takový Timothée Chalamet v podání Paula Atreida tu je místy až démonicky děsivý a Timothée jako vycházející herecká hvězda už teď patří k těm nejlepším z oboru, stejně tak jako Austin Butler v podání záporného Feyd Rautha, který roli psychomaniaka ztvárnil víc než přesně. Za zmínku také stojí Rebecca Ferguson a jako Paulova matka Jessica tu podává jeden z nejlepších výkonů své kariéry a její linka je zde jednou z nejzajímavějších, kde tu oproti 1. části má i více prostoru a jistá nečekaná odhalení z její minulosti a nejisté situace, do kterých se často zachází, mají o to větší váhu a dopad. Ovšem velkou pozornost si zde bere i Javier Bardem v podání vůdce Fremenského kmene Stilgara, který v této části zastupuje humorný prvek a jeho hlášky se vám chtě, nechtě vžerou do hlavy. Na závěr jen dodám, že zde není vůbec co řešit. Naprosto dokonalé audiovizuální dílo se skvělým příběhem, napětím, hereckými výkony a záležitost, kterou musíte zažít v kině. #dunahajp  Celkem: (99%)          Pro srovnání: DUNE: Part One / (2021) / (98%)

plakát

Zabiják (2023) 

Snímek pojednává o nájemném vrahovi v podání excelentního Michaela Fasbendera, který se řídí svým kodexem a dodržuje přísná pravidla, díky kterým nikdy neminul cíl a zakázku vždy splnil bez sebemenších problémů. Avšak během geniálního a skvěle zpracovaného cca 20minutového úvodu, kdy nás zabiják seznamuje se svým příběhem a pravidly se vůbec poprvé v jeho kariéře stane něco s čím nepočítal, což vede k jistým problémům. Z počátku ne vážným, ale poté, co unikne z místa činu a po návratu domů zjistí, že jeho zadavatelé poslali jiné zabijáky, aby se ho zbavili, ovšem jediný, kdo v domě byl, byla jeho přítelkyně, která skončila s vážným zraněním v nemocnici. A tak se vydává na cestu pomsty ve snaze zjistit, kdo všechno v tom má prsty. Film má něco kolem 2h a pokud jste fanoušci drama, nápadité akce, napětí a místy i trefného humoru a máte stejně jako já v oblibě i samotného Michaela Fasbendera, který zde roli chladnokrevného vraha ztvárnil naprosto dokonale, je tohle film pro vás. Ačkoli musím dodat, že i přes ten geniální úvod, který má pomalejší tempo je ta závěrečná pasáž celkem uspěchaná, a ne zas tak dobře vystavěná a člověk pak má trochu pocit, že to režisér z neznámého důvodu potřeboval co nejdříve utnout, aby se dostal pod limit dvouhodinové stopáže. Nic to však nemění na tom, že The Killer je skvěle zpracovanou podívanou, která vtáhne do děje.  Celkem: 87%

plakát

Loki - Season 2 (2023) (série) 

Tak Marvel přece jen má naději. Ano, sice po Avengers: Endgame ta kvalita a chuť po superhrdinech značně klesla, když si u Marvelu řekli, že se během 4. fáze zaměří spíše na kvantitu, což se na výsledku dost podepsalo, ale i přesto sem, tam něco i tak mělo masivní úspěch a vysokou kvalitu jako např. první série Lokiho a WHAT IF...?, nebo z filmů ETERNALS, Guardians of the Galaxy Volume 3 a nebo za mě zatím nejúspěšnější projekt Multiverse ságy a to SPIDER-MAN: No Way Home, který zkrátka měl co nabídnout. Pokud však patříte mezi ty, kteří už nad Marvelem zlomili hůl, tak aspoň tyto výše zmíněné filmy a seriály stojí za zhlédnutí, jelikož mají tvůrčí vizi, díky které autoři těchto snímků vyšperkovali téměř vše k dokonalosti. Pokud jde o 2. sérii Lokiho, tak musím přiznat, že je to jeden z nejlépe zpracovaných projektů MCU, protože to co zde autoři předvedli... opravdu klobouk dolů a upřímně doufám, že za tu práci, kterou zde odvedli, získají i nějaká filmová ocenění! Příběh navazuje pár vteřin po událostech 1. série, kdy se nám Loki vrátil do organizace TVA, ale něco však zde bylo jinak. Příběh však nepolevuje a po rychlém ukotvení a vysvětlení toho, jak se věci mají se nám krátce na to rozjíždí akcí a dialogy nabitý příběh, který přesně ví, kdy má zpomalit a doslova vás emočně rozsekat, anebo, kdy zase zrychlit. A když přeskočim ty, v dnešní době vzácné, reálné kulisy, které byly pro seriál vytvořeny, dále barvy, nasvícení, přechody snímků a záběry kamer, skvěle napsané postavy a dialogy, herci, kteří mezi sebou mají úžasnou chemii a navzájem se doplňují, napětí a emoce, které z tohoto projektu tryskají, je 2. série Lokiho zkrátka skvěle namixovanou podívanou, která vás naprosto vtáhne do děje. No a to finále? No ty vole... To snad ani nejde slovy vyjádřit. Ve chvíli, kdy sledujete, jak se jedna z vašich nejoblíbenějších postav MCU krok za krokem blíží ke svému cíli a naplnění "velkého poslání" a jen ohromeni očekáváním sledujete, co se stane, vás ten konec nekompromisně a tvrdě uzemní. Loki, který si vždy přál usednout na trůn a vládnout, teď na samotném konci stojí před nejtěžší volbou a za celý svůj život se rozhodne učinit něco čistě nesobeckého a vezme na sebe břemeno, i když by si teď nejvíc ze všeho přál být se svými přáteli. Loki nám zkrátka ukazuje, že se každý z nás časem mění a vyvíjí a že se některých věcí musíme vzdát, abychom se posunuli a dosáhli něčeho důležitějšího a stejně jako Loki, tak i my na tomto světě naplnili své vlastní poslání, ať už je jakékoliv.  Celkem: 94%          Pro srovnání: LOKI (Season 1.) / (2021) / (86%)

Poslední hodnocení (771)

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024)

22.04.2024

Avatar: Legenda o Aangovi - Série 1 (2024) (série) (S01)

14.04.2024

Avatar: Legenda o Aangovi - Legendy (2024) (epizoda) (S01E08)

14.04.2024

Avatar: Legenda o Aangovi - Sever (2024) (epizoda) (S01E07)

14.04.2024

Avatar: Legenda o Aangovi - Masky (2024) (epizoda) (S01E06)

14.04.2024

Avatar: Legenda o Aangovi - Cesta do světa duchů (2024) (epizoda) (S01E05)

14.04.2024

Avatar: Legenda o Aangovi - Do temnoty (2024) (epizoda) (S01E04)

14.04.2024

Avatar: Legenda o Aangovi - Omašu (2024) (epizoda) (S01E03)

14.04.2024

Avatar: Legenda o Aangovi - Válečníci (2024) (epizoda) (S01E02)

14.04.2024

Reklama