Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Akční
  • Komedie
  • Thriller
  • Drama

Recenze (11)

plakát

Loki - Velké poslání (2023) (epizoda) 

Tak tento díl to potvrdil, Loki je bez pochyby nejlepší věc, kterou Marvel kdy udělal. Doufám, že se ostatní tvůrci nechají inspirovat a začnou vytvářet podobné věci.

plakát

Loki - Srdce TVA (2023) (epizoda) 

No nekecej, tohle že je Marvel. První tři epizody super, ale jako co bylo tohle. Ta nápaditost a kompozice, na to jsem si trochu zvyknul. Ale tohle bylo ještě o dva levely výš. Setkání Ob a Victora je jenom jeden z mála peeku týhle epizody. A ten konec mě totálně dostal. Už se nemůžu dočkat další.

plakát

Loki - 1893 (2023) (epizoda) 

Super epizoda, ale na první dvě nemá, trochu nezvládli to tempo...

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Geniální mozaika, kterou jsem do poslední scény nedokázal rozluštit a byl jsem fakt zaskočen, jak to vlastně všechno je. Takhle má asi vypadat mysteriózní thriller, ale bohužel je to takové nějaké až moc mechanické. Až moc se film snaží být chytrý a vždy, když vzpomínám na Nolanovo filmy, tak tento na mysl nikdy nepřijde. Možná je to jen problém u mě, ale celé mi to přišlo trochu neosobní a až moc vykonstruované.

plakát

22 Jump Street (2014) 

Tak trochu opisování šablony z prvního filmu, a tady už to nefunguje tak dobře, jako minule. Jinak je to prakticky stejnej film, jen se role trochu otočí. Moc se to nikam neposunulo, ale stále zábava.

plakát

Jump street 21 (2012) 

Film, který jsem viděl určitě více než 10x a stále mě to baví. Možná za to může, že jsem ho viděl poprvé už ve 12 a ten humor mi pořád přijde skvělej jenom díky tomu. Ale tohle je jednoduše moje srdcovka, ta dynamika, ty ujetosti, no já to prostě žeru. I když komedie moc nemusím, tak tohle je fakt top.

plakát

Klub rváčů (1999) 

Tenhle film je moje srdcovka a také navždy pravděpodobně zůstane mým nejoblíbenějším filmem. Nebudu mluvit o geniálně napsaném ději nebo o skvělých hereckých výkonech, na to tu jsou jiní. Chtěl bych jen vyzdvihnout nadčasovost snímku a probíraní otázky, jak by měl vypadat skutečný muž i v dnešní době. A na tom je snímek postaven. Na dnes tak parafrázované True Masculinity. Film, který by si měl každý pustit víckrát, aby si všeho všiml, aby vše pochopil. Ale pro mě stejně hlavní, jak dnes muž už nemůže být to, na co byl stvořen. A to tento film skvěle adresuje. Ale abych moc nepřekročil první dvě pravidla tak radši končím...

plakát

Životy slavných (2020) (pořad) 

Takhle se má dělat dokumentární série, krátké a velmi zajímavé informace, skvělá úprava, není co dodat. Snad učitelé v našich školách začnou tuto sérii používat při výuce, dějepis by byl pro studenty určitě zajímavější.

plakát

Rambo: První krev (1982) 

Měl jsem štěstí a Ramba viděl poprvé až v kině. V roce 2023. A musím uznat, že filmařina na rok 1982 je to výjimečná. A poslední scéna na stanici je emocionálně neskutečně nabitá. Bohužel zbytek filmu byl emočně sušší. Možná na druhé přehrání mi to sedne ještě o trochu víc. Ale i tak velmi kvalitní a nadčasový snímek.

plakát

Banda (2019) (seriál) 

Banda není jenom nejlepší superhrdinský seriál všech dob, ale je jeden z nejlepších seriálů vůbec. Postaven na dvou hlavních charakterech Butchera a Homelandera a jejich už 3 série dlouhý souboj. Jsou si strašné podobní a přitom jsou od sebe naprosto opační. Antony Starr si za svoje výkony jako Homelander zaslouží nějaké ocenění, protože z něj jde strach jen díky jeho výrazu. Vedlejší charaktery také fungují skvěle. Bohužel Black Noir nebo třeba Deep nedostali moc prostoru na vývoj a když už na Noira pomysleli, tak ho hned další epizodu zabili. Ale to jsou jen maličkosti k skvěle funkčnímu superhrdinskému světu. Oi