Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (1 132)

plakát

Rašín (2018) (TV film) 

Když obsadím Vetchého a Donutila tak musím počítat s tím, že budu potřebovat jo silné dialogy a příběh, protože ať se na mě jmenovaní pánové nezlobí, ale Rašína a Kramáře jsem v nich neviděl ani na vteřinu.

plakát

Sick of It (2018) (seriál) 

Karl ve Škodovce baví a bavil by mě určitě ještě víc, kdyby s tímto přišel o 5 let dříve.

plakát

V bezpečí (2018) (seriál) 

Problémem Safe je, že Hall i Abbington patří k těm méně nadaným hercům. Podivný průběh vyšetřování a tím i vyprávění se v posledních dílech vyjasní, ale stejně to šlo zkrátit na 6 dílů.

plakát

Dukla 61 (2018) (TV film) 

Při vší úctě k Ondříčkově Dukle pro mě zůstává nejzdařilejší poctou horníkům videoklip Since I Left You od Avalanches. Příjemně překvapil Mikluš.

plakát

Mortimer & Whitehouse: Gone Fishing (2018) (seriál) 

Dva komici po operaci srdce vyjíždějí na ryby. Je to méně vtipné než Trip, ale taky mnohem více pohodové. Obojí je dáno tím, že Trip byl založen na střetu dvou velkých eg a snaze Coogana s Brydonem překonávat jeden druhého. Nutno podotknout, že Mortimer s Whitehousem mi jsou mnohem více sympatičtí. ___ Tyhle polobulvární formáty mi moc nevoní, ale je těžký je příliš kritizovat, když to patří k tomu nejlepšímu, co za celý rok vidíte. A je to BBC, takže to není zas tak moc prolezlý product placementem, o který si jinak podobné pořady vyloženě říkají.

plakát

Miloš Kopecký: Mackie Messer (1960) (hudební videoklip) 

Pro posluchače doporučuji německou verzi Lotte Lenya z 30. let. Ta má ještě tu původní pochmurnou melodii, z které běhá mráz po zádech. Verze s Kopeckým již přejímá upbeat jazzové tempo z broadwayského muzikálu 50. let.

plakát

Who Is America? - Epizoda 1 (2018) (epizoda) 

Booyakasha! Po pravdě už tenhle humor na mě tolik nezabírá a nevím jak bych se tvářil na reboot Brass Eye. Ale i tak Re5pek

plakát

Hold the Sunset (2018) (seriál) 

Nakonec návrat Cleese na BBC není taková hrůza (jak se může zdát z většiny recenzí), aby kvůli tomu musel znovu opouštět ostrovy. Ale je to tuze málo vtipné. Například se souběžně běžícím a tématicky blízkým sitcomem Mum (BBC 2) prohrává na všech frontách.

plakát

Mary Poppins (1964) 

K legendárnímu muzikálu mě dokopal až "disneyovský trailer" od Poga. Z dnešního pohledu je to přece jen přepálené. Hlavně metráž a grimasy Van Dyka. To však bohatě vyvažuje dokonalá Julie Andrews. Film měl ve své době určitě velký dopad i na tvůrce v Československu. Všem musí být jasné, že Pan Tau je vlastně obrácená kopie Mary Poppins. Moc bych za to nedal, že paní Bohdalová zase velmi dobře sledovala Glynis Johnsovou. Dopad pozoruji i v dnešní době, kdy Claire Foy v Koruně velmi často nasazuje výraz Julie. ___ Jak se mi líbila Audrey Hepburn v Pygmaliónu, tak se přiznám, že nyní bych mnohem raději na jejím místě ve filmu viděl právě Julii. Zasloužený Oscar.