Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (1 132)

plakát

Interstellar (2014) 

Je to velkofilm jak kráva. Stopáží, soundtrackem, tématem a hlavně vizuálem. Kvůli němu mě trochu mrzí, že jsem to neviděl v IMAXu, ale je mi jasné, že žážitek by na druhou stranu zhoršila přepálená hlasitost Zimmera, jak bývá v IMAXu špatným zvykem. ___ Vadí mi tam řada nelogičností. Paradoxy zůstavají nevysvětlené, protože to jsou přece paradoxy. Přišlo mi, že to Nolan s filmem udělal zrcadlově k plánům záchrany. První půle (plán A) o devastaci Země je dost dobře představitelná/pravdivá. A druhá půle filmu (plán B) je jen lež/pohádka pro povzbuzení morálky lidstva. Samozřejmě je to jen moje projekce a skutečnost budem mnohem prostší - konstrukce příběhu je taková jaká je, aby byl film co nejvíce vizuálně působivý.

plakát

Dark - Season 3 (2020) (série) 

[spoilery] Slovy profesora Fiedlera: Nein, nein, nein! Zimmerman, du alter trottel, so kann man kein Stück erzählen. ___ Jako jo, když jsem si přečetl diskuze na redditu, tak jsem asi porozuměl tomu, co tvůrci viděli v krabici před tím, než jsem ji já otevřel (dokoukal 3. sezónu). Ale to, že to bylo všechno vlastně jen myšlenkové cvičení Claudie mi přišlo strašně málo. Ta kočka byla v mé krabici mrtvá. ___ Ten neustálý protimluv, kdy vše je zároveň strašně deterministické a je jedno, co kdo udělá, protože osud. Ale vedle toho oba hlavní tábory musí neustále "hrát šachy", aby ten osud dopadl jak oni (ne)chtějí. A ještě k tomu uzlu. Takže tvůrci se vrátí v čase a zařídí Hitlerovi studium umění a budoucnost bude růžová. Ok, není to trochu risk, že se dostane k fašismu i po studiích? Nebude profesor fascinovaný vesmírem a časoprostorem i tak experimentovat s cestováním v čase? [/spoilery]

plakát

The Covenant (2023) 

Pokud se nepletu, tak několik tlumočníků dostalo azyl i v ČR, po tom překotném úprku v roce 2021. Docela by mě zajímalo, zda se tu uchytili nebo raději odcestovali do UK či USA.

plakát

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série) 

Pro mě by bylo větším překvapením, kdyby byla 6. série kvalitou na úrovni těch prvních. Je to smutné, ale podobně špatný výsledek jsem i po té víceleté pauze očekával.

plakát

Transatlantic (2023) (seriál) 

Mimo všechny zjevné nedostatky tohoto seriálu nejvíce vyčnívalo to toporné herectví. Koukat na tohle po finále Succession bylo pro mě až na hraně únosnosti.

plakát

Boj o moc - Connorova svatba (2023) (epizoda) 

Kdo vydržel s touto rodinkou až sem do čtvrté věty, tak byl odměněn tímto (dosaďte svůj nejoblíbenější superlativ) ve třetím díle. A jelikož to nyní už půjde jen dolů, protože to prostě výš jít nemůže, tak to budu muset zajíst několika porcemi Looney kejku.

plakát

F1: Touha po vítězství - Série 4 (2022) (série) 

Bylo to právě během této sezóny, kdy jsem díky YT algoritmu či trendu klikl na sestřih jedné kvalifikace a od té doby začal sledovat sestřihy pravidelně. Po pauze více než 10 let, během níž jsem se o F1 zajímal jen velmi povrchně. A asi nebylo k návratu lepší načasování. V té době jsem byl s výsledkem vítěze konstruktérů a šampióna 100% spokojený. Kdybych byl v té době seznámen s obsahem předchozích 3 sezón, možná bych reagoval jinak.

plakát

F1: Touha po vítězství - Série 3 (2021) (série) 

Určitě ovlivněno covidem, ale ten pokles kvality obsahu, kdy tentokrát nebyl tak dobrý výběr narativů, jako u předchozích 2 sezón, je patrný. Asi bych šel s hodnocením ještě níž, ale 3. sezónu zachraňuje "boxovací pytel 1. a 2. sezóny" Grosjean v 9. díle.

plakát

Docent (2023) (seriál) 

První 2 díly jsem ještě bránil a ta kritika mi přišla přehnaná, ale bohužel se třetím dílem se s nelogičnostmi utrhl pytel (někteří uživatelé si dali tu práci je vypsat v komentářích 3 dílu), takže i já se zde přidávám k té kritičtější části publika. ___ Cushing dal Docentovi 1 hvězdu? Aby to neovlivnilo natáčení Sedmikostelí :D