Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (31)

plakát

Lola běží o život (1998) 

Audivizuální stránka je opravdu působivá, ale samotný příběh se mnou ani nehnul. Ve filmu je plno dobrých prvků např. animované pasáže nebo prostřihy na osudy lidí, co Lola potkává. Navíc démonická techno hudba všemu spolu s atmosférou Berlína 90.let dodává jakýsi neopakovatelný exotický nádech(přestože Berlín je v podstatě za rohem). Ale bohužel ... ta dějová stránka byla asi špatně vypointovaná nebo co. Když Lolu zastřelili, bylo mi to jedno, když ji otec řek, že neni jeho, bylo mi to jedno a když vyhrála v casinu, tak jsem se vůbec neradoval. Inu, škoda, jinak by se Lola klidně mohla poměřovat s Trainspottngem nebo Requiem za sen, což jsou filmy podobného ražení.

plakát

Serpico (1973) 

Od začátku mi bylo jasné, že ten chlap opravdu musel existovat a že si ho nikdo nemohl vymyslet, na to byl moc divnej. Bojovník proti korupci má mít podle všech klišé tvrdý výraz ve tváři, drsné řeči, rovná záda a padnoucí oblek. A ne hipísácký hadry, plnovous, stínítko od lampy na hlavě, velkýho chlupatýho psa a tři manželství za sebou. Ano, Serpico na to sice nevypadal, ale jinak to byl vzor vší morálky Byl pečlivý, poctivý a trpělivý, stejně jako dokázal jednu každou šachovou figurku balit při stěhování do novin, tak dokázal rozsekat hubu každýmu, kdo si to zasloužil, nehledě na to, jestli to byl boss nebo jenom malá ryba. A Al Pacino opět zahrál skvěle, na začátku mi teda ještě trošku připomínal Michaela Corleoneho, ale později už jsem ho viděl pouze jako potrhlého ochránce slabých. Nezbývá mi než hodnotit za pět a podivovat se tomu, jak je tenhle film originální, i když se neodehrává v příliš originálních kulisách.

plakát

Společnost mrtvých básníků (1989) 

Kdo by nechtěl mít takového učitele, jakým je John Keating? Bohužel, většina učitelů, se kterými jsem se kdy setkal, k němu měla dost daleko. Někteří disponovali aspoň částí jeho nadšení a šarmu, však ze sedmdesáti procent se jednalo o vnitřně omšelé lidi zdevastované pravidelně se opakující, ubíjející prací. To je holt realita... Ale každopádně mi nic nezabránilo tento ideál učitele během filmu obdivovat a obdivovat i výsledky, kterých dosahoval. Je však naprosto správné, že byl tento ideál zbořen a to celkem brutálním způsobem. Byl zbořen, aby to nebyla taková nuda a taky, aby by mohl být na konci opět postaven velmi dojemným způsobem ve stylu Vyššího principu. Poezie, univerzitní prostředí, 50. léta v Americe? Samá zdánlivě nezajímavá témata, ale na mě tenhle film docela slušně zapůsobil(a to není úplně lehké). Zlepšil mi náladu a hlavně mě motivoval, možná, že zítra už si na něj nevzpomenu, ale třeba ne, třeba si založím vlastní spolek a budu užívat života jak se sluší a patří.

plakát

Cyborg Cheerleader: Fuckdown in Hockey Mask Camp (2007) (amatérský film) odpad!

V celém "filmu" není jediná dobrá scéna, snad až na jednu :-). Uznávám, že není lehké natočit dobrý film bez finančních prostředků, štábu a talentu, ale přesto to tvůrce neopravňuje k stvoření takovéhle srágory.

plakát

V jako Vendeta (2005) 

Hlavní hrdina je mi silně sympatický, stejně tak jako hlavní hrdinka, stejně tak jako hlavní myšlenka filmu. Jen je škoda, že totalita je zde velice špatně vykreslena. Když už uděláte něco hodně protistátního, zabijí vás, ale jinak si můžete žít úplně v pohodě. Takhle to skutečně nefunguje. Vyhledal jsem komiksovou předlohu, abych se utvrdil v tom, že původní autor udělal práci lépe. Ano udělal, ale některé věci se mi v komiksu moc nelíbily, v něčem byl lepší film. Každopádně hodnotím za pět, i když s jistými výhradami.

plakát

Carlitova cesta (1993) 

Smutný a nesmírně působivý příběh zločince, který se po návratu z vězení chce stát lepším. Ze začátku se mu to daří, ale nakonec se ukáže, že když už jednou do světa zločinu vstoupil, horko těžko se z něj dostane zpátky. Al Pacino opět zahrál gangstera velmi přesvědčivě a Sean Penn zhýralého právníka taktéž. Časem se možná z tohoto filmu stane moje srdcovka.

plakát

Million Dollar Baby (2004) 

Podobně jako u Gran Torina zde nečekejte žádné velkolepé scény plné digitálních efektů. Autoři vsadili na emoce Nikoliv na nějaké hysterické výlevy, ale na surové chlapské city, které člověka paradoxně dojmou mnohem víc. Eastwood zkrátka vítězí tím, že neopakuje všechny holywoodské motivy. Člověk uvyklý na šťastné konce je v půlce filmu přesvědčen o tom, jak film dopadne. Ale tu ho najednou překvapí náhlý zvrat, který je velice nehezký, přesto film nadřazuje nad ostatní filmy podobného ražení.

plakát

Mys hrůzy (1991) 

Některé scény jsou opravdu nezapomenutelné. Například scéna v kině nebo v divadle. Ale jsou tu také věci, které film sráží na čtyři hvězdičky. Za prvé - Cady je až nesmyslně nesmrtelný, chápu, že tvůrci chtěli ukázat jakou má vůli, ale tohle už trošku přehnali. Za druhé - film je jaksi podivně vypointovaný, jeho koncem jsem nebyl nějak zvlášť ohromen. Nic, co by člověka překvapilo, po jeho zhlédnutí jsem si říkal "A to je všechno?". Zkrátka vynikající film se skvělým obsazení, ale pár věcí se mi tam nelíbilo.

plakát

Autoškola národa (2010) (pořad) 

Když už neni vtipnej ani Míra Bosák, tak kdo?

plakát

Počátek (2010) 

Inception je skoro po všech stránkách dokonalý film. Snad je ten scénař je trošku vadný. Ne, že by nebyl dobře promyšlený, ale je na něm až příliš vidět, že si ho někdo vymyslel. Tím chci říct, že jsem tomu filmu po celou dobu sledování prostě nevěřil a to asi není zrovna dobře. Ale jinak jsem byl po odchodu z kina absolutně spokojen. Dramatický hudební motiv mi pořád duněl v hlavě a stále jsem viděl před očima "létajícího" Josepha Gordon-Levitta .

Ovládací panel
9 bodů