Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Western
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Thriller

Recenze (79)

plakát

Murphyho zákon (1986) 

Mám filmy s Bronsonem rád - i když jsem viděl několik slabších, tak max. na jednu hvězdičku - ale tahle role mu opravdu sedla, nebo mě sedl ten film, nevím. 100 minut napětí, žádná hluchá místa. pouze některé akční scény byly k jeho věku již trochu přehnané, ale budiž. Za mě 100 %.

plakát

Na život a na smrt (1981) 

Nejdřív jsem si myslel, že se dívám na filmové zpracování některé povídky Jacka Londona. Pak jsem se začal divit, že policie se postaví na stranu zločinců, kteří Bronsona v přesile napadli. Když Bronson poté, co je jeho chatrč rozmetána výbuchem dynamitu se po rozplynutí dýmu objeví nedotčen a pálící ze svých zbraní, jsem z údivu již nevycházel. A pak přišla nekonečně se táhnoucí nudná část filmu ve které se defacto nic nedělo - on utíká, oni ho honí. Hvězdičku za líbivý, byť nereálný konec, který však měl být alespoň o 1/4 hodiny dříve.

plakát

Vítejte v džungli (2013) odpad!

Nechápu jak někdo může okopírovat knihu (i film) "Pán much" a udělat z toho vulgární propadák. A nazvat to ještě komedií? Proboha! Co tam bylo komického? To, že jinak slušná dáma použije v jedné větě slova "sračka" a Vysrat se" asi desetkrát mě připadá ne komické, ale idiotské.

plakát

Sázka na smrt (1988) 

Clint Eastwood zde opět vystupuje, ostatně snad kromě filmu Nesmiřitelní, jako vždy v roli  neporazitelného, nezranitelného a nesmrtelného superhrdiny. V případě westernů se ještě, s přivřením obou očí, dá snad uvěřit, že vyjde vítězně z přestřelky s pěti záporáky (tam mají všichni jen své šestiraňáky). Ale tady, aby bez škrábnutí několikrát po sobě zvítězil jen s pistolí nad početnou převahou protivníků se samopaly, je hodně ujetý. Ale kam se teprve hrabe na toho řidiče, který jednou rukou řídí auto uhánějící stokilometrovou rychlostí ulicemi a uličkami města a druhou s přehledem ovládá dálkově řízené autíčko s bombou! No, ale dívat se na to dá a nudou při tom člověk neusne, takže lepší průměr.

plakát

Hanin zákon (2012) (TV film) odpad!

I na TV film je to hodně slabé, spíš amatérské provedení. Celé je to natočeno asi tak na čtyřech místech, kde se furt jen žvaní a občas je do toho střihnut záběr, nejspíš vypůjčený z jiného filmu, jezdců cválajících na koních. Prostě příšerná nuda!! A ten malý nevinný klučina, který měl ztělesňovat Wyatta Earpa - to nemohli tvůrci myslet vážně!! Pokud to vydržíte ze zvědavosti dokoukat až do konce, tak jako já, na závěrečnou přestřelku, tak se můžete těšit na něco nesmírně naivního, komickýho a idiotskýho. Howgh

plakát

Černá kavalérie (1997) (TV film) 

Velice zajímavý a na TV produkci velmi dobrý film se zvláštním, otevřeným koncem.

plakát

Oldboy (2013) odpad!

Začátek byl docela zajímavý i když poněkud zdlouhavý. Ale jakmile se dostal Doucett na svobodu, tak to začalo nabírat obrátky k neskutečné kravině a poté co s kudlou zabodnutou po střenku v zádech zmasakruje asi tak 80 chlapů s holemi, tyčemi apod. jsem to už nevydržel a tu šílenou hovadinu vypnul.

plakát

Macho Callahan (1970) 

Na takovéto filmy je potřeba se dívat s určitým nadhledem. Ale splácat jednotlivé části filmu bez jakékoliv logických návazností, jen aby se tam něco dělo - to je tak na úroveň bandy amatérských nadšenců. Posuďte sami: Scéna č.1. Macho, ve věznici s velmi přísným režimem se prochází s bedničkou dynamitu a zapáleným doutníkem v ústech. Vyhodí vězeňskou bránu do vzduchu a jen v rozedraných podvlékačkách a bos uteče na svobodu. Scéna č2. Macho v pěkných šatech, ozbrojen a s penězi hraje v putyce poker. Příchozí invalidní vysloužilec mu sebere jednu ze dvou láhví šampaňského (asi výsluhy s vězení), což ho naštve a tím mu dá příležitost ho v souboji zastřelit. (Kdo vypije to šampaňské již film neřeší) Scéna č.3. Vdova po invalidovi najímá lovce odměn a shodou okolností je to tentýž lotr díky němuž se Macho před rokem dostal do lochu a tak když ho Macho oběsí, vyrovná si tím i starý vroubek. Scéna č.4. Zde nacházíme vdovu v luxusní herně kde se jí dvoří majitel herny. A kdo zde kupodivu hraje poker - no přece Macho. Po rvačce unáší vdovu do své chýše, kde ona ho několikrát probodne a on ji brutálně zmlátí a znásilní. Scéna č.5. Oba dva bez jakékoliv stopy po zápasu žijí v chýši a začínají se sbližovat. Jo, taky zahrání medvídě sirotka a toho pak tahají stále sebou. Scéna č.5. Odjíždějí i s medvídětem do země o které Macho neustále vypráví. A co čert nechtěl, sem míří též asi 60ti členná skupina lovců lidí vedená oním majitelem herny s obrovskou smečkou psů. (záběr nejspíš vypůjčen z filmu o honu na lišku) Zanedlouho Macha dostihnou, on jich dvě třetiny postřílí, (psi někam záhadně zmizeli) a v nastalé noci si vyznají s vdovou lásku a ráno se Macho nechá dobrovolně zastřelit. No není ta jedna hvězdička až moc?

plakát

Loupež ve velkém stylu (2017) 

Smutný a místy i trochu nudný film o stáří a hlavně o hezkém přátelství tří starých pánů. Ale komedie? Ani náhodou!!

plakát

Ve jménu cti (1995) (TV film) 

Skvělý válečný film, nikoliv western, který určitě mnoho lidí a nikoliv jen "koňáky" chytne pěkně za srdce. A navíc jde o TV produkci - to tedy tleskám.