Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

"Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš"... A s filmy je to dost podobné. Akorát tento film je pro mě, i po několika desítkách zhlédnutí tím nejchutnějším překvapením. "Člověk má asi někdy málo kamenů..." i já mám pro tento snímek bohužel málo hvězd :). Pro mě zatím jediný bezchybný a nezapomenutelný 100% zážitek.

Kokuhaku

Kokuhaku (2010)

Naprosto brilantní SKVOST japonské kinematografie s jemným nádechem HIV tematiky, plný náhlých a dech-beroucích zvratů. Zničená, avšak velmi inteligentní a vynalézavá učitelka dala hochům pěkně zabrat, a nejen jim. Schopnost manipulace je v tomto filmu úžasná a paní učitelka se jí zhostila skvěle. Za velmi nevšední a nečekaný zážitek hodnotím 96%.

Adamova jablka

Adamova jablka (2005)

Naprosto absurdní, tragikomické drama se skvělými výkony herců – především faráře Ivana jako M.Mikkelsena a neonacisty Adama jako U.Thomsena. Pro mě TOP z dánské kinematografie 95%.

Shake Hands with the Devil

Shake Hands with the Devil (2007)

Pro mě nejintenzivnější a nejsyrovější filmové zpracování genocidy ve Rwandě. Nejedna slza mi ukápla i po několikátém zkouknutí. Roy Dupuis jako generál Romeo Dallair se své role zhostil výtečně. Tento film ve mně nebudí jen lítost, ale hlavně nepochopení, jak tohle světové mocnosti vůbec mohly dopustit 91%.