Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (154)

plakát

Všichni dobří rodáci (1968) 

"Jednáte s lidma jako s dobytkem" Silný příběh s předními českými herci na motivy skutečné události s přesnou atmosférou vesnického života starších dob a s režimem, který na desítky let totálně zmrzačil vývoj České republiky a negativně zasáhl do mnoha lidských životů. Doporučuji film ke shlédnutí,ale bohužel pochybuji, že jeho forma a styl vyprávění dokážou v dnešní době oslovit široké publikum. Za mě jedno z nejlepších děl vůbec, a to nejen české kinematografie.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Pokud vezmu v úvahu celou sérii - První dva díly nedostižná klasika Johna Camerona, Třetí díl je pro mě "recyklace" prvních dvou bez nějaké větší invence, Čtvrtý díl prvotní a obdivuhodná snaha o jiné pojetí příběhu (co se stalo po soudném dni) a teď tu máme pátý. Terminátor Genesis se snaží o vlastní příběh, ač bylo nutné zasáhnout i do předchozích dílů, konkrétně prvního kvůli změně minulosti, tak aby mohl být odvyprávěn nový příběh (v podstatě ve stylu prvních tří, ale s tím rozdílem, že byl zasazen do současné doby). Ač se snesla kritika na tento počin, podle mě to po zvážení všech okolností tak špatné nebylo. Po Arnoldovi v jeho letech snad ani nelze víc chtít, nová verze hybridního terminátora s člověkem taky nebyl špatný nápad. První tři díly však vynikali nezapomenutelnými vynikajícími akčními scénami a udržovali diváka v napětí. Tady se podle mého místami až moc mluví a epických scén je poskromnu. Celkově Tři * a půl.

plakát

Jurský svět (2015) 

Troufám si říct, že byl natočen snímek, který toho nemá s původním filmem z roku 1993 mnoho společného. Z Tyrannosauruse a Raptorů - hlavního nebezpečí z prvního dílů - se v Jurském světě stávají pomalu zachránci lidí proti geneticky modifikovanému zabijáckému dinosaurovi. Jde však stále o zábavnou podívanou a navíc je pochopitelené že publikum pro rok 2015 bude mít jiné nároky než měli diváci na počátku 90. let.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Nebudem si hrát na schovávanou. Film je film Quentina Tarantina a v dnešní době by k tomu tak měl divák přistupovat. Klíčovým výběrem herců počínaje, příběh prolnutý vynikající hudbou konče, ale rovněž také začínaje :), kdy Tarantino prezentuje svou vytříbenost pro vhodné zvukové interpretace následované rychlým spádem příběhu (ač trval tři hodiny, tak v kině mi to ani nepřišlo) sice místy promixovaný až zbytečně do absurditiy zavánějící brutalitou a krví :), jde o zajímavý počin, který nemůžu hodnotit vzhledem k očekávání a naplnění jiným počtem než 5*, jiné hodnocení není přípustné. Django na mě možná ani po prvním shlédnutí takový dojem nezanechal. 10. 01. 2016 5:40 hodnocení ráno po akci

plakát

Hon na lišku (2014) 

Zajímavý film v výbornými hereckými výkony. Hodně mě překvapili Mark Ruffalo a Steve Carell, který ukázal, že jen pro komediální role ho je velká škoda.

plakát

Nařčení (2012) 

Lol, tak snímek je natočen věrně podle skutečnosti, což dokládá reálné video na youtube. Nepochopim jednání těch lidí, nedozírná hloupost prostě.

plakát

Machete zabíjí (2013) 

Oproti prvnímu dílu šílenější podívaná, více známých herců, který se objeví i třeba jen na pár minut, ujetý nápady a hlavně super zážitek :) Jsem rád, že si někdo v Hollywoodu může dělat co chce - Rodriguez zase jede. Ještě bych měl dotaz na všechny ty rádoby filmové odborníky, kteří zde kritizuji obsah a zpracování filmu, a co jako čekáte od filmu s názvem machete zabijí???

plakát

Šmejdi (2013) 

Jo, hodně důchodců nemá moc pod čepicí, ale to rozhodně není důvod pro to, dělam s nimi to, co dělají firmy v tomhle dokumentu. Je mi z nich na blití, kvůli takovýmhle lidem je svět horším místem.

plakát

Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva (2012) 

Špatný nápad vyměnit Jiráka za Štěpničku, film vznikl spojením dvou kreslených asterixů, ale nemá ani na jeden z nich. Úplný fiasko to ale není, tak dávám dvě hvězdy. Dabing je jinak šílenej :)