Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (20)

plakát

Nevinné lži (2013) (seriál) 

1. Pod hladinou ★★★, 13. Hra ★★★

plakát

Hop nebo trop (2004) (seriál) 

Bez podle mě nehodícího se hudebního podkresu bych dal hvězdičky čtyři. Pěkný seriál s příjemnou atmosférou.

plakát

Brazil (1985) 

Tak zase jednou po delší době chci napsat komentář. Píšu ho asi hlavně pro lidi, který uvažujou jestli se na film chtěj nebo nechtěj kouknout. Vzhledem k relativně vysokému hodnocení se totiž může zdát, že bude Brazil ideálním filmem třeba na páteční večer. Ve většině případů tomu tak ale nebude. Brazil je sice kultovní film, plný promyšlených detailů (záměrně se snažím nepoužít slovo geniální) a dějovými linkami, které člověku dojdou až později (nebo třeba vůbec), ale zároveň je potřeba také vzít v úvahu fakt, že převážná většina obsahu je více či méně roztěkaná a navozuje spíš atmosféru grotesky než normálního filmu. Pro člověka, který relativně špatně snáší takové ty bláznivé francouzské nebo italské filmy, u kterých kadence slov vystřílená za prvních 10 minut vysoce převyšuje celý scénář běžného českého filmu.. pro takového člověka (stejně tak jako pro mě) nebude sledování tohoto filmu příliš příjemnou nebo zábavnou záležitostí. Na jednu stranu si obsahu filmu nesmírně vážím a respektuji ho, na stranu druhou mi ale silně vadí jeho ztvárnění. ||| Hvězdičku navíc jsem chtěl dát za konec, ale vzhledem k příšernému zvukovému podkresu a úmorné délce to neudělám.

plakát

Clona (2008) 

Originál jsem neviděl, proto jsem od Clony asi neměl přehnaný očekávání. Rozhodně mě ale film celkem bavil a mile překvapil. Zdejší hodnocení se mi zdá zbytečně nízké.

plakát

Nezapomeň na mě (2010) 

Je mi 26, ságu jsem neviděl, jméno Pattinson mi do dneška nic neříkalo a proto se nemusím stydět dát filmu 4 hvězdičky :) Trochu více nezaujatosti by některým zdejším pisatelům rozhodně slušelo.

plakát

Hašišbába (2012) 

Jedna hvězdička extra jen za kameru... jinak bych dal dvě.

plakát

V pasti (2005) 

Příšernej film.. navzdory zdejšímu relativně vysokému hodnocení musím říct, že takovéhle zklamání jsem dlouho nezažil a po celou dobu sledování jsem měl nutkání film vypnout, protože dívat se na psychotické výpady nesympatickejch lidí můžu i na Andělu v Praze. Možná k tomu přispěl i českej dabing, ale herecký výkony bych nijak zvlášť pozitivně nehodnotil, absence téměř jakékoliv zvukové kulisy (vyjma nekonečnejch otravnejch dialogů) taky k atmosféře moc nepřidala, nepravděodobný chování charakterů je mi ve filmech taky nesympatický a fakt, že jsem si musel děj filmu znova přečíst na UK wikipedii, abych to vlastně všechno správně pochopil hovoří o tom, že buď jsem holt jednoduchej nebo ten film nebyl úplně dobře dotaženej.

plakát

Na území žen (2007) 

Hrůza, hrůza děs.. možná jsem jen nebyl ve správnym moodu na tenhle typ filmů, ale větší klišé jsem snad už dlouho neviděl. Českej dabing tomuhle absolutně podprůměrnýmu filmu dal poslední ránu.. přesně těmhle filmům bych se chtěl pro přístě vyvarovat.

plakát

Zátoka (2009) 

Celkem těžká amerika, hraní na city a slepej chtíč srát se do věcí do kterejch USAčanům nic neni.. Dokumenty mám rád, ale k tomuhle jsem se postavil celkem skepticky. Samotný vybíjení mi nijak nechutně drastický nepřišlo (kdo chce ať se koukne jak se připravujou kuřata nebo krávy) a to, že velryby samy ohrožujou dalších x druhů vzácnejch ryb je fakt. Proto je zabíjení určitejch druhů povolený po celym světě. To že je delfín pro většinu lidí roztomilý inteligentní zvířátko je sice hezký, ale to je konec konců pro evropana třeba i takovej klokan.. a přitom se vlastně jedná o přemnoženej druh. Nechci bejt úplnej skeptik, ale nic převratnýho ani šokujícího mi tenhle dokument zkrátka nepřinesl a silně mi vadilo brnkání na city a téměř nulová objektivita..