Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (5)

plakát

Život a neobyčejná dobrodružství vojáka Ivana Čonkina (1993) 

Dost dobře nerozumím zdejšímu nízkému hodnocení - pro mě tenhle film patří mezi nejlepší filmy nejen Menzela, ale vůbec celých devadesátých let. Kupodivu mi ani nevadil český dabing, byl totiž mimořádně povedený. Některé scény mi přivodily nezvladatelný záchvat smíchu - výslech "jazyka", celá scéna obléhání vesnice, "Stalin", atd. Tím vším se ovšem jako rudá nit vine tragický podtext strašlivé reality Sovětského Svazu. Plné hodnocení.

plakát

Cela (2000) 

Brilantní! Úžasný soundtrack a hlavně vizuální a fantazijní orgie. Dokonce i JLo předvádí něco velmi podobného hereckému výkonu. Velmi příjemné překvapení a jednoznačně maximální hodnocení.

plakát

Pytlákova schovanka aneb Šlechetný milionář (1949) 

Úchvatná parodie, kterou si všichni zúčastnění užívali obávám se více než se zdá, vzhledem k tomu, že šlo o připomínku zašlých časů meziválečné kinematografie, která sice možná byla z valné části naivní a možná i směšná, nicméně ve světle toho co přicházelo.... Tento film je přes všechen smích čirou nostalgií.

plakát

Pochoduj nebo zemři (1977) 

Původně jsem chtěl dát dokonce pět hvězd, ale bohužel, Hill, vzhledem k jeho pozdější, řekněme nevyrovnané filmografii, mi hodnocení srazil na čtyři. A popravdě Ian Holm jako arabský šejk... ehm. Nicméně! jen pro ten pohled, kterým se Hackman podívá na svého seržanta, když mu vojáci zpívají v hospodě, jen pro něj stojí ten film za vidění. Nic podobného si už totiž dneska nikdo nedovolí natočit. U filmů jako je tento si totiž divák musí sám učinit závěr, proč postavy jednají tak, jak jednají, nedočkáme se žádných složitých retrospektiv, vše je vyjádřeno několika větami či slovy. Dobrý film.

plakát

100 sladkých holek (2000) 

Oddechovka, ve které ovšem necháte oči na úchvatné Emmanuelle Chriqui. Není nutno vidět znovu, nicméně neurazí.