Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (191)

plakát

Cirkus Bukowsky (2013) (seriál) 

Po hodně dlouhý době jsem každý týden usedával k televizi a sledoval český seriál. Skvěle napsané postavy a příběh pádící stále dopředu. Užil jsem si každý dialog mezi Řezníčkem a Čermákem. No a v neposlední řadě mě nadchlo filmové zpracování. Konečně někdo začal používat filtry a nebál se kameru sundat ze stativu a nechat ji pořádně proletět. Máme v Čechách krásnou krajinu, tak proč ji neukázat. Celkově jsem si všech šest dílů opravdu užil.

plakát

Revival (2013) 

Neuvěřitelně promarněný talent všech zúčastněných. Podle mě je největší slabinou českých filmů scénář. Natáčet a hrát umíme, ale napsat nedebilní scénář nám nejde. A u tohohle filmu to fakt zamrzí. Potenciál tam byl. Ale já si prostě nedokážu užít film, když mě irituje chování jednotlivých postav.

plakát

Newsroom (2012) (seriál) 

1. série - Náhodou jsem chytnul první díl na HBO a po pár minutách bylo jasno. Skvěle napsané postavy a velmi dynamické tempo vám nedovolí ani na chvilku polevit ze sledování. První série je opravdu povedené a jen upevňuje pozici HBO jako lídra v dramatických seriálech. Jediná věc co znemožňuje plný počet je milostná linie mezi Jimem a Maggie. Tyhle scenáristicky komplikovaný lásky přímo nesnáším. Už se těším na další sezonu

plakát

Dva nula (2012) 

Tohle je mi tak líto. Skvělý nápad a spousty zajímavých postav. Jen někdo zapomněl v rozpočtu nechat pár korun pro střihače. Místy to byla fakt nuda a všechno jen díky dlouhým záběrům jedné kamery. V pasážích, kdy se rychleji stříhá, začne mít dokument tempo a zas je na co koukat. Je mi opravdu líto promarněné příležitosti.

plakát

Titanic (1997) 

Dnes jsem byl v IMAXu na Titanic ve 3D. Dodnes jsem ho viděl jen jednou a to když šel do kin poprvé a od té doby jsem viděl max 5 minut, když běžel v TV. Ten film zná každý a skoro každý má na něj jiný názor. Musím ale po dnešku říct, že mě až překvapilo, jak ten film je skvělý. Neustále se něco děje, nejsou hluchá místa, Leonardo i Kate hrají skvěle, hudba epická a 3D vás nádherně vtáhne přímo na palubu a pak do studené vody. Cameron je úžasný vypravěč. Nádherný filmový zážitek!

plakát

Válka Bohů (2011) 

První věc, co mě napadla při sledování byla, že se to nějak moc podobá Cele. Po přečtení jména režiséra už vím proč:-) Vizuálně tedy moc povedený film. Co mu sráží hodnocení, je bohužel scénář. Pronášená klišé nejsou problémem, člověk je očekává, ale ty zkratky, které scénáristé používají jsou hrozné. Hyperion něco chce a ukrutně to hledá, lidé umírají, aby to nenašel a ejhle o pět minut později už to má a vůbec nevíme jak a kde to našel. A takových věcí je tam více. Jinak pěkná popcornová oddechovka. Závěrečný boj bohů je fakt maso! 3D použito moc pěkně. Snad se to konečně naučili. Určitě stojí za to si na film zajít do kina. V souboji s novým Soubojem Titánů jasně vítězí Immortals!

plakát

Transformers 3 (2011) 

Pokud jsem dal jedničce 5 hvězd a dvojce tři, tak třetí roboti jsou přesně uprostřed. 3D paradoxně Bayovi prospělo v zpřehlednění akce a v IMAXu je to opravdu skvělá podívaná. Příběh není geniální, ale to nikdo snad ani nečeká :-) Závěrečná akce je fajn a je tam pár záběrů, kde mi spadla čelist. Celkově ale mě nejvíc vadili postavy a ty věci co v jedničce, tak fungovali, tu spíš vadí. Hlavně humor moc nefunguje (i když Turturro se snaží). Návštěvu IMAXu rozhodně doporučuji, ale DVD to asi tentokrát opět nebude.

plakát

X-Men: První třída (2011) 

Zrodila se nová komiksová hvězda. Matthew Vaughnovi se podařilo vytvořit letní blockbuster se spoustou humoru, skvělými postavami a s několika scénami, které si budu chtít neustále připomínat. Za největší klad filmu (vedle zvládnutý akčních scén) považuju ty části filmu, kdy spolu jednotliví hrdinové hovoří a mě opravdu zajímalo co si říkají. McAvoy je skvělý jako balící profesor, Fassbender jako lovec nácků a Bacon celou dobu. Prostě a jednoduše doporučuju návštěvu kina! Jinak "Go fuck yourself!"

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Rok 2010 byl rokem Sherlocka. Zatímco filmové zpracování je takové odlehčené, tak atmosféra v této minisérii se dá krájet jen velmi ostrým nožem. Vynikající zpracování (texty v obraze, prolínání záběrů,...), výběr hlavních představitelů a skvělý scénář je to, proč chcete další a další díly. Čekání do podzimu bude dlouhé, ale věřím, že se vyplatí.