Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (191)

plakát

Krvavá neděle (2002) 

Nemám slov. Nedokážu popadnout dech. Děsím se United 93.

plakát

Miluji tě k sežrání (2005) 

Kdyby si scénáristi odpustili ty potrhlí vtípky (fackování, řvaní), tak by hodnocení dopadlo lépe. Je tam pár pasáží u kterých se člověk nasměje, ale pak příjdou tyhle potřeštěnosti a je zle.

plakát

Ledové ostří 2 (2006) 

Něco mezi pokračováním a remakem. Dosta často to totiž připomínalo "první díl".

plakát

Fat Pizza (2003) odpad!

Neskutečná kravina!!! Ali G je oproti téhle Australské "taškařici" učiněný Charlie Chaplin.

plakát

V zajetí rychlosti (2005) 

Tak tohohle chlapíka jen tak nikdo nezastaví!!! Podobný film jsem už dlouho neviděl. Zaplavilo mě nadšení a chuť něco pořádného udělat. Optimismus a nezkrotná vůle Burta vás nenechají bez následků. Stejný účinek na mě měla Amelie. O hereckých kvalitách Anthony Hopkinse není pochyb. Chytnul mě od prvního záběru a nepustil až do konce filmu. Douhám, že se tenhle film neztratí v záplavě blockbusterů, nezaslouží si to!!!

plakát

Co ta holka chce (2003) 

Ta druhá hvězdička je za Colina Firtha. Hlavně jeho tanec v koženejch kalhotách je skvělej. Ale jinak předvídatelný film plný scén, které jsem už někde viděl. Amanda Bytes prostě pro mě není ten typ dívky, kvůli které bych zapomněl na okolní věci a byl potěšen pohledem na ni.

plakát

Capote (2005) 

Hlavně za Philipa Seymoura Hoffmana!!! Ten chlapec byl skvělý. Hned po něm se mi ve filmu strašně líbila kamera, která celý film téměř nehybně pozorovala dění okolo. Dlouhé záběry jakoby z povzdálí jen s ruchy okolí. Docela bych řekl, že tady proběhla inspirace filmy Davida Lynche, alespoň já měl takový dojem.

plakát

Šifra mistra Leonarda (2006) 

Nečíst knihu, tak myslím, že bych měl co dělat, abych pochopil některé věci. Na druhou stranu jsem přesně věděl co se stane a byl jsem ochuzen o překvapení. I když ty překvapení zas tak převapující nejsou. Celej film je postavenej na vysvětlování. Vysvětluje se pořád a někdy až zdlouhavě. A když přijde nějaká ta kce, tak je tak chaoticky sestříhaná, že člověk je rád za vysvětlování. Co se týče heců, tak jednoznačným kladem tohoto filmu je Ian McKellen. Audrey Tautou mi neseděla od začátku. Podle mě je na tu postavu moc mladá. Tom Hanks si odvádí svůj standard, nevyčnívá, ale ani nehraje špatně. Jeanu Renovi podle mě uškodilo to, jak je napsaná jeho postava. Už při čtení knihy jsem si říkal, proč to ten člověk dělá? A nechápal jsem jeho postup. Ale to je chyba scénáře(knihy) ne Rena. Jinak celkově se ten film spíš hodí na nedělní odpolední televizní vysílání než do kina jako největší událost roku. Ono, z průměrné knihy se výborný film natočí málokdy.

plakát

Karlík a továrna na čokoládu (2005) 

Parádní představení Johnnyho Deppa!!! Výborná hudba se skvělými tanečními čísly Umpa-Lumpů :-) A ta výprava, prostě pastva pro oči. Všem vřele doporučuju!!!