Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (119)

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Je to bizár a meta a chápu všechny, kteří jsou zklamáni a znechuceni. Já si tenhle blázinec užíval po celou dobu a pod vlivem čerstvých dojmů z kina mu dávám pět hvězdic. Jo, bojové scény nejsou, co bývaly a konec je trošku cringe, uznávám.

plakát

LEGO® příběh (2014) 

Nemohu ohodnotit jinak, než pěti hvězdičkami, jelikož animáky nijak neprožívám, spíše se jim vyhýbám, ovšem u Lega jsem se celou dobu dobře bavil. Za což jsem opravdu rád, jelikož jsem na něj šel do kina z donucení. A malí diváci v kinosále se evidentně bavili taky. Takže si myslím, že film naprosto splnil to, co splnit měl.

plakát

Metallica: Some kind of monster (2004) 

Nejsem nějakým velikým nebo fanatickým fanouškem Metallicy, takže je těch mých 5 hvězd zcela legální hodnocení. Tento dokument totiž obsahuje všechno: Zákulisí nahrávání alba, hádky, strach z rozpadu, nejistota, deprese... Chvílemi jsem si říkal, že se snad dívám na další fiktivní Zelenkův dokument typu Rok ďábla, jelikož některé situace mi přišli docela bizarní, hlavně díky magorovi Ulrichovi. A také díky bývalému členovi Metallicy, který se málem rozbrečel, že byl kdysi vyhozen a musí teď hrát s Megadeth, což není cool. Paráda.

plakát

Kick-Ass (2010) 

Dlouho jsem si říkal, že pro mě nemá smysl pouštět si tento film. Nakonec jsem ale neodolal a při sledování jsem začal chápat tu obrovskou oblíbenost tohoto malinko bizarního snímku. Nemám rád americké komedie (až na některé výjimky) a vyhýbám se jim. Tady jsem se ale dokonce i pousmál, i když hlavním hrdinou je teenager a malá vulgární holka. Mimochodem to je taky snad poprvé v životě, kdy jsem neměl chuť vyfackovat malýho fagana za to, že je drzej, vulgární a... zabíjí dospěláky. Právě naopak - při scéně, kdy se Hit-Girl objeví poprvé v převleku, probodne obrovskýho černocha a všechny zúčastněné pozdraví slovy "Okay you cunts, let's see what you can do now", načež všecky pozabíjí dosti brutálním způsobem, jsem se přistihl, že jsem nadšen. A to jsem ještě nevěděl, že mě bude film bombardovat různým mixem scén dojemných, epických, akčních a různýmy odkazy na Batmana a podobně. Navíc je vše podpořeno výborným soundtrackem, který sice není původní, ale dokonale pasuje a dělá z výborných scén scény úžasné. Nikdy jsem neviděl nic podobného a myslím si, že v žánru akční komiksové komedie si Kick-Ass zaslouží všechny palce nahoru.

plakát

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004) 

Poprvé jsem nevěděl, co si o tomhle filmu mám myslet. Pak následovaly tři rozchody a dnešní večer, kdy jsem si ho pustil podruhé a nemůžu hodnotit jinak, než plným počtem.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Christopheru Nolanovi se povedlo natočit film podle komiksu způsobem, který dokáže velmi zaujmout i diváka, který zrovna komiksům neholduje. Ono se zde vlastně ani nejedná o komiksový film, spíše o temný dramatický thriller s prokreslenou psychologií postav, který vychází z komiksu. Tvůrci se snaží o co nejrealističtější zpracování příběhu, takže zde neexistuje zrození Jokera pádem do kyseliny, podivné mutace a podobné záležitosti. Vše je vysvětleno co nejuvěřitelnějším způsobem a díky preciznímu scénáři a celkovému provedení vše skvěle funguje. Hans Zimmer snímek doplnil klasicky kvalitní hudbou, ovšem ty melodicky nejlepší části některých skladeb najdete pouze na soundtracku, do filmu se prostě nevešly. The Dark knight je také obsazen velice kvalitními herci; k úžasnému Baleovi, Caineovi, Oldmanovi a Freemanovi přibyl Heath Ledger, jehož Joker se brzy stal kultovním a byl oceněn Oscarem, bohužel im memoriam. Zdá se, že Nolan nic nenechal náhodě a díky tomu se mu povedlo vytvořit mistrovské dílo, které zcela jistě získá statut kultu.

plakát

Žhavé výstřely 2 (1993) 

Společně s prvním dílem tvoří absolutní špičku v žánru parodie.

plakát

Trosečník (2000) 

Tom Hanks většinu filmu běhá po pustém ostrově, trhá si zub, povídá si s míčem Wilsonem , staví si vor... Ale nuda to není! Je to jeden z nejlepších filmů s Tomem Hanksem.

plakát

U pokladny stál... (1939) 

Můj nejoblíbenější film s mistrem Burianem. A vlastně i s mistrem Marvanem. "Napij se!" "Né, já to nepiju!" "Ale vždyť je to whiskey!" "To je jedno, že je to lidský, já to nesnáším" No a scéna, kdy Burian řeže Šléglovi prst... Geniální!