Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Skutečně mě nenapadá, co tomuhle filmu vytknout. Vše, na co si vzpomenete, funguje, tak jak má a divák se nenudí ani vteřinku. Stále je na co se dívat a čím víc se film blíží ke svému konci, tím víc jste zaražení do křesla, což si uvědomíte, až když se objeví titulky a přistihnete se, že zíráte s otevřenými ústy. Ústřední trojice herců podává pod taktovkou skvělé režie Davida Finchera nadstandardní výkony, které činí tohle dílo spolu se skvěle propracovaným scénářem nezapomenutelným. A právě scénář je to hlavní, co dělá tento film zábavným a zajímavým i po opakovaném shlédnutí. Jsem Jackova touha vidět tento film znovu a znovu a dávám pět hvězd.

Kult hákového kříže

Kult hákového kříže (1998)

Pro tenhle film mám slabost. Vidím tam těch pár chybek a je tam pár scén, které by mohly být podle mě natočeny trochu jinak (lépe). Ale stejně musím dát plný počet. Oslovilo mě samotné téma, Edward Norton (který umí zahrát snad skutečně všechno) v roli neonacisty, styl, jakým je příběh vyprávěn a samotný konec filmu, který u mě fungoval, jako bych dostal pěstí do ksichtu a díky kterému jsem dlouho přemýšlel nad tím, jak by mohl děj pokračovat a co se mohlo v Derekově mysli odehrát.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Christopheru Nolanovi se povedlo natočit film podle komiksu způsobem, který dokáže velmi zaujmout i diváka, který zrovna komiksům neholduje. Ono se zde vlastně ani nejedná o komiksový film, spíše o temný dramatický thriller s prokreslenou psychologií postav, který vychází z komiksu. Tvůrci se snaží o co nejrealističtější zpracování příběhu, takže zde neexistuje zrození Jokera pádem do kyseliny, podivné mutace a podobné záležitosti. Vše je vysvětleno co nejuvěřitelnějším způsobem a díky preciznímu scénáři a celkovému provedení vše skvěle funguje. Hans Zimmer snímek doplnil klasicky kvalitní hudbou, ovšem ty melodicky nejlepší části některých skladeb najdete pouze na soundtracku, do filmu se prostě nevešly. The Dark knight je také obsazen velice kvalitními herci; k úžasnému Baleovi, Caineovi, Oldmanovi a Freemanovi přibyl Heath Ledger, jehož Joker se brzy stal kultovním a byl oceněn Oscarem, bohužel im memoriam. Zdá se, že Nolan nic nenechal náhodě a díky tomu se mu povedlo vytvořit mistrovské dílo, které zcela jistě získá statut kultu.

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

Jedním slovem dokonalé. Scénárista, režisér i herci odvedli perfektní práci. Sestra, kterou ztvárnila Louise Fletcher je jedna z mých nejnenáviděnějších postav v historii filmu. A McMurphy je jeden z mých nejoblíbenějších grázlíků.

Sedm

Sedm (1995)

Tak přesně takhle má vypadat temný thriller. Propracovaný scénář, vynikající režie, atmosféra, špičkové herecké obsazení = 5 hvězd

Kick-Ass

Kick-Ass (2010)

Dlouho jsem si říkal, že pro mě nemá smysl pouštět si tento film. Nakonec jsem ale neodolal a při sledování jsem začal chápat tu obrovskou oblíbenost tohoto malinko bizarního snímku. Nemám rád americké komedie (až na některé výjimky) a vyhýbám se jim. Tady jsem se ale dokonce i pousmál, i když hlavním hrdinou je teenager a malá vulgární holka. Mimochodem to je taky snad poprvé v životě, kdy jsem neměl chuť vyfackovat malýho fagana za to, že je drzej, vulgární a... zabíjí dospěláky. Právě naopak - při scéně, kdy se Hit-Girl objeví poprvé v převleku, probodne obrovskýho černocha a všechny zúčastněné pozdraví slovy "Okay you cunts, let's see what you can do now", načež všecky pozabíjí dosti brutálním způsobem, jsem se přistihl, že jsem nadšen. A to jsem ještě nevěděl, že mě bude film bombardovat různým mixem scén dojemných, epických, akčních a různýmy odkazy na Batmana a podobně. Navíc je vše podpořeno výborným soundtrackem, který sice není původní, ale dokonale pasuje a dělá z výborných scén scény úžasné. Nikdy jsem neviděl nic podobného a myslím si, že v žánru akční komiksové komedie si Kick-Ass zaslouží všechny palce nahoru.