Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Horor

Oblíbené filmy (8)

Matrix

Matrix (1999)

"Matrix je nejlepší film mého života".....................Protože celá trilogie je film mého života! Jsem zvědav, jestli někdy uvidím lepší film, ale dost o tom pochybuju. Film je originální až to bolí, klobouk dolů před scénáristy. Další přednosti filmu jsou zvukové a grafické efekty, u kterých sem někdy až nedýchal, herecké výkony, parádní soundtrack a několik nezapomenutelných scén, hlavě ta se sloupy! Co bych ovšem asi jako jediné vytknul je par nelogických scén např: když Neo spolkne v Matrixu červenou kapsli, jak může v reálném světe vysílat impulzy (nebo jsem jenom nepochopil, jak funguje Matrix). A některé mi přijdou úplně zbytečné i když to rozvíjí filosofii filmu a Matrixu jako takovém. Ale tohle by nikoho nemělo odradit od shlédnutí filmu. "The Matrix has you."

Vlk z Wall Street

Vlk z Wall Street (2013)

Lehce inspirativní film, který ani na chvíli nenudí, což je u tříhodinové stopáže docela slušný. A to navzdory tomu, že se tam toho "až tak moc neděje". Perfektní hudbě a perfektním střihům vldádne perfektní DiCaprio, který hrál postavu mimo jeho obvyklý sortiment a byl tak přesvědčivý, že si zasloužil můj obdiv. A závěrečná scéna je přesně ten bonmot, na který jsem u takového filmu čekal.

Resident Evil

Resident Evil (2002)

Wou... Hru sem nehrál, ale cítil sem tam ten nádech atmosféry, která mi připomínala Half Life. Jinak teda klobouk dolů, očekávání sem měl docela vysoko, a ty sem i dostal. Bojová scéna Alice vs psi byla na jedničku, dokonce sem se i zasmál. Daleko to nemá ani k Matrixu, asi to bude tou hudbou, nevim... A ten konec...!!!

Saw: Hra o přežití

Saw: Hra o přežití (2004)

Dřív jsem se bál koukat na horory, ale řekl jsem si dost. První horor byl Záhada Blair Witch 2 ale ten mne nějak nenadchl. Diky bohu, že nemůžu to samé říct o tom druhém, Saw: Hra o přežití. Příběh mne uchvátil hned od začátku, protože mam rád "skládačky". Co mne ovšem mile překvapilo, bylo, že film časem neztratil na tempu. Ba dokonce naopak! Několik zápornějších věcí by tu bylo určite, ale ja žadnou nenašel. Ale co je na filmu nejlepší? Konec! Takové nádherné zakončení, že sem po skončení filmu čumel do monitoru dalších 5 minut naprazdno s otevřenou hubou. Sice dost podobný jako u filmu Sedm, ale vůbec to neva!

V hlavě

V hlavě (2015)

Takhle to vidím já. Pixar na zkoušku vzal jednoho ze svých scénáristů, ať sepíše kraťase. Vznikla z toho desetiminutová zpívající hrůza se sopkou v hlavní roli. Tady došlo k velkému probuzení, že takhle teda ne, a tak se plácli přes kapsu, vzali kompetentního scénáristu a vyšel z toho nejlepší pixarovskej film za posledních deset let. Ok, za 8 let, Rattatouille a Cars jsou pořád pecka. Animacím není co vytíkat, to je prostě pixarstandart. Z geniality tohohle scénáře cítím, že natrefili na zlatou žílu a čichám pokračování, neboť bude mít co nabídnout. Také po dlouhé době animák, který dokáže jak dojmout, tak pobavit. Ona obecně ta komediální stránka poslední dobou jde u Pixaru stranou, což mě dost mrzí a nezbývá, než se obrátit na Warner Bros. a jeho Lego Příběh, eventuelně disneyovskýho Raubíře Ralfa. Že by svítalo na lepší časy?