Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (2 156)

plakát

Útěk ze seriálu (1989) (TV film) 

Scénář zbytečně zveličuje nadsázku (motiv psů), takže většina vtipných situací působí křečovitě.Díky P. Nárožnému jsem udržel pozornost. Závěrečnou pohřební scénu, v níž K. Smyczek jmenuje Petra Nárožného, jsem nepochopil.

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Neurazí, nenadchne. Při cestě Žlutým zkrátí chvíli. Chybělo mi víc originality.

plakát

Hořící keř (2013) (TV film) 

Překvapilo mě, jak graduje atmosféra. První díl seznamuje s dobou, druhý propracovává charaktery a třetí ukazuje, nakolik byli jednotliví lidé charakteroví... Perfektně zvládnutá dobová atmosféra, velice přesvědčivé herecké výkony - nejen T. Pauhofové nebo V. Kotka, ale i představitelů Palachových příbuzných (matka, bratr).

plakát

Lehká jako dech (2013) (TV film) 

Příliš zbytečných rádobyexperimentálních záběrů, zbytečně protikladné prostředí. Celek působí až okatě propagačně. Školní a feťácké motivy dost nepřesvědčivé. Zajímavé byly snové tanečí vize s další z povedené trojice "spřízněných duší" (anorektičkou z nemocnice). Závěrečný sekyrkový tanec se vyrovná skoro sekyrkový polívce...

plakát

TyTrubko (2012) (pořad) odpad!

Jestli má pořad 5 minut nevím, protože tak dlouho jsem nevyrdžel sledovat myšlenkový a slovní průjem rádobymoderátorky, která pouštěla nějaká nesmyslná videa... Zlatej Kotek s Mádlem.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Unylý, nepřesvědčivý film, který se dá jednou vidět. Koho ale může překvapit konec? Ústřední dvojice těžko může zahynout:-) Časově je příběh trochu fantasmagorie (gradovaná přidušením ve vatikánském archivu:-) a následným oživením skoro jako ve Zlatovlásce...) Závěrečných cca 20 minut příběh doslova ulítlých (od vrtulníkové scény až po hořící pochodeň). Proč se po výbuchu, při němž lítají kusy železa a lidi se sotva drží zuby nehty, všichni zvednou a pokračují v akci, jako by se přehnal menší vánek??? Toma Hankse jsem poprvé vnímal jen jako lákadlo na film. Kdo má rád Ŕím, tak si aspoň může připomenout zajímavé památky. Česká televizní obdoba mě zaujala víc.

plakát

Do nebíčka (1997) 

Škoda, že autoři neudrželi víc stěžejní dramatickou linii. Zajímavé by bylo propracování protektorátního příběhu. Snahy o vtipné scény působity křečovitě (panoptikální postavy vesničanů - listonoš, doktor, lékař, výčepní + její sestra - "redaktorka") až trapně (všeoběcně jízdy auty - např. po schodech?).

plakát

Soví hnízdo (1981) (TV film) 

Nepřesvědčivé, místy i nefunkční zpracování. Hudba přímo brutální.

plakát

Kufr 2013 (2013) (pořad) 

Ke Kufru mám osobní vztah:-) Ale Kufr 2013 připomínající 60. narozeniny ČT, to byla ostuda. Herci se hádají, kdo dřív odpověděl... Odpovědi po časovém limitu. Velice nesourodé obsazení hostů, kterému "vévodil" vulgární pseudobavič Náhlovský. Nudný hudební doprovod... Stačilo málo: vybrat třeba dvojice ze seriálu Vyprávěj (legrace by byla, kdyby vedle sebe nastoupili herci, kteří představovali Honzo:-), klidně pozvat i Michala Hrůzu a nebyla by to taková hrůza... Hvězdička za připomenutí pana Bonaventury.

plakát

13. komnata - 13. komnata Ivana Klímy (2013) (epizoda) 

Ivan Klíma vypráví zajímavě, přirozeně, ale tvůrci zpracovali téma neinvenčně. Vadilo mi jejich rozpačité zapojení do vaření. Moje nejoblíbénější Klímova povídka: Koulařka.