Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (35)

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Ani se nechce věřit, že tenhle film opravdu natočil TEN Tim Burton. Nelogicky jednající postavy, jejichž osudy jsou vám stejně v podstatě ukradené, příběh, který by mohl být používán jako ilustrace pro slovo klišé, to nezachránilo (a ani nemohlo) ani ověřené trio Depp - Bohnam Carter - Elfman, natož efektně přestylizovaný vizuál, ve kterém ovšem klasickou burtonovskou temnou poetiku stejně budete hledat povětšinou marně. Time, takhle ne!

plakát

Americký gangster (2007) 

Díky zdejším ohlasům jsem čekal hodně, to se ovšem jaksi nedostavilo. Přestože film má dvě a půl hodiny a víceméně se stále cosi děje, po asi třech týdnech od shlédnutí si z něj pamatuji už jen málo. Jak to? Možná je chyba ve mně, ale nějak jsem nebyl schopný se do příběhu ponořit a ztotožnit se s jednou z hlavních postav (případně oběma), přestože výkony Denzela Washingtona i Russela Crowa nejsou vůbec špatné. Ale vlastně na jednu věc si vzpomínám docela dobře: jak Washingtonova postava popíjí s Crowem, poté co je jím zatčena, na policejní stanici kafe a oba se při tom náramně baví. WTF?!

plakát

Batman (1966) 

Kdo neviděl, ten neuvěří. Batman a Robin v homosexuálních pyžamech! Repelent proti žralokům! Joker s knírem! A legendární scéna s bombou, která se podezřele podobá závěru The Dark Knight Rises.

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Navzdory působivému vizuálu, zvuku, hudbě a celkové atmosféře jde o nekonečnou nudu galaktických rozměrů bez pořádného děje, stejně tak jako u původního Blade Runnera. Vskutku povedené pokračování.

plakát

Can't Stop the Music (1980) 

[Festival otrlého diváka 2022] Bez živého simultánního dabingu (včetně zpěvu) asi těžko snesitelné. Banální děj se vleče přes 2 hodiny a až to celé skončí, už nikdy nebudete chtít slyšet cokoliv dalšího od Village People. Zkus ty vály utnout!

plakát

Cooganův trik (1968) 

Dirty Harry za mlada, když ještě ujížděl na LSD. Místy slušná sranda, částečně díky starému českému dabingu.

plakát

Ďáblův advokát (1997) 

Přestože Al Pacino v roli ďábla doslova čaruje, byl tento film pro mě spíše zklamáním. Zajímavý námět zabíjí nudný scénář a průměrná režie. Jsem tvůj otec, Luku! ...vlastně Kevine. :)

plakát

Django (1966) 

Přestože Franco Nero je takový slabší Clint Eastwood, Luis Bacalov je trochu slabší Ennio Morricone, představitelka Marie je poněkud slabší Claudia Cardinale a konečně Sergio Corbucci je o dost slabší Sergio Leone, stejně nelze tomuto filmu upřít určité unikátní kvality, především řezání uší, tajemnou rakev, kterou s sebou Django všude vláčí, a hlavně masivní skóre hlavního hrdiny čítající asi 80 killů. :)

plakát

Double Down (2005) 

Autismus nikdy nebyl tak zábavný.