Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (35)

plakát

Mlha (2007) 

Pohledný, nepříliš úspěšný malíř se přirozeně stane nejstatečnějším a nejchytřejším z celé party, aby organizoval odboj a chránil svého syna, s čímž mu pomáhá náhodná pohledná blondýnka. Ne že by tam chyběla atmosféra nebo myšlenka, ale nějak jsem čekal něco víc překvapivého. Supermarket plný sociálního dramatu je sice super nápad, ale až moc nápadně to celé připomíná Úsvit mrtvých. Lekaček naštěstí nebylo tolik, ale když už byly, tak se daly čekat předem. Bylo to prostě moc jasně čitelné. Jediné, co mě na filmu překvapilo, jsou nadšená hodnocení mých oblíbených uživatelů :-)

plakát

Pokoj 1408 (2007) 

Chápu Stephena Kinga, že má tuhle filmovou adaptaci rád - scénáristé mu tu povídku totiž vůbec nerozvrtali. V podstatě ji jen nafoukli a obarvili. Ale obecně to nějaká velká sláva není. Takový průměr. Ale místy to mrazilo docela fest.

plakát

Běžící muž (1987) 

To, co je skvělé na Kingově knížce, se do filmu vůbec nedostalo. Vlastně zůstaly jen jména některých postav. Škoda.

plakát

Sráči (2011) (TV film) 

Na televizní film je to paráda. Sedláček to umí hezky realisticky. Například v porovnání se Svobodovou Dominou je to jako nebe a dudy. (Sedláček nebe, Svoboda dudy.) Jo a víš, co má cikán bílýho? Cikán má bílýho poslouchat :)

plakát

Krakatoa, na východ od Jávy (1969) 

Příběh průměrný, efekty taky průměrné. Celou dobu jsem přemýšlel, jestli se vůbec jedná o TEN výbuch. Nakonec se ale ukázalo, že jo, což bylo dobře, protože závěrečný masakr stál opravdu za to!

plakát

Sopka (2009) (TV film) 

Na německý televizní film je to docela pecka... Když přehlédneme všechny hlavní postavy a jejich většinou debilní příběhové linie, zůstane nám poměrně realisticky podaná katastrofa. Asi největším kladem filmu je, že jezero, které zde hraje mnohem důležitější roli než všechny ty maloměstské postavičky, je skutečným zatopeným kráterem spící sopky. Na rozdíl od smyšlených videofilmů jako Magma, Peklo z hlubin země nebo Maximální teror se Der Vulkan alespoň drží nějakých vědeckých faktů. Také mě příjemně překvapily efekty, které sice nepůsobí moc realisticky, ale nepůsobí ani moc hloupě. Už od začátku jsem se těšil, jak to bude vypadat, až to vybouchne - a nakonec jsem byl příjemně potěšen:) Němci si opravdu dali záležet, aby své nejznámější sopečné jezero ukázali v tom nejlepším světle.

plakát

Na rybách (1997) 

Tady už fakt chyběly jen šlehačkové dorty... Prostě taková přiblblá ztřeštěná komedie o dvou blbečcích, kteří jedou na ryby a bůhví jak se jim podaří dopadnout nějakého podvodníka (a prý také vraha...). Jenom nechápu, proč ty dva blbečky museli hrát zrovna Pesci a Glover. Kdyby je hrál někdo jiný, mohl jsem těch 90 minut strávit nějak lépe...

plakát

Protiúder (2002) 

Nejpamětihodnější na tomto filmu je, že tam šlo o teroristy, a že jsem na něj šel do kina přesně večer před maturitou. Protiúder mi krásně pročistil hlavu, zřejmě v ní ale rovnou stihl promazávat i informace sám o sobě. Takže dnes už si z něj nepamatuji skoro nic. Průměrné hodnocení dávám proto, že i moje maturita dopadla přesně takhle průměrně.

plakát

Gomora (2008) 

Skvělé. Až dokumentárně objektivní mozaika o mafii. Kmotra bych po shlédnutí tohoto přirovnal asi k Babičce Boženy Němcové. Ode dneška si budu pamatovat jméno Matteo Garrone.

plakát

Cesta do středu Země (2008) 

nejhorší na tomhle filmu je asi hlavní hrdina (buď jeho představitel nebo charakter, nevím přesně), dialogy, patos a trochu pokulhává i logika. strašně jsem si přál, aby ten "profesor" spadnul do lávy. možná kdybych byl malej kluk, tak by mě to bavilo. ale takhle... je to nad 12 let nevhodný a po patnácti nepřístupný. a teď mě omluvte, jdu hledat svého synovce. Šóóóóóóóóne!