Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Biografie (17)

Jaroslav Vozáb (herec)

11.06.2010

Dlouholetý člen Divadla Járy Cimrmana se narodil 16.12. 1919 ve Velvarech u Prahy. Původní profesí překladatel se k dnes již legendárnímu souboru připojil v roce 1969 a poprvé se objevil ve hře Hospoda Na Mýtince. V mužském souboru byl častým představitelem ženských postav. Ve společnosti divadelních kolegů jsme jej v menších,… (více)

Ellen Barkin (herečka)

18.10.2009

Rodištěm této 170 cm vysoké blondýnky je New York. Pochází z neherecké rodiny (otec prodavač chemikálií, matka administrativní pracovnice v nemocnici), má bratra George. Vyrůstala v Jižním Bronxu a Queensu a její dětská touha po herectví se začala naplňovat po přijetí na Manhattan's High School Of The Performing Arts. Po… (více)

Ralf Moeller (herec)

25.07.2009

Ralf se narodil v německém městečku Recklinghausen (nedaleko Dortmundu). Již v útlém věku se u něj projevil talent ke sportu a dlouhá léta se na vysoké úrovni věnoval například plavání.V 17ti letech ho zcela pohltila kulturistika a box. O dva roky později již vyhrává první tituly na domácích soutěžích pod hlavičkou mezinárodní… (více)

Ivan Vyskočil (herec)

29.06.2009

Ivan Vyskočil se narodil 21. května 1946 v Praze. Se sestrou Evou a bratrem Jiřím prožil dětství na Žižkově, kde vystudoval Sladkovského gymnázium. V roce 1968 dokončil studium na DAMU a nastoupil do pražského Činoherního klubu. Od roku 1973 byl členem Divadla Jiřího Wolkera, pak následovalo angažmá v Divadle S.K. Neumanna … (více)

Silvia Šuvadová (herečka)

10.05.2009

Do povědomí filmových diváků se tato sympatická slovenka dostala rolí violoncellistky Blanky v Oscarem oceněném snímku KOLJA. Horlivost a ctižádostivost nelze Silvii upřít. Od roku 2002 se snaží prosadit v mecce filmového průmyslu na západním pobřeží USA. Zkušenost, kterou si prošla v roce 2004 a ráda by ji vymazala z mysli je… (více)

Lucie Benešová (herečka)

05.05.2009

Pražská rodačka, herečka divadelní, filmová i televizní, se zkušenostmi moderátorskými. To je sympatická a nepřehlédnutelná blondýnka Lucie Benešová.Lucie Benešová je velice atraktivní žena a jistě nikoho nepřekvapí, že ji režiséři rádi obsazují do rolí, které se neobejdou bez "lechtivých" scén. Dokonce si zahrála i ve filmu… (více)

Pavlína Mourková (herečka)

12.04.2009

Hereckou kariéru odstartovala v komedii režisérky Věry Plívové - Šimkové JAK SE TOČÍ ROZMARÝNY. To bylo Pavlíně 12 let a v té době byl její hlavní mimoškolní aktivitou sport - skoky do vody. Sportovní nadání zdědila po mamince, která se věnovala krasobruslení.Po této zkušenosti se role jen hrnuly a logickým vyústěním byl nástup… (více)

Wayne Gretzky (herec)

15.03.2008

Sportovním fanouškům známý i jako "The Great One" se narodil 26.1. 1961 ve městě Brantford v kanadské provincii Ontario. Od 4 let prakticky denně stál na bruslích a vyrostl v nejlepšího hokejistu všech dob.Je držitelem mnoha rekordů NHL (National Hockey League) a po skončení aktivní kariéry se stal i trenérem (Phoenix Coyotes,… (více)

Sascha Knopf (herečka)

15.03.2008

Hnědooká Sascha Knopf se narodila 10. února 1971. Vzhledem k jejím přednostem jistě nikoho nepřekvapí, že si prošla i dráhou modelky. Další méně známou profesí této 170 cm vysoké divy je fotografování. Její výtvory vycházejí v (pro našince neznámých) časopisech jako SOAK magazine, Gotham či NY Magazine.Na filmovém plátně na… (více)

Jose Pablo Cantillo (herec / producent)

15.03.2008

Americký herec hispánského původu se narodil 30. března 1979. Vyrůstal v městečku Terre Haute (cca 50 tisíc obyvatel) ve státě Indiana. Tam také chodil na střední a později na vysokou školu. Během středoškolských studií hrál na velice slušné úrovni tenis a byl členem družstva, které skončilo až jako poražený finalista… (více)

Tia Texada (herečka)

15.03.2008

Tia Texada rozená Tia Nicole Tucker je americká herečka, zpěvačka a tanečnice. Sympatická, 165 cm vysoká brunetka na sebe nejvíce upozornila rolí v televizním seriálu THIRD WATCH (Třetí Hlídka) jako seržantka Maritza Cruz.Drobné role měla i v dílech CSI MIAMI (Kriminálka Miami) nebo THE UNIT (Jednotka zvláštního určení). V… (více)

Markéta Děrgelová (herečka)

15.03.2008

Markéta se narodila 2.7. 1987. Maminka je lékařka, otec asistent střihu. Díky tatínkovi se dostala k filmovému řemeslu, již jako malá si zahrála ve filmu AKUMULÁTOR 1 Jana Svěráka (1994). Pan Frössl se mmj. podílel na již zmíněném Akumulátoru dále pak na filmech KOLJA, TMAVOMODRÝ SVĚT a televizním seriálu REDAKCE (2004). Zde si… (více)

Leslie Easterbrook (herečka)

15.03.2008

Leslie Eileen Easterbrook pochází z Los Angeles (CA). V mecce filmu na západním pobřeží Severní Ameriky však dětství neprožila. Vyrůstala u svých adoptivních rodíčů v Nebrasce.Asi nejvýraznější (byť ne nijak velkou, ale zato nepřehlédnutelnou) roli ztvárnila v sérii POLICEJNÍ AKADEMIE. Postava vnadné Debbie Callahanové, s… (více)

Aure Atika (herečka)

15.03.2008

Dcera maročanky a francouze se narodila 12. července 1970 v Monte Estoril v Portugalsku, vyrůstala v Paříži. První herecký počin se datuje do roku 1979 do filmu L’ADOLESCENTE režisérky (ale spíše herečky) Jeanne Moreau. Další role následovaly s velkým časovým odstupem, SAM SUFFIT - 1992, v roce 1998 sexistická komedie BIMBOLAND… (více)

Zdeněk Podhůrský (herec / režisér / scenárista)

15.03.2008

Tento všestranný a nebývale aktivní umělec může být pro leckoho neznámý, ale jen do té chvíle než uslyšíte jeho podmanivý a nezaměnitelný hlas.Pražský rodák, absolovent stavební průmyslovky a později i Divadelní Akademie Múzických Umění. Po DAMU přišlo několik divadelních angažmá a následovaly role v televizních inscenacích a… (více)

Magdalena Reifová (herečka / scenáristka)

15.03.2008

Herečka známá především dětskému televiznímu publiku, Magda Reifová, se narodila v listopadu roku 1963. Začátek herecké kariéry se datuje do roku 1972, kdy po boku Marty Vančurové učinkovala v seriálu JANA EYROVÁ. Další role se jen hrnuly, malá Magda byla téměř na roztrhání - ostatně to je úděl dětských hvězd. V rychlém sledu… (více)

Věra Vlčková (herečka)

15.03.2008

Herecká dráha Věry Vlčkové začala již v rodné Kroměříži, kde ještě jako žačka jedenáctiletky vstoupila do dramatického souboru. Po úspěšném dokončení JAMU nastoupila do plzeňského divadla J.K.Tyla. Další angažmá bylo v Realistickém (dnes Švandově) divadle, které bylo zároveň i konečným.Před kamerou debutovala v roce 1966 ve… (více)

Reklama