Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Potomci lidí

Potomci lidí (2006)

Alfonso Cuarón vzal kameru, přešel do paralelního vesmíru a natočil skutečný příběh ve skutečném světě. Jinak si to vysvětlit neumím. Zbytečně nepřekombinovaný (pro někoho moc jednoduchý), přesto zajímavý příběh je vyprávěn úžasně skutečně, uvěřitelně a syrově. (Aktualizace 13.11.2006) : Včerejší druhá návštěva kina mě ujistila, že jsem se po prvním zhlédnutí neunáhlil, když jsem tenhle film označil za můj nejlepší letošní filmový zážitek. Přičemž opravdu některé scény byly z těch nejlepších, co jsem kdy viděl.

Mrtvá nevěsta Tima Burtona

Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005)

Jednoduchý a čitelný, a přesto krásný a citlivý příběh. Věřte nebo ne, naprostá předvídatelnost mi vůbec nevadila. Ba naopak. K tomu, abych měl z takového filmu krásný pocit a aby mě zahřál u srdce nepotřebuji komplikované vztahy mezi postavami a závěrečný (dnes tolik oblíbený) "dramatický" zvrat. Člověk si může říct:"Tohle jsem už někde viděl." ANO! Takových příběhů už byla spousta, ale pokud jsou tak krásně vyprávěné a odzpívané jako tenhle - proč se bránit!

Věčný svit neposkvrněné mysli

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)

Originální, komplikovaný a úžasně šílený snímek z pera Charlieho Kaufmana o tom, že některé lidi z hlavy prostě nevymažeme. Někomu možná nemusí padnout na první pohled zmatená, nesmyslná kompozice filmu, zběsilé přeskakování z myšlenek do reality a zpět, ale režisér Michel Gondry zpracoval těžký Kaufmanův scénář na jedničku. Pokud vás baví u filmů přemýšlet, zjistíte, že za příběhem o "geniálním" vynálezu na vymývání mozků se skrývá krásný a inteligentní film o lásce a o tom, jak těžké je na někoho ZAPOMENOUT.

Bratři

Bratři (2004)

Jeden z nejrealističtějších a nejpůsobivějších filmových zážitků.

Kmotr

Kmotr (1972)

Já nemůžu jinak. Stylové, atmosférické a některé scény nezapomenutelné.

Logan: Wolverine

Logan: Wolverine (2017)

Úžasné! Na poslední pokus dokonale vystihnutá podstata Wolverina, tedy samotáře, v jehož nitru svádí souboj zuřivost divokého zvířete a znavení ze života s břemenem, které ostatní považují za dar, ale on za prokletí. Přesto, i když to nikdy nepřiznal, věří, že celoživotní snaha jeho mentora měla svůj smysl a jeho odkaz by neměl být zapomenut, i to v něm dokáže tu a tam probudit záchvěv lidskosti. Po prvních X-Menech Logan trochu zkrotkl, takhle mu to opravdu "sluší" mnohem víc. I proto nepůsobí těch pár akčních scén prvoplánově krvavě a zbytečně násilně. Zatraceně působivé rozloučení s Wolverinem a Charlesem a v podstatě s X-Men v podobě, na které jsem vyrostl. 9/10

Příchozí

Příchozí (2016)

Nádherné a oslňující formou, atmosférou i poselstvím. Kompaktní, odvážné, ale rozhodně ne namyšlené... dlouho jsem v kině neseděl s pusou dokořán, a i proto jsem se zařekl, že nebudu šťourat do těch několika příběhových a logických nesrovnalostí, zádrhelů, které bych jindy pitval tuze rád... :) (Aneb jak jsem si znechutil Interstellar!) 9/10