Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (31)

plakát

Hvězdná brána: Atlantida - Záchranné lano (2007) (epizoda) 

Atlantida je stále ve volném vesmíru, proto se Rodney McKay snaží dokončit hyperprostorový generátor určený pro jumper. Pokud se to podaří, může Sheppard a jeho tým vniknout na domovskou planetu replikátorů, aby ukradli ZPM potřebné pro Atlantidu. To se podaří, všechno je v pořádku, avšak Rodney najde ve zdrojovém kódu replikátorů příkaz, který je nutí útočit na Wraithy. Tým se tedy s pomocí dr. Weirové pokusí kód znovu aktivovat. Poté se Sheppardův tým vrátí jumperem na Atlantidu, kde ihned aktivují ZPM, vyberou vhodnou planetu a Atlantida tak přistane na novém místě.

plakát

Hvězdná brána: Atlantida - Unášeni proudem (2007) (epizoda) 

První díl čtvrté sezóny pokračuje přesně tam, kde skončila poslední epizoda série třetí - Atlantida se pohybuje volně ve vesmíru kvůli předčasném vystoupení z hyperprostoru. Nikdo neví, ve které části vesmíru se město nachází a ještě do toho je těžce zraněna dr. Weirová. McKay společně se Zelenkou zjistí, že Atlantidě nebezpečně rychle klesá energie, protože paprsek replikátorů poškodil rozvody. ZPM se tedy vybíjí mnohem rychleji a moc dlouho již nevydrží. Rodney je tak nucen vypnout všechny nepotřebné systémy a postupně zmenšovat štít.

plakát

Hvězdná brána: Atlantida - Zaútočit první (2007) (epizoda) 

Plukovník Abe Ellis přilétá na Atlantis s novou pozemskou lodí Apollo. Pořídili totiž snímky rozestavěných replikátorských lodí, které určitě staví k útoku na Atlantis. V tom se jim musí zabránit, a tak je naplánován útok jadernými bombami. Ten je úspěšný, jenže poté na orbitu planety, kde je ztracené město Atlantis, přilétá satelit, jenž má i hvězdnou bránu. Ta se aktivuje a skrz ni je na Atlantis vyslán silný energetický paprsek. Město okamžitě aktivuje štíty, ty ale věčně nápor nevydrží.

plakát

Hvězdná brána: Atlantida - Neděle (2007) (epizoda) 

Je krásná slunná neděle a všichni v expedici na Atlantis mají mít volno. Alespoň to nařídila dr. Heitmayerová, protože si každý musí odpočinout. Elizabeth přijme pozvání na oběd od jednoho z vědců, McKay má schůzku s Katie Brownovou, nechce se mu totiž s dr. Beckettem na ryby. Sheppard je s Rononem, zástupce českého národa dr. Radek Zelenka hraje s několika soupeři šachy a Teyla se jen tak prochází po městě. Jenže najednou se ozve strašná rána, která nedělní klid přeruší. Exploze v části města zraní několik lidí včetně Teyly... jenže to není poslední smutná událost v tomto díle.

plakát

Hvězdná brána: Atlantida - Hra (2006) (epizoda) 

Po příchodu na Atlantis McKay se Sheppardem objevili záhadnou hru, kterou začali hrát. Jednalo se vlastně o real-time strategii - každý z nich se staral o národ na imaginární planetě. Alespoň si mysleli, že imaginární... Jednoho dne totiž tým majora Lorna navštíví planetu, kde má jeden národ na vlajce obličej McKaye. Planeta totiž byla součástí antického sociologického experimentu, který si však McKay se Sheppardem vyložili jinak. Mezi národy se vedou spory, které mohou vyústit ve válku. Tomu se však musí za každou cenu zabránit.

plakát

Hvězdná brána: Atlantida - Rodneyho povznesení (2006) (epizoda) 

Vědci v čele s Rodneym McKayem prochází město a snaží se vypnout všechna nepotřebná zařízení, která Antikové na Atlantis aktivovali. Jenže Rodney je náhle zasažen energetickým výbojem z nějakého zařízení. Vše vypadá v pořádku, ale pak McKay zjistí, že má nové schopnosti - slyší vše, co se jen šustne, ovládá telekinezii a umí číst myšlenky. Weirová pomáhá s překladem antických textů spojených s přístrojem. Dozvídá se, že se Rodney musí povznést, jinak zemře.

plakát

Hvězdná brána: Atlantida - Návrat, 2. část (2006) (epizoda) 

Atlantis je pod vedením Antiků. V městě se nachází i gen. O'Neill a Richard Woolsey z I.O.A., kteří mají s Antiky vyjednávat. Jenže město je napadeno replikátory. Tým pplk. Shepparda společně s dr. Weirovou a dr. Beckettem se i přes zákaz SGC vrací jumperem pomocí mezigalaktického mostu zpět na Atlantis. McKay dostane nápad, jak replikátory v Atlantis zlikvidovat. Chce využít Niama - replikátora, který se pohybuje na oběžné dráze.

plakát

Hvězdná brána: Atlantida - Návrat, 1. část (2006) (epizoda) 

McKay je na palubě Deadala a chce vyzkoušet mezigalaktický most, který společně s Carterovou vymyslel. Jde vlastně o to, že mezi Zemí a Atlantis je umístěno více jak 30 bran a cestování z jednoho místa na druhé jde snadno a rychle. Při testu se však objeví na blízku nějaká cizí loď. Rodneymu se podaří loď kontaktovat. Ta je antického původu a na palubě se nacházejí Antikové. Mají však nějaké problémy s hyperpohonem, proto požádají, aby je Daedalus přepravil na Atlantis. Po příletu do ztraceného města Antikové chtějí, aby expedice opustila Atlantis, že už se o město postarají sami.

Ovládací panel
1 bod