Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Rodinný

Recenze (32)

plakát

Dokonalé repliky (2018) 

Povedené béčkové scifi na sobotní večer. Inspirace několika filmy, ale stále je to svoje. Přirovnal bych to k hodně dobrému dílu Krajních mezí, než běžnému filmu.

plakát

Dark (2017) (seriál) 

Co den, to díl, je to pecka, navíc v originále zní skvěle. Má své chyby, teoretický fyzik by zaplakal, já se ale vždy těšil na nový díl. Nechci spojlerovat, nenaznačím nic. Napínavá oddechovka, wow efekt v každém díle. Jsem zvědavý na závěrečnou sérii. Nenapadá mě přirovnání, skvělá podívaná, dost dobrá zápletka. Dopručuju pro milovníky nových seriálů, u kterých si chtějí odpočinout. Netuším, jak bych se vypořádal s Adamem psychicky a kdybych věděl, že můj táta... ale nic, mrkněte na to, seriál rozhodně nezklame a mě potěšil. Případných zmatků se nelekejte, vše do sebe postupně zapadá.

plakát

Čertí brko (2018) 

Dost jsem se pobavil. České pohádkové peklo je prostě specifické a tady je jeho veselejší část opět v hlavní roli. Jen je smutné, že Marián Geišberg už není mezi námi.

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Hodnotím seriál s menším odstupem, kdy jsem jej shlédl stylem "jeden díl denně, občas dva". Od počátečního očekávání, po závěr jsem nezaregistroval slabší momenty. 100% zábava a jízda, parádní triky, herci i zápletka. Už aby byla nejen 4., ale i klidně 8. sezóna, jelikož tady to celé s každou novou graduje výš. Retro styl tomu dává ještě víc, než bych vůbec čekal.

plakát

Princezna a půl království (2019) (TV film) 

Bohužel je scénář pohádky psán zřejmě pro dospělé. To je jediný problém. Takže mé hodnocení si můžu dovolit napsat z pozice diváka, jemuž zřejmě byla pohádka určena. A je SUPER! Bavila mě v narážkách na totalitní státy, Stardance, příjemný humor, dělá si srandu z manipulátotů, z našich politiků a byznysmanů a kam by až chtěli zajít. Občas je tam klišé, ale vyústí ve vtipnou hlášku. Tvůrcům evidentně nešlo o export pohádky na východ, mě ale opravdu pobavila. Není to cimrmanovský humor, ani pokus o něj, je to poctivý tvůrčí humor na základě aktuálních dějů okolo nás. Deus ex machina ve formě kupky slámy pod oknem zakončený Ebenovou sháňkou po klobouku. Papouškující obyvatelé, kteří ani nemohou říci něco jiného a jsou manipulováni ve zchudlé zemi, kde ta vedlejší je široko daleko nejbohatší a kde samovládce prožívá kult osobnosti včetně obdoby květiny Kimčongilie. A to 30 let po převratu. Pro mě lahůdka na Štédrý večer. Plný počet nemůžu dát, jelikož děti z toho moc nepoberou. A vlastně můžu, vždyť to bylo pro mě a klidně bych šel i na adaptaci do divadla, pokud nějaká bude.

plakát

Britannia (2018) (seriál) 

S historií to má společné snad jen Římany v Avalonu... Ale po shlédnutí celé série, přičemž při sledování jsem vypnul mozek a přepnul na konzumenta, se mi to ve finále líbilo. Herci tomu dávají všechno, ačkoliv scénáristi byli asi ti dva týpci, co se sjížděli 4 měsíce v chýši šamana (minispoler sedmého a osmého dílu). Takže 4 hvězdy, ale pokud někdo čeká alespoň něco vzdáleně pojobného seriálu Já, Claudius, nebo Řím, tak se vyhnout obloukem.

plakát

Quo Vadis (2001) 

Porovnávat velkofilm z roku 1985 s tímto asi nemá smysl. Ale co do kvality podle mě vůbec nezaostává, je to jiné, ne tak velkolepé, ale je za tím vším cítit obrovský kus práce a už kvůli B. Lindovi a tím, jak přirozeně hraje, to rozhodně není ztráta času. Něchápu některá nízká hodnocení, ale za sebe doporučuji.

plakát

Dům tisíce mrtvol (2003) 

Tak jestli je tohle odpad, tak jsem asi úchyl. Pro mě je to stejná pecka jako Hannibalovky, Shining a Hellraiser. Je to úchylnost? Rozhodně, Je to sranda? Jistě. Je to celý šílený? A kdo ne? A kdo z hodnotících "odpad" dokázal udělat něco, co by si podle nich zasloužilo alespoň jednu hvězdičku? Nikdo... Hail to the Rob ZOMBIE!

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Prozatím jsem skončil u šestého dílu - musel jsem si dát pauzu nad tím nenadálým přílivem zla. I když tuším, jak série skončí, ted pokud zůstaně věrná předloze, určitě to dokoukám. Poslední roky produkuje HBO jednoznačně nejlepší seriály, tento patří společně s Carnivale mezi špičku. Pán prstenů je parádní, ale tohle je skvost. Kamera, triky, herci, výprava, střih i režie - vše v dokonalém souladu.

plakát

Star Trek VI: Neobjevená země (1991) 

Z filmů se starou posádkou je to jeden z nejlepších filmů. Něco mezi detektivkou a politickým sci fi thrillerem. Záporáci extrémně záporní, tajní velmi utajení a kladní extrémně kladní. Ale filmu to neublížilo ani trochu a je to i jeden ze snímků, který prostě nestárne. Ona celá série ST filmů má své kouzlo, ať jsou to slabší nebo silnější snímky, každý film je totiž tak trochu jiný.