Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (2 915)

plakát

Otrava (2023) 

Perfektní záležitost, dlouho jsem se tak nepobavil. Krásná práce.

plakát

Nejhvězdnější noc popu (2024) 

Je fascinující vidět skupinu světových superhvězd "uvězněných" v uzavřeném prostoru, jak se mnozí hroutí bez svých agentů s pocitem že nejsou nejlepšími zpěváky ani v téhle místnosti. Stále ale mají mnohem větší odvahu než ti, kteří tam ani nedorazili nebo utekli. Dost se změnil můj pohled třeba na Lionela Richieho, nebo na Stevie Wondera. Nicméně při sledování klipu k této písničce už mi budou oči navždy sklouzávat k Bobu Dylanovi. :-D

plakát

Sněžné bratrstvo (2023) 

Film z roku 1993 jsem neviděl, takže jsem si mohl tuhle verzi náležitě "užít". Silný příběh, kdy se prostě sere co může. Další a další hřebíčky a přesto to třetina přežije. Neuvěřitelné. Opravdu by mě zajímalo, jak bych se tam zachoval, ale současně ze všech sil doufám, že to nikdy nikdy nikdy nebudu muset zjistit. Po filmařské stránce velmi kvalitně udělané s minimem dnes tak oblíbených a mnohdy rušivých flashbacků. Prostě syrový film bez kompromisů.

plakát

Král rybář (1991) 

Výtečně vystavený film plný devadesátkového feelingu. Mísí se tu psychodrama, romantika, postapo a kdoví co ještě. Připomnělo se mi tolik filmů, že je tady ani nechci vyjmenovávat. Nadšený a vyděšený současně jsem z "raušových" scén kdy se kamera potácí s postavou. Skvělé. A úplně nejvíc top samozřejmě Jeff a Robin.

plakát

Hra na oliheň (2021) (seriál) 

Strhující seriál plný emocí.

plakát

Big Mouth (2017) (seriál) 

Hormonální monstra nemají chybu.

plakát

Gérard Philipe: Poslední Cidova zima (2022) 

Filmy s Philipem neznám, jen Fanfána Tulipána. Přesto mě tento dokument strhnul od prvních minut. Hodně povedené s citlivým komentářem.

plakát

Matematika zločinu - Epizoda 3 (2023) (epizoda) 

Výborné vyvrcholení minisérie. Klidně by mi stačil celovečerní film, protože prostřední díl trochu vařil z vody, ale závěr je opravdu famózní i když děsivý zároveň.

plakát

Gumy - Mašina (2022) (epizoda) 

Pak skončil někde na Kladně. Neznám...

plakát

Nosorožec (2022) 

Viděno na Zlínském filmovém festivalu. Příběh není až tak objevný, jistě byl natočen už mockrát, ale autoři z latinské Ameriky tohle prostě umí točit. Dlouhé záběry, kdy se nic neděje skvěle dokreslují prázdnotu Damiánova života a později i neschopnost nebo nedostatek vůle ho začít zaplňovat. Nejlepší je ovšem kamera, snímající příběh z perspektivy hlavního hrdiny. Lidé, kteří ho nezajímají jsou vidět jen z části, jsou v druhém plánu, nebo nejsou vidět vůbec, ačkoliv mluví. Naproti tomu to co je z jeho pohledu důležité, stává se tématem záběru případně celek doplňuje. Závěr je moc dobrý, dá se očekávat, nebo jsem si ho možná přál, nevím, fandil jsem mu, ať to takhle dopadne.