Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Oblíbené filmy (8)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Sledovat tento film je jako pojídat oblíbené jídlo, stále si přidávat a nikdy nemít dost. Ostatní produkce je proti tomu jen flákota, které se člověk rychle přejí.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Po zhruba desátém shlédnutí se konečně odhodlám ke komentáři. Není mnoho filmů, u kterých se stane kultem a legendou každá scéná, každé slovo, každý pohyb... Může za to skvělá režie, vymazlená kamera, vynikající herci a ta úžasná hudba... Pro mě naprostá perla kinematografie. Vincent, Jules, Marsellus, Mia, Butch, Winston, Honney Bunny a další jsou bezesporu nesmrtelní!!!

Příběh Alvina Straighta

Příběh Alvina Straighta (1999)

Tohle bych od Davida Lynche asi nečekal. Přímý děj s jasnými konturami u něj rozhodně nebývá zvykem. Tento příběh tvrdohlavého dědy se mi ale hluboce vryl. Například sjezd z kopce dolů považuji za jednu z nejakčnějších scén v historii filmu. Snímek je natočen perfektně, a jelikož mi v závěru i slza ukápla, nemůžu dát méně než 5*, ale nejraději bych dal 6!

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

Tato komedie u mě nemá konkurenci. Můžu se na ní podívat kdykoliv a s jakoukoliv náladou, protože výsledek je vždycky stejný. Směju se a užívám si ty dokonale vykreslené postavičky, které neustále šlapou na plyn, aby divák ani na momentek nemohl vydechnout.

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Ty krásné chvíle v kině a pak mnohokrát doma mi nikdo z paměti nevymaže. Brudoto/Brutodo je u nás doma synonymum pro přeřeknutí. :-)

Americká krása

Americká krása (1999)

Po pátém shlédnutí se konečně odhodlám ke komentáři, ale bude stručný. Jen krátká citace: "Jsem vděčný za každou sekundu tohodle posraného života..."