Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 052)

plakát

Larry, kroť se (2000) (seriál) 

Člověk si musí k tomuto seriálu najít cestu. S každým dílem jsem si Larryho Davida a jeho příhod užíval čím dál více. Některé díly jsou přímo geniální (Crazy Eyez Killah). Velmi originální sit-com. Tvůrcům v čele s Davidem tleskám.

plakát

Zelená zóna (2010) 

Skvěle natočené, ale příběh - který se na první pohled zdá velmi zamotaný - je ve skutečnosti strašně prostinký. Zápletka si rozuzlí do klasického lehce uchopitelného "hollywoodského" konce, po kterém může divák ukázat prstem na viníky války v Iráku:-) Plno momentů navíc ve filmu nedávaly smysl a působily až úsměvně (servilní pomoc od civilisty "Freddyho", otevřená bitka mezi velícími vojáky v průběhu válečného nasazení (?) atd.) Taky by mě zajímalo kde Damon sebral všechny ty emaily na konci...měl celkem přehled chlapec:-) No...průměrný film šitý na míru americkému publiku, které snese přiměřené množství kritiky do vlastních řad a zároven má rádo výbuchy. Hodně výbuchů. Ale palec nahoru za ztvárnění postavy iráckého generála - ten měl charisma na rozdávání!

plakát

Maradona režie Kusturica (2008) 

Toto si Kusturica mohl odpustit. Blahopřeji mu, že se s Velkým Diegem setkal, ale to je tak vše. Natočil totálně chaotický film bez koncepce a jasné myšlenky co vlastně chce zdělit. Neustále se snaží nacházet paralelu mezi Maradonovým životem a svými filmy (filmové vsuvky po čase vyloženě iritují). Divák se místo názorů na Maradonu a větší sondy do jeho života dočká pseudofilozofických úvah o tangu a levicového pranýřování politiky USA v Jižní Americe...a také rádoby vtipných skečů, ve kterých po Diegovi střílí Bush a Blair je vyobrazen jako ďábel. Dokonalá slátanina. Kladně hodnotím jen využití autentických záběrů, návštěvu Maradony v Bělehradě (jak zdraví obyčejné chodce z auta a představuje se jim:-) a celkem dojemnou pasáž za zvuků písně "Marado". Ale jinak tragédie!

plakát

Šílenci z Manhattanu (2007) (seriál) 

Parádní atmosféra 50. let, skvělé dialogy, propracované charaktery a záplatky na pracovišti a v neposlední řadě charismatický až noirový hl. hrdina (skvěle zahraný Jonem Hammem). Na můj vkus je seriál přehnaně maskulinní. Myslím, že než o věrohodné vykreslení doby jde o cílenou provokaci scénáristů, kteří se u diváků snaží vyvolat emoce. A daří se jim to:-) Druhá série Mad Men je ale v tomto směru trochu reálnější. Zatím si ale seriál užívám. I to jak v každém záběru kouří:-)

plakát

Láska, s.r.o. (2005) (seriál) 

Velmi šablonovitý a předvídatelný humor. Podprůměrný seriál.

plakát

Collapse (2009) 

Velmi zajímavé! Nemohu se ale zbavit dojmu, že konspirativní vidění světa a totální ztráta víry v moderní společnost má u Rupperta i iracionální kořeny. Některé jeho důkazy a argumenty jsou zajímavé a věrohodné...o tom žádná. Ale já jsem hlavně ke konci viděl člověka, kterému se rozpadl život pod rukama. A nabyl jsem dojmu, že zaručené předpovědi o konci moderní civilizace by bylo pro tohoto člověka jistým hořkým vysvobozením z mizérie, kterým se jeho život stal. Každopádně ale mimořádně zajímavý dokument. Některé argumenty skutečně stojí za to slyšet a pouvažovat nad nimi! Ruppert není žádný idiot.

plakát

Chirurgové (2005) (seriál) 

Příjemně se na tuto přeemancipovanou doktorskou ságu kouká...ale obrovskou hloubku a kultovnost v tomto seriálu nevidím. Když to hodně přeženu tak jde o hybrid seriálů Scrubs a ER. Po první sérii 70% Popravdě mne udivuje, že nemocniční prostředí pořád lidi tak táhne.

plakát

Karate Kid (1984) 

Dost otřesné...příběh, herci, hudba. Ale z nostalgie aspoň 2 hvězdy:-) - 50%

plakát

Dva a půl chlapa (2003) (seriál) 

Další seriál z dílny Chucka Lorreho (Roseanne, Dharma & Greg, Big Bang Theory...). Je výtečný - pokud vidíte v originále samozřejmě. Sheenovi jdou komediální role skvěle.