Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (2 825)

plakát

Jak jsme hráli čáru (2014) 

Tenhle zvláštní film se snaží odvyprávět tolik témat, že diváka pořádně neuspokojí ani jedno z nich. Na pana Lasicu s Libuškou Šafránkovou v rolích prarodičů hlavního hrdiny byla sice radost se dívat, tu radost ale kalily příšerné postsynchrony...

plakát

Talentovaný pan Ripley (1999) 

U filmografie Anthonyho Minghelly postupuji v obráceném pořadí a zatímco z "Cold Mountain" jsem byla nadšená, tak z "Ripleyho" a jeho na thriller až příliš pomalého tempa mám rozporuplné pocity. Bojím se, bojím, že "Anglického pacienta" zkousnu jenom těžko...

plakát

Krotitelé duchů (1984) 

V dětství jsem tuhle komedii zřejmě mockrát neviděla, protože kromě titulní písně jsem si nepamatovala jedinou scénu. A tak to taky zůstane. Chemie mezi Billem a Sigourney ale byla fajn a povedly se i některé hlášky ("Milá dáma, která nám zaplatila předem, než se z ní stal pes...").

plakát

Bod zlomu (1991) 

Tenhle film je v určitých kruzích považován za kult a já jsem si až do dne jeho zhlédnutí myslela, že se v něm Swayze s Reevesem budou kamarádit... jak jsem byla překvapená, kolik se na obrazovce přede mnou odehrálo vražd a jak byl Patrick zlý, fuj. Skoro až spirituální závěr mi k dosavadnímu průběhu příliš neseděl, ale uznávám, že některé sekvence surfování (a skoku padákem) byly natočeny velmi zručně.

plakát

3:10 Vlak do Yumy (2007) 

Westerny nejsou vůbec můj šálek, ale v tomto případě mě nalákalo libové obsazení a jiné Mangoldovy snímky. Rozhodně bylo fajn sledovat Russellova nejednoznačného padoucha, přidávám se ale do tábora diváků, kterým závěrečné minuty nepřipadaly vůbec věrohodné. Jednou postačilo.

plakát

Palm Springs (2020) 

Tvůrci filmu se jasně inspirovali komediemi typu "Na Hromnice o den více", přidávají několik originálních motivů, ale hlavně dokáží pobavit tak, že se smějete nahlas. Humor vlastní Andymu Sambergovi není vhodný pro každého (ne nadarmo je snímek v českých kinech přístupný až od 15 let), ale tady nikdy nepřekročí únosnou míru. Necelých 90 minut uteče velmi rychle, jakmile ale scénář opouští komediální rovinu a snaží se hrát na vážnější notu, nepůsobí už tak věrohodně. Každopádně velmi dobrá zábava.

plakát

Švestka (2001) (divadelní záznam) 

Na perfektní seminář, který si pro sebe ukradl pan Smoljak (a jeho vyprávění o Nejedlém), bohužel navázalo méně povedené představení.

plakát

Štěstí (2005) 

Konečně jsem se dostala k nějaké starší Slámově tvorbě a znovu jsem se utvrdila v přesvědčení, že jeho pojetí života na vesnici/periferii mi není ničím blízké. Ve vedlejších rolích zaujali Polívka se Stašovou, z těch hlavních musím vyzdvihnout přesnou Geislerovou, která si tu mrchu dávala s velkým přehledem.

plakát

Happy End (1967) 

Bezesporu jeden z nejoriginálnějších československých filmů dokazujících, že pan Macourek byl scenáristický génius. Ty koláče :)

plakát

Čokoláda (2000) 

Hvězdně obsazené drama o vzepření se tradicím i náboženství, v jehož područí žijí všichni obyvatelé městečka, a to až do příchodu hlavní hrdinky. Románku mezi Binoche a Deppem jsem ale nějak nevěřila. "Váš manžel se bude kát." "Vyřiďte mu, ať se kaje na jiné hlavě."