Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (2 825)

plakát

Sama uprostřed noci (1989) (TV film) 

V době, kdy Davida Matáska všichni znali jenom jako Kendyho, se předvedl v diametrálně odlišné roli zloděje a násilníka, který se plánuje zbavit malé svědkyně. Jak už zmínili jiní přede mnou, napínavý příběh kazí zejména scény z maminčina večírku a neuvěřitelně hloupě useknutý závěr. Televizní filmy mají běžně celovečerní stopáž a tady byly dvě tři minuty navíc evidentně problém. Trochu škoda.

plakát

Eurosong: Příběh skupiny Fire Saga (2020) 

Projev a "držka" Willa Farrella je mi odjakživa tak vrcholně nesympatický, že jsem se docela zdráhala na film podívat. Na druhou stranu mám ale moc ráda Rachel McAdams, takže se síly vyrovnaly :D. Nakonec jsem se dočkala fajnové podívané s několika nečekanými momenty a pohodovou atmosférou, na které měli největší podíl spolehliví herci a zpěváci (natáčení se zúčastnilo i několik skutečných účastníků Eurovize). Nebýt několika sexuálně motivovaných vtipů, které si Farrell prostě nemohl odpustit, a zbytečně natažené stopáže, hodnotím asi ještě výš.

plakát

Líbáš jako ďábel (2012) 

Podle očekávání horší než předchozí díl (už ten totiž nebyl žádný zázrak). Trio Bartoška + Kaiser + nově příchozí Langmajer se sice snaží, seč může, jenže jakmile se děj přesune do Maroka, ztratila jsem přehled o tom, co se na obrazovce vůbec děje a jak proboha můžou únosci rozumět česky mluvící Evě Holubové. No nic, no.

plakát

Muzikál aneb Cesty ke štěstí (2016) 

Parta mladých lidí tvrdě trénuje na hudební/taneční/talentovou soutěž a zažívá přitom první lásky/konflikty/zklamání - kolikrát už jsme tohle všichni viděli? Na rozdíl od režisérčina předchozího snímku (hysterické drama MY 2) tady alespoň vystupují sympatické charaktery ztvárněné talentovanými herci a zpěváky. Opravdu hezky se na to dívá, jenom dost zamrzí, když studenti konzevatoře nacvičují představení, ze kterého divák neuvidí ani chvilinku.

plakát

Život je život (2015) 

Minutu od minuty bláznivější a zároveň méně a méně koukatelné. Mrzí mě to o to více, protože Cieslar do tohohle paskvilu sehnal velmi kvalitní herecké obsazení. Právě za jejich snahu nehodnotím ještě hůř.

plakát

3Bobule (2020) 

Pokud jste viděli předchozí dva filmy (třeba i několikrát, televizní reprízy jsou poměrně časté) a považovali jste je za letní nenáročnou oddychovku se sympatickými herci, určitě vás nezklame ani tenhle snímek. Rozhodně je lepší než nepovedená dvojka - námětem i hereckým obsazením (tedy bez pánů Krampola a Korna, jejichž kreace táhly předchozí díl ke dnu). Scénář ale není zrovna žádné veledílo, a tak vás může překvapit uspěchaný závěr, kdy se všechny problémy vyřeší během minutky a párují se spolu i postavy, které spolu během filmu prohodily sotva dvě věty. Prosluněná atmosféra, vzpomínka na pana Postráneckého a profesionální technické zpracování (které už bohužel není pro české filmy ani zdaleka samozřejmostí) mi ale nedovolí hodnotit špatně.

plakát

Medvídek (2007) 

A mně se to líbilo. Perfektní "uchošťourové" dialogy Macháčka s Vilhelmovou, zajímavě vykreslené vztahy všech zúčastněných. Tahle Hřebejkova poloha mi vlastně vyhovuje nejvíc.

plakát

Léto s gentlemanem (2019) 

Matku s dcerou hrají herečky se sedmiletým věkovým rozdílem. Achjo. Hanzlík nosí celý film jednu a tu samou košili a přitom si hraje na protřelého svůdníka se znalostmi klasické literatury. Achjo. Písničkový soundtrack doprovázející některé scény je neskutečně primitivně nazvučený. Achjo. Hovnocuc a vesnická ožíračka u kolotočů. ACHJO.

plakát

Imagine Dragons: Smoke + Mirrors Live (2016) (koncert) 

Deštivý červnový víkend přímo lákal k tomu pustit si v televizi nějakou vzpruhu. "Dragouny", jak tyhle pány něžně přejmenovala moje maminka, můžu už pěkných pár let a na jejich pražský koncert v roce 2018, který mě zázračně vyléčil ze začínajícího nachlazení, asi nikdy nezapomenu. Z jejich předchozího turné jsem sice neznala všechny písně, ale Danova energie na mě zapůsobila i přes televizní obrazovku a několikrát mi z téhle krásné akce přeběhl mráz po zádech. Skoro 5*.

plakát

Mapa zámořských objevů (1978) (TV film) 

Nádherně napsaný (typicky po hubačovsku) a dobře zahraný příběh o složitém vztahu staršího otce a dospívajícího syna. Televizní inscenaci by klidně stačilo o dvacet minut méně, přesto mě postava pana Brodského dojímala. Pěkné.