Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (561)

plakát

Walter Mitty a jeho tajný život (2013) 

Skvělý snímek s nádhernými záběry divoké přírody!! Ačkoli jsem měla při sledování pocit, že se ve filmu skoro nic neděje, najedou byl konec a já zjistila, že jsem si to parádně užila.. Navíc má film neuvěřitelný náboj. Já osobně jsem hned po shlédnutí měla chuť sednout na první letadlo a letět někam mimo civilizaci.

plakát

Vikingové (2013) (seriál) 

Skvělý seriál, který jsem si i navzdory pomalejšímu (a možná i lehce nudnému) začátku oblíbila. Děj je možná oproti jiným seriálům hodně jednoduchý, ale přesto mu nechybí nečekané zvraty a hlavně charakterem překypující postavy. Do toho ta krásná krajina, naturalistické záběry a krásná nahá těla - radost pohledět :D... Dokonce jsem si po první sérii koupila i knihu o Vikinzích, takže jo, hodně se mi to líbí a nedočkavě vyhlížím další řadu.

plakát

Zlodějka knih (2013) 

Tento snímek v čele se Sophii Nélisse mi učaroval hned na začátku. Válečné téma je už prožrané skrz na skrz, ale film mě i přesto překvapil. Příběh malé Liesel, se kterou život neuvěřitelně zametá, se vás prostě dotkne a zanechá v hlavě spoustu úvah a otázek. Musím také smeknout před výkony mladých, ale i těch zkušených herců...

plakát

Gravitace (2013) 

Když tady čtu některé komentáře, ptám se sama sebe "Proč jsem tomu dala 5*?".. Já vlastně ani nevím, ale tenhle film mě neuvěřitelně zasáhl. Spolkl mě hned na začátku na vesmírné stanici a vyplivl na zemi stejně jako doktorku Ryan. Jednoduchý děj se krásně doplňuje neuvěřitelnými záběry z vesmíru a s touhou po životě, která je celým filmem prosákla.. Během filmu jsem kolikrát ani nedýchala a přála hlavní hrdince, aby vše dobře dopadlo.. Prostě nemůžu jinak, 5* a už se těším, až se na film podívám na pořádné úhlopříčce!!

plakát

Já, padouch 2 (2013) 

Asi je to tím, že jsem se v první díle Padoucha bezmezně zamilovala do mimoňů, kterým je v druhém díle dán větší prostor, ale já tuhle pohádku prostě žeru. Je to nápadité, vtipné, má to spád a číší z toho hromada šílenství a energie!!!

plakát

Je to i můj život (2009) 

Hnedka v prvních pár minutách mi bylo jasné, že jsem nesáhla zrovna po optimistickém snímku. Sledovat osud rodiny, která zasvětila svůj život péči o dceru trpící rakovinou, není žádný med a rozhodně to není film pro každého. Brečela jsem skoro u každé "vzpomínky" a snažila se nemyslet na to, že takové věci se bohužel dějí i v reálném životě... Tento snímek je neuvěřitelně upřímný, ale tím pádem i krutý a plný okamžiků, které snad nikdo z nás nikdy nezažije.

plakát

Sedm životů (2008) 

Ze začátku jsem byla hodně zmatená a nechápala jsem, k čemu příběh směřuje, ale jakmile jsem to pochopila, nemohla jsem se odtrhnout. Strhující příběh o muži, který kvůli nepozornosti udělá obrovskou chybu, kterou se snaží napravit, se mi opravdu dostal pod kůži. Will Smith předvádí opět neskutečný výkon a já nemůžu hodnotit jinak, než 5*. Film všem vřele doporučuji, ale možná si pro jistotu nachystejte kapesník.

plakát

Příběh Alvina Straighta (1999) 

V životě jsem neviděla pravdivější a upřímnější film, než je příběh Alvina, který se (na plátně i ve skutečnosti) vydal na zdánlivě nemožnou cestu na zahradní sekačce za svým bratrem, aby se s ním usmířil dřív, než bude pozdě. Musím smeknout nejen před skutečným Alvinem, který tuto cestu ve svých 78 letech opravdu zvládl, ale také před jeho představitelem Richardem Farnsworthem, který při natáčení trpěl neuvěřitelnými bolestmi a rok poté spáchal sebevraždu... V tomto příběhu (ať už skutečném nebo filmovém) je tolik lidskosti, že budete brečet, aniž byste věděli proč... Díky Alvine!

plakát

Dokonalý smysl (2011) 

Co se začne dít s lidmi, když ztratí postupně všechny své smysly? Kromě toho, že nastane obrovská panika, strach a chaos, lidé si začnou uvědomovat, co je v životě důležité. City, emoce, odpuštění a vzpomínky, to je to, co tvoří nitro každého jedince... Neuvěřitelný příběh o zkáze, která nerozkládá lidskou civilizaci zvenčí, ale zevnitř. Závěr příběhu ve mě pak vyvolal tolik odlišných pocitů, že jsem nevěděla jestli dřív brečet, smát se a nebo zuřivě nadávat na tvůrce filmu... Snímek se mi opravdu zaryl pod kůži a teď se ho nemůžu zbavit, takže jasných 5*.

plakát

Má mě rád, nemá mě rád (2010) 

Jeden z nejkrásnější a nejupřímnějších romantických příběhů, které kdo kdy natočil a já měla možnost je vidět. Snímek nevypráví jen o tom, jak je těžké si uvědomit, že to co hledáme, máme celou dobu přímo pod nosem, ale hlavně o tom, proč je tak těžké "najít" jeden druhého. Jednoduchý příběh, plný obyčejných lidí a všedních problémů v sobě má neuvěřitelnou lehkost, která už je tak nějak dávno pryč...