Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (561)

plakát

Pí a jeho život (2012) 

Ze začátku jsem byla k filmu trochu skeptická a čekala jsem příběh typu "jak chudý indický chlapec ke štěstí přišel", ale zpětně musím říct, že jsem se obrovsky zmýlila a příběh mladého Pí mě absolutně odrovnal. Film v sobě skrývá neuvěřitelný smysl pro lidskost a prostotu našeho bytí a zároveň jakousi osudovost, která prochází každou etapou našeho života. Nevím jak to správně vyjádřit, ale jedno vím určitě, tento snímek mě opravdu velice mile překvapil. A když k tomu přidám pohádkově magické efekty a nečekaný "zvrat" na konci, nemůže se ubránit pocitu, že 4* jsou možná málo...

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Tarantino opět předvedl, že je mistrem svého řemesla a naservíroval nám westernový příběh na krvavém pozadí. Film má jednoduchou dějovou linku a všeho všudy 3 výrazné postavy, což je ale podle mě spíše k užitku, než ke škodě. Celý je prošpikovaný skvělými hláškami a neuvěřitelně absurdními situacemi, jako je třeba dohadování ku-klux-klanu, které mě absolutně odrovnalo. V neposlední řadě nemůžu nevyzdvihnout brilantní výkon Ch. Walze, který se chopil své role naprosto dokonale. Jediné, co mě trochu na Djangovi mrzí, je přehnaná délka, kvůli které pro mě film (i přes závěrečnou řežbu) trochu ztratil v poslední třetině náboj.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Jako fanoušek knižní předlohy jsem byla velice mile překvapena, a proto dávám Hobitovi plnohodnotné 4*. Peter Jackson mě stejně jako u trilogie Pána prstenů nezklamal a Středozem i její hrdiny nám představil v tom nejlepším světle. Film má neuvěřitelný náboj a každá scéna má své osobní kouzlo - ať už jde o charaktery postav, krásné scenérie Nového Zélandu nebo dech beroucí efekty. Upřímně musím říct, že mi nevadila ani téměř 3hodinová stopáž, spíše naopak, náramně jsem si to užívala až do poslední minuty. Dále musím vyzdvihnout fenomenální ztvárnění všech 13 trpaslíků, kteří jako by představovali jen jednu postavu s obrovským (a různorodým) charakterem, stejně jako samotný Bilbo, kterému jsme zobala z ruky od začátku do konce... Ale abych jen nechválila, je tu i pár důvodu, proč ode mě snímek nedostal plný počet *. Začátek mi přišel až příliš zdlouhavý a nerozumím tomu, proč se v úvodu musel objevit Frodo. Dále mi přišly docela scestné i scény s čarodějem Radegastem, hlavně pak ta, kde 10 minut oživuje ježka, aby i nejméně chápaví diváci pochopili, že něco opravdu není v pořádku. Humorné scény, kterých je v této fantasy pohádce požehnaně, jsou občas příliš okaté a nesmyslné a mě osobně byly trnem v oku. Nakonec nemůžu nezmínit fakt, že ve výsledku bude mít tato velkolepá podívaná 3 díly a skoro 9 hodin, což už je opravdu na pováženou, co Petere...?

plakát

Frankenweenie: Domácí mazlíček (2012) 

Musím říct, že mě Burton opět docela zklamal (viz. nedávný snímek Temné stíny). Animace je sice úžasná a černo-bílé provedení dodává filmu netradiční a svým způsobem tajemný náboj, ale co ten příběh, Time? Celý film jsem čekala na nějaký boom, nebo alespoň zápletku, zvrat, cokoliv, pak jsem ale se zděšením zjistila, že běží závěrečné titulky a skutek utekl. I když to říkám nerada, kdyby tento snímek neměl tak brilantní animaci a postavy, dala bych mu bez váhání 2*...

plakát

Grimm (2011) (seriál) 

Ačkoli jsem seriál zprvu sledovala jen pro zabití dlouhé chvíle, musím říct, že po několika dílech se mi docela zalíbil a změnila jsem hodnocení ze 2* na 3*. Je sice pravda, že animace, či efekty jsou docela slabota a stejně tak fakt, že se v každém dílu opakuje takřka to samé jen v jiném kabátu (tak jak to známe s běžných detektivek). Ale děj který se odehrává na pozadí celého příběhu mě chytl a seriál jsem začala sledovat "pořádně" a popravdě se mi docela zalíbil, stejně jako ústřední postavy, které jsou prostě sympatické. Takže suma sumárum o žádný zázrak se nejedná a určitě existuje mnoho lepších seriálů, ale sledování Grimma nepovažuji za ztrátu času.

plakát

Má mě rád, nemá mě rád (2010) 

Jeden z nejkrásnější a nejupřímnějších romantických příběhů, které kdo kdy natočil a já měla možnost je vidět. Snímek nevypráví jen o tom, jak je těžké si uvědomit, že to co hledáme, máme celou dobu přímo pod nosem, ale hlavně o tom, proč je tak těžké "najít" jeden druhého. Jednoduchý příběh, plný obyčejných lidí a všedních problémů v sobě má neuvěřitelnou lehkost, která už je tak nějak dávno pryč...

plakát

Hugo a jeho velký objev (2011) 

Z počátku nevinný příběh o opuštěném chlapci se během několika chvil změní v příběh plný záhad a nečekaných objevů. Tento snímek má opravdu něco do sebe...

plakát

Ocelová pěst (2011) 

Skvělá podívaná plná akce, soubojů, napětí, kovu ale také emocí. Oba hlavní hrdinové si mě okamžitě získali a ačkoli je od začátku jasné, jak to musí dopadnout, je to zatraceně zábavné sledování!

plakát

Muži v naději (2011) 

Je možné, že mé vysoké hodnocení je dáno tím, že jsem snímek viděla na 20hodinové cestě autobusem a každý film byl pro mě vysvobozením z příšerné nudy, ale i tak se mi prostě líbil. Ačkoli by si tento snímek zasloužil spíše označení "tragikomedie" je pravda, že se u něj nasmějete hodně, a to se u moc českých filmů už dneska nevidí, že?

plakát

Avengers (2012) 

Myslím, že sem nemůžu napsat nic, co nenapsal už nikdo přede mnou, takže to nebudu protahovat. Tenhle komiksový dynamit je naprostá pecka, která vás nenechá ani na chvilku oddechnout a ten výbuch na konci je prostě legendární. Skvělý film!!!