Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (561)

plakát

Walter Mitty a jeho tajný život (2013) 

Skvělý snímek s nádhernými záběry divoké přírody!! Ačkoli jsem měla při sledování pocit, že se ve filmu skoro nic neděje, najedou byl konec a já zjistila, že jsem si to parádně užila.. Navíc má film neuvěřitelný náboj. Já osobně jsem hned po shlédnutí měla chuť sednout na první letadlo a letět někam mimo civilizaci.

plakát

Vikingové (2013) (seriál) 

Skvělý seriál, který jsem si i navzdory pomalejšímu (a možná i lehce nudnému) začátku oblíbila. Děj je možná oproti jiným seriálům hodně jednoduchý, ale přesto mu nechybí nečekané zvraty a hlavně charakterem překypující postavy. Do toho ta krásná krajina, naturalistické záběry a krásná nahá těla - radost pohledět :D... Dokonce jsem si po první sérii koupila i knihu o Vikinzích, takže jo, hodně se mi to líbí a nedočkavě vyhlížím další řadu.

plakát

Zlodějka knih (2013) 

Tento snímek v čele se Sophii Nélisse mi učaroval hned na začátku. Válečné téma je už prožrané skrz na skrz, ale film mě i přesto překvapil. Příběh malé Liesel, se kterou život neuvěřitelně zametá, se vás prostě dotkne a zanechá v hlavě spoustu úvah a otázek. Musím také smeknout před výkony mladých, ale i těch zkušených herců...

plakát

12 let v řetězech (2013) 

Nemůžu si pomoct, ale čekala jsem od toho filmu trochu víc. Film má přes dvě hodiny a co se tam celou tu dobu děje? Kromě očekávaného "zotročení" Solomona Northupa se pak divák déle než hodinu kouká pouze na nuzný život černošských otroků. V závěru přijde naprosto nemastný a neslaný happyend a už jsou tu závěrečné titulky... Film má určitě své kvality a životní příběh hlavního hrdiny zpracovává velice kvalitně, ale pro mě osobně to až taková pecka nebyla..3/4*

plakát

Jasmíniny slzy (2013) 

Popravdě nevím proč je film označen i jako komedie, protože jsem se během filmu neusmála ani jednou, ale budiž.. Každopádně to nic nemění na tom, že Woody Allen je pro mě bůh tragických příběhů a osudů ještě tragičtějších postav.. A Cate Blanchett? Smekám!!

plakát

Gravitace (2013) 

Když tady čtu některé komentáře, ptám se sama sebe "Proč jsem tomu dala 5*?".. Já vlastně ani nevím, ale tenhle film mě neuvěřitelně zasáhl. Spolkl mě hned na začátku na vesmírné stanici a vyplivl na zemi stejně jako doktorku Ryan. Jednoduchý děj se krásně doplňuje neuvěřitelnými záběry z vesmíru a s touhou po životě, která je celým filmem prosákla.. Během filmu jsem kolikrát ani nedýchala a přála hlavní hrdince, aby vše dobře dopadlo.. Prostě nemůžu jinak, 5* a už se těším, až se na film podívám na pořádné úhlopříčce!!

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Prachy, chlast, drogy (spoustu drog), nahatý holky a jedna nekončící párty Leonarda DiCapria. Pro mě skvělá podívaná, která opravdu vtáhne do děje, protože ať už je hlavní hrdina sebe větší kretén, máte ho prostě rádi a chcete být s ním na každém kroku. Leo prostě předvádí opět skvělý výkon a nenechá diváka v klidu.. Jediné, co mi na filmu trochu vadí, je neuvěřitelně dlouhá stopáž. Kdyby byl film kratší, měl by podle mě ještě větší náboj.

plakát

Ledové království (2013) 

Na můj vkus se v první třetine filmu až moc zpívá, ale i tak si myslím, že se milovníci animáků rozhodně nudit nebudou. Krásné prostředi a neuvěřitelně sympatické postavy v čele s Olafem jsou zárukou skvělé zábavy.

plakát

Já, padouch 2 (2013) 

Asi je to tím, že jsem se v první díle Padoucha bezmezně zamilovala do mimoňů, kterým je v druhém díle dán větší prostor, ale já tuhle pohádku prostě žeru. Je to nápadité, vtipné, má to spád a číší z toho hromada šílenství a energie!!!

plakát

Stůj při mně (1986) 

Zvláštní příběh o čtyřech kamarádech, kteří se vydávají na výpravu s neméně zvláštním cílem - nalézt tělo kluka, který se už několik dní pohřešuje. Během jejich cesty si člověk uvědomí, jak je důležité mít dobré přátele a také, že osud se (bohužel) s nikým nepáře.