Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (8)

plakát

Earth: Den na zázračné planetě (2017) 

Celovečerní verze loňského seriálu BBC Planet Earth 2 okořeněná řadou nových záběrů/scén (např. panda velká, vorvani, hulmani), ale i věcí ze starších seriálů (např. souboj žiraf ze série Africa). To vše s dramatickou orchestrální hudbou Alexe Heffese a rodinným (spíše žoviálním) komentářem, který především upozorňuje na jedinečnost a nádheru planety Země, než aby komentoval chování jednotlivých zvířat. O těch se ostatně dozvíte mnohem více od Davida Attenborougha ve zmiňovaných seriálech. Film je první koprodukce Velké Británie a Číny svého druhu, což je z filmu trochu cítit (proto panda, proto hulmani, proto čínské děti hrajicí si se světluškami). Hudba byla kompletně nahrána v Číně a film tam měl svou světovou premiéru.

plakát

Afrika (2013) (seriál) 

Jako pátý hodnotící 5* a je to bílé na červeném: 100%. A nic jiného si ani tento dokument nezaslouží. Snad jen více dílů a hudbu George Fentona, ale to jsou jen detaily. David Attenborough se dokonce v úvodu několika dílů na krátko objeví přímo z lokací, ale jinak je dokument ve stylu Planet Earth, Life či Frozen Planet, kdy David pouze provází jeho nezaměnitelným komentářem. Nechybí ani tradiční desetiminutovka o natáčení vybraných scén. To vše samozřejmě v nejvyšší obrazové či zvukové kvalitě.

plakát

One Life (2011) 

Filmova verze dokumentarniho serialu BBC Life (Zivot) z roku 2009. Podobne jako film Earth sestrihany z Planet Earth.

plakát

Zabil jsem svou matku (2009) 

Bourlivy potlesk uprostred projekce - to se v ceskem kine casto nevidi (Praha/Mezipatra 2010).

plakát

Saša (2010) 

Dobre napsany scenar, skvele zvladnuta rezie a pekne zahrane se spoustu humoru. Podareny debut. Dlouhy potlesk na Mezipatrech.

plakát

Sociální síť (2010) 

Uprimne moc nerozumim vysokemu hodnoceni tohoto filmu. Co je zajimave je pribeh - ale zajimavy je predevsim proto, ze FB vsichni zname a pouzivame. Co mne u jmena David Fincher zarazi je pouzity konzervativni styl vypraveni, rezie, kamera - nenapada mne zadna scena, ktera by mi uvizla v pameti, pro svou vizualitu, napeti nebo jiny "filmovy" duvod (snad s obcasnou vyjimkou pouziti hudby). Coz je u filmu celkem zasadni.

plakát

Život (2009) (seriál) 

Dokumentární "blockbuster" roku 2009 z produkce BBC představující nekonečnou rozmanitost přírody natočenou ve stylu Planet Earth. Deset dílů plných fascinujících záběrů (obzvlášť ultra slow motion záběry vyvolávají nepopsatelné pocity úžasu) s výborným soundtrackem (George Fenton) a jako vždy jedinečným komentářem Sira Davida Attenborougha. Milovník dokumentů o přírodě si nemůže přát víc. BBC v nejlepší formě!