Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (183)

plakát

Zhýčkaný spratci (2021) 

Perfektní. Vtipný námět, vtipné dialogy, duchaplná pointa. Pobavíte a dojmete se, zvláště pokud jste třídně-uvědomělými příslušníky některé nižší společenské třídy a s troškou nezávadné zlomyslnosti a kupou dobromyslné přejícnosti se rádi zasmějete zlaté mládeži.

plakát

Třídní boj (2019) 

Třídní boj je vlastně parodií na levicový liberalismus, ale zároveň jej obhajuje. Upozorňuje, že otevřením hranic levicoví liberálové vpustí na svoje území dogmatiky, konzervativce a reakcionáře - svoje oponenty. Ale síla evropské kultury je tak silná,, že se nakonec budeme mít rádi :-).  Fašisti samozřejmě nesouhlasí...

plakát

Deutschland 83 (2015) (seriál) 

Instantní politické drama z Německa rozděleného studenou válkou. Povrchní akce nenudí, nicméně slouží spíše jako levná vyplň nežli jako smysluplné naplnění drahocenného času..

plakát

V rytmu srdce (2021) 

Vtipné vtipy o sexu v dojemném filmu o zdravotně postižené rodině. Trapnost a patosy chyběly, hvězdy nechybí.

plakát

Bambi (1942) 

Roztomilá groteska, bavila všechny diváky ve věku 4, 6, 38 a 39 let.

plakát

Tísňové volání (2018) 

"Dělejte jenom svoji práci!" Má inteligentní a svědomitý jedinec překračovat svoje kompetence, když jde o život a kolegové jednají pomalu? Nebo důvěřovat robustní a vyspělé instituci, jíž je součástí?

plakát

Za svobodné Brno (2016) 

Cenné dobové záběry a výpovědi pamětníků, zvláště pro lidi, které jsou s tímto městem spjati. Zachyceno je příkoří na Židech a Češích ze strany Němců během druhé světové války, dále příkoří na Němcích ze strany Čechů po válce. Chybí příkoří na Němcích ze strany Čechů během první československé republiky, příkoří na Češích ze strany Němců během rakousko-uherské monarchie atd. Spirála nenávisti nemá konce, proto buďme vděčni za mírumilovnou Evropskou unii.

plakát

Rose Island (2020) 

Skutečný příběh o realizaci anarchokapitalistického snu - o vlastním svobodném státečku a zároveň hudebním klubu, který ležel nedaleko italských břehů. Kdyby něco takového bylo možné, drogová a pedofilní mafie by kolem Evropy vybudovala řadu podobných enkláv, odkud by řídila svoje "obchody" s heroinem a dětmi. Takže konec "Růžového ostrova" byl logický.

plakát

Nést tíhu světa (2019) (TV film) 

Sympatická a zisková firma se stává obětí cynických spekulací. Hrozí, že bude uzavřena a zaměstnanci přijdou o práci. Hlavní hrdina, který tam začínal jako řadový dělník a nyní patří mezi vrcholné manažery, přebírá odpovědnost a zkouší firmu zachránit. Podle mého názoru zprvu jednal příliš sólově a riskantně, měl od počátku sdílet svoje plány, náklady a závazky. Nicméně jeho humanismus a sociální cítění jsou inspirativní. Předobrazem jsou Enzo Muscia a A Novo Italia.

plakát

Und morgen die ganze Welt (2020) 

Původně konformní německá liberálka se radikalizuje poté, co začne žít v levicové komuně, vstoupí do Antify a na vlastní oči vidí, jak samozvaní vlastenci šikanují slušné, pracovité a užitečné imigranty. Nicméně v určité mezní situaci musí (opět) hledat odpověď na otázku, za jakých podmínek je legitimní obejít pomalé a křehké instituce demokratického sociálního státu (policii, soudy) a bojovat proti zlu ilegálně; respektive zda máme každého nácka považovat za plnohodnotnou lidskou bytost, která se může polepšit. Příběh byl odvyprávěn důvěryhodně, zřejmě i díky podobným životním zkušenostem scénáristky a režisérky. Uvedené otázky a dilemata nemají jedinou univerzální správnou odpověď, a proto by měly být průběžně připomínány a promýšleny. Film jsem zhlédl celý, aniž bych přeskakoval = 4 hvězdy; v jeden morálně dojemný moment se do očí drala slza = 5. hvězda.