Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (460)

plakát

Salvador (1986) 

Dnes po těch letech, si může člověk jen zhluboka pozvdechnout, kde jsou ty časy, kdy pan režisér Stone, kousal a trhal a pobuřoval a vůbec se toho nebál. Skvělý film o zajímavém tématu očima Olivera "vím, kde je pravda" Stonea se skvělými herci a s mnoha silnými momenty. Pravda je, že druhá půlka filmu malinko zastiňuje tu první, ale jako celek je to určitě klenot, který se nesmí přehlížet, ale je potřeba ho pořádně ukazovat. Ještě by mě zajímalo, kam se ztratil James Woods?

plakát

Hon (2012) 

Je to hnus a musím se přiznat, že jsem to chtěl vypnout a jít si pustit třeba Sněhurku. Ovšem bylo mi řečeno, ať nejsem blbej a dokoukám to (díky ségra). Ten film se mi normálně dostal pod kůži a zaryl se pěkně hluboko. Toho milého pana učitele mi bylo neuvěřitelně líto a tu malou holku bych okamžitě vzal a poslal do doupěte pedofilů, aby si to pořádně užila. Je až děsivé, jak taková hloupá dětská lež, dokáže v malé komunitě rozpoutat naprosté peklo. Nedal jsem pět hvězd jen proto, že se mi to téma nelíbilo a nikomu bych to ve skutečnosti nepřál zažít. Ale jinak je to fakt skvostný film.

plakát

Závod s časem (2013) 

Očekávání: Bude to značně neoriginální, ale mohlo by to být chytré, zábavné a správně béčkové. Výsledek: Je to značně neoriginální a navíc to vůbec není chytré ani zábavné a béčkové to je, ale škrtnul bych to slovo správně. Strašně by mě zajímalo jestli ti diletanti, co tohle filmové dílko vyráběli, vůbec seděli v Mustangu. To auto je líný a to ve všech verzích a opacéřovaná verze by žrala, tak 100 litrů benzínu na 100 kilometrů. Takže v tom filmu by musel tak 10x na benzínku, ale dobře je to film a já to beru. Vlastně celá ta zmínka o Mustangu je tu, protože tohle auto vážně nesnáším a oni ho pořád do těch filmů cpou. Nejhorší však je, že se v tom filmu 90 minut děje pořád to samé, drsně se tvářící Ethan Hawk jezdí po městě s vyplašenou Selenou a kolem létají kusy bulharských policejních vozů. Přeberte si to, jak chcete, ale až na to budete koukat, tak si na mě vzpomenete.

plakát

Stalker (1979) 

Z toho filmu něco sálá a tomu kdo mi poví, co to je, budu nadosmrti zavázán. Já to totiž nevím. Stalker je buď geniální filmový zážitek, který se musí vidět několikrát, nebo vyšinutá psychologická hra pana režiséra a na první pohled zavrhnutá blbost. Já osobně už vyhlížím další projekci. Musím tomu zkrátka přijít na kloub.

plakát

Balada o vojákovi (1959) 

Přijemné, milé a zároveň válkou zohavené a předem prohrané. Trošku rozpolcená věta o tomhle filmu, ale to vůbec nevadí. Je to naprostá perla válečných filmů. Možná je to tím, že válka je tak trochu mimo náš pohled, ale zároven jsou její následky pořád někde okolo. A co je hlavní, zamiloval jsem se do Šury.

plakát

Whiplash (2014) 

Už dávno si myslím, že když chce někdo v dnešním světě něco dokázat, musí být psychopat. Ale možná jen stačí najít svého psychopata a přežít to. A přesně o tom to celé je. Je to vlastně takový velký souboj o to, jestli je psychopat schopný vychovat budoucí legendu. Dost o tom pochybuji a možná to byl celý problém tohohle filmu. Jednoduše jsem o tom celém pochyboval a vlastně se mi to celé vůbec nelíbilo. Nyní mluvím o myšlence tohoto oscarového aspiranta. Faktem však zůstává, že za to co J.K. Simmons před kamerou předvádí, bych mu líbal boty. Jeho výkon by si tu zlatou holohlavou sošku klidně zasloužil. Škoda, že filmu bych to nedal ani za nic.

plakát

Prokletí Salemu (2004) (TV film) 

Skvělá předloha pro film bohužel nic neznamená. A to mám Kingovo Prokletí Salemu moc a moc rád. Totiž kdybych dostal do ruky lopatu, tak bych těm upírům ulehčil práci. Prostě bych tam ty herce mlátil jednoho po druhém. Herecké "výkony" totiž byly naprosto otřesný a tím trpěl i celý zbytek. Atmosféra by fungovala a efekty byly na televizní film taky v poho. Těm hercům to ale nezapomenu. Tohle Prokletí Salemu bylo jako jít do oblíbený restaurace na krvavej biftek a dostat kus tak propečenej, že už je to skoro škvarek.

plakát

Marketa Lazarová (1967) 

Po mnoha hodinách, které jsem prožil nad tímto filmem, musím říct, že mě lehce přesvědčil. A o čem? Že je to úchvatné dílo československé kinematografie. Je tu však jeden problém a ten prostě nemůžu jen tak přejít. V minulosti jsem toto dílo sledoval již dvakrát, jednou doma a podruhé v kině. A když člověk dvakrát usne a to dokonce v kině, něco je špatně. Takže ještě jednou, když jsem se do toho filmu ponořil a prozkoumal ho od A až po Z, tak mě okouzlil, ale to nikdo dělat nebude. Jako divák, jsem byl dvakrát velmi zklamán. Takže tak.

plakát

Okamžik zlomu (2007) 

Není to špatný film a chvilku jsem si vážně říkal, to snad není možný. No to je fuk nehodlám tu spoilerovat. Takže co bych k tomu řekl. Možná bych ten film přirovnal k závodu Formule 1, kdy vidíte super závod, ve kterém váš favorit jede jako bůh, ale celou dobu není nikdo, kdo by mu šlapal na paty. Na konci tak máte pocit, že i přes tu radost z vítězství svého oblíbence to byla vlastně nuda.

plakát

Čistá duše (2001) 

Když má Ron Howard dobrý rok, umí udělat úžasné filmy. Čistá duše je přesně ten případ, kdy měl dobrý rok. Filmový přiběh Johna Neshe je naprosto skvostné dílo, ve kterém naprosto exceluje Russell Crowe. Je to ten film, co si můžete pustit stokrát a stejně vás to bude bavit. Je to zkrátka a dobře jedno z těch filmových děl, kvůli kterým kinematografii tak miluji.