Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (456)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Timur nám ukázal svůj pohled na upíry už v Noční hlídce. A už tehdy to bylo trochu divné. Tady se to nějak zkombinovalo s historií, Abrahamem Lincolnem a je to ještě podivnější slepenec. Chvilku se upíři rozsekávají sekyrou, pak se vládne, pak se válčí, ale děj je zatraceně nevyrovnaný. Ale na dvě hvězdy nebo odpad za takovou upíří řežbu? Kdo chce něco vážně míněného, ať si dá Lincolna od Spielberga. Kdo chce masakr se sekyrama a upírama, jasná volba.

plakát

...a Bůh stvořil ženu (1956) 

Film zcela jednoznačně zaměřený na detailní záběry částí těla (vše ale v rámci jakš-takš dobrých mravů). Taky důkaz, že filmy které jsou jen o lásce jsou pořád stejné, i přes padesátiletou propast. Ty dvě hvězdičky jsou jen za tu BB.

plakát

Adaptace (2002) 

Tak to zas byla jednou konečně bizarnost. A po dlouhé době vydařená. Role jako ušitá Cageovi na míru, krásně tady mohl zúročit svůj typický výraz, který nasazuje skoro v každém svém filmu, výraz s pracovním názvem "za 5 minut umřu". Někdo umí napsat zábavný a koukatelný film, i když neví o čem psát. Nemá to přesně definovatelný děj, je to nevyvážené, ale je to super...

plakát

Aeon Flux (2005) 

Miluju překvapení. A tenhle film pro mě rozhodně velikým překvapením byl. Podíval jsem se vlastně jen proto, že tam hraje Charlize Theron a že je to sci-fi, od toho že bych měl něco očekávat mě odrazovalo méně než vlažné honocení zde na čsfd. Což jsem po shlédnutí filmu vůbec nepochopil. Díval jsem se na ten stejný film? Příběh, pro někoho možná klišé, zpočátku se to zdálo být něco ve stylu Orwella nebo Zamjatina, pak se na to narouboval Matrix nebo Ostrov, ale s tím, že si zachoval určitou originalitu. Dobrá potemnělá atmosféra, originální zbraně, zvládnuté akční scény, včetně trikové stránky. Občas příjemné nečekané překvapení v ději. Sem tam přimhouříme očko nad logikou, ale opravdu jen zřídka. Pro mě jedno z nejlepších sci-fi poslední doby. Nechápu jaktože to nešlo u nás ještě ani na DVD. Takže radím, dejte na názory zatrpklých kritiků z čsfd a budete při sledování velmi příjemně překvapeni.

plakát

Aftersun (2022) 

Když Christopher Nolan a Sundance a zdejší všeobecné nadšní řekli, že tohle je boží, tak jsem se díval a čekal ,kdy to jakože bude boží. A pořád ne a ne a pořád to boží nebylo. Aspoň pro mě ne. Domácí video z dovolené do Turecka vydávané za celovečerní film.

plakát

Agentky D.E.B.S. (2004) 

Tak takový mazec film jsem dlouho neviděl. Ne příliš často se stává, aby film byl taková kravina, až je super, agentkám DEBS se to ale povedlo. Když překousnete prvních 10 minut, tak na vás vybafne tak neortodoxní obsah, že se budete divit, co ještě si na vás tvůrci připraví. Nad scénáristickými nápady autorky a nad její odvahou (šíleností?) zůstává občas rozum stát. Prvním předpokladem toho, aby se vám film líbil, je přistoupit na hru tvůrkyně. Když ji akceptujete, tak se budete bavit. Film je sice jasně zacílen na určitou skupinu diváctva. Ale paradoxně, je-li vám o pár let víc, tak se budete bavit s odstupem a ještě víc, pobaví vás nuance, které na teenagera nebudou působit. Každopádně film doporučuju s varováním, že dáte buď odpad! nebo se vám bude líbit, záleží na tom, jak k němu přistoupíte. Já vůbec nevěděl, co je to zač, ze začátku jsem se bránil, ale, přiznám se, nakonec mě dostal. Je tam pár kravin i lapsů, které nejsou ani úsměvné, ale já mám prostě rád zvláštní, nekonformní a divné filmy. A taky Jordanu Brewster a dívenky poskakující v ultrakrátkých sukýnkách se samopaly v ruce:-). I když ty lesbické scény mohly být odvážnější, aspoň ty líbačky.

plakát

Alienator (1990) odpad!

Tak jsem zase jednou o půlnoci surfoval po tv kanálech... Naposledy, když jsem tohle dělal, objevil jsem na film+ skvost s názvem "Jack Frost 2: Pomsta zmutovaného vraždícího sněhuláka". Nemenší skvost jsem objevil tentokrát na MGM. V Alienatorovi je šílené úplně všechno. Kostýmy, herci, scénář, dialogy a ta hudba - panečku! To zůstává rozum stát, až se člověk zamýšlí, jestli se nachází na správné planetě. Smysl to nedává a vtipnost se bohužel ztrácí v nějaké neznámé dimenzi. Největším plusem tohoto filmu pro mě je, že jsem objevil režisére Freda Olena Raye. Četba názvů veleděl z jeho filmografie je opravdovým pohlazením pro mou zvrácenou duši.

plakát

Alienoid (2022) 

Měl jsem zase jednou chuť na asijskou ztřeštěnost. Story ze současnosti a boj s mimozemšťany víceméně zajímavé, místy mi to připomínalo jak Avengers bojovali s Lokim. Ale vůbec jsem nepochopil, proč tam nacpali tu hustorickou linku - bojové umění ála Tygr a Drak (narozdíl o tohoto filmu však nepříliš nápadité a zajímavé) prokládané nevtipným trapnohumorem. Během dvou a půl hodiny jsem nepřišel na souvislost s druhou půlkou příběhu. Šlo pouze o natáhnutí stopáže? Myslím si, že kdekoli jinde než v Asii, by to vystřihli a udělali z toho fajnové 90 minutové scífko. A ten konec mě vyloženě nasral...

plakát

Aljaška v plamenech (1994) 

Tady je ten přelomový snímek Seagalovy filmografie, od kterého to šlo se Stevenovými filmy dolů. Stoupl si prvně za kameru, aby předvedl své ekologické cítění. A vznikl z toho nudný ekologicky akční snímek, který nám nenabídne nic moc kromě vrtání kolen a chvilkové destrukce na konci.

plakát

Americký ninja (1985) 

Jste-li divák mužského pohlaví a je vám 10-13, tak neváhejte ani okamžik. Mně taky kdysi bylo... Film stojí hlavně na tehdejším charismatu Michaela Dudikoffa, který byl kdysi mojí number 1 akční hvězdou. Pokud vás ale na začátku devadesátých let Ninja minul, tak jestli zrovna nevyhledáváte úsměvná akční béčka, není to nic pro vás.