Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (456)

plakát

Predestination (2014) 

Neuvěřitelné, jak dlouho mi tenhle nenápadný film unikal. A v podstatě jde o jeden z kanonických filmů o cestování časem. Komorní hříčka, která z mála dokáže vykřesat hodně. Smíchejte dohromady Johna Connora s Marty Mc Flyem a Looperem, přidejte spoustu paradoxů a porušení veškerých zákonů o cestování časem a dostanete tuhle parádičku.

plakát

Zločiny budoucnosti (2022) 

I v osmdesáti se dá natočit geniální dílo. Cronenberg se vrátil tam, kde ho máme rádi a konečně přišel s opravdu originální vizí budoucnosti. To tu ještě fakt nebylo. Přiznám se, že i na mě byly některé scény moc. Myslím si, že tento film zkultovní až za několik let, dneska na to svět ještě není připraven. Nemění to ale nic na tom, že jsem byl nadšen. Posouvání hranic, originalita, bizarnost, režisérovy trademarky... paráda. Nemůžu jinak než za 5.

plakát

Příchozí (2016) 

Geniální. Jeden z těch filmů, které si člověk víc užije napodruhé, kdy objevuje nuance, které mu napoprvé utekly. I když už od prvního okamžiku je člověk připoután k plátnu s očekáváním, co se bude dít. Stejně jako všechny Villeneuvovy filmy hypnotické. Z jiného světa než většina ostatní kinematografie.

plakát

Sebevražedný oddíl (2021) 

Gunnův rukopis a mix jeho předchozích filmů. Když zkřížíte Slimáka, Super a Strážce Galaxie, dostanete tenhle Sebevražedný oddíl. Spoustu nápadů, hlášek, žraloka a lasičku. Těším se na trojku Strážců.

plakát

Box (2009) 

Jeden z nejpodhodnocenějších filmů. Richard Kelly to všeobecně zabil geniálním Donnie Darkem, kterým si vydobyl respekt, aby to pak jiným způsobem zabil s pompézním Southland Tales, které se nepovedlo a totálně u všech propadlo. The Box mohl být jeho restart. A zpětně nechápu, proč nebyl. Luxusní námět, základní myšlenka, stylizace i provedení. Trošku se film začíná ztrácet v druhé polovině, kde z toho vznikne tak trošku... tak teda ne, tak trošku, ale úplně podivnost. Je to ale snímek, jaké mám rád a proto dávám za 5. A doporučuji všem ke shlédnutí, protože nad takovouto premisou se prostě chcete zamýšlet.

plakát

Duna (2021) 

Neuvěřitelné. Že můj oblíbený román někdo zfilmuje 2x. A že poprvé Lynch a podruhé Villeneuve... Lynch si to natočil po svém, chopil se bizarností z románu a nacpal 600 stránek do jednoho filmu a propadl. I když mě se jeho film líbil, tak nepochopím, kdo mu na to dal peníze. Villeneuve látku uchopil jako Batman Begins - realistické ztvárnění světa 10000 let v budoucnosti a neuvěřitelně mu to vyšlo. Parádní casting, zpracovaní Arrakisu, i všechny high tech vymoženosti a celý pomalu vyprávěný příběh - za 5 hvězdiček. Nejpodivnější a nejlepší blockbuster, co tu byl. A taky nepochopím, že to uspělo.  Ale jsem rád.

plakát

Tenet (2020) 

Marty Mc Fly je z toho celého zmatený jak lesní včela, Dr. Emmet Brown ví, že na to nemá čumět lineárně a Christopher Nolan je několik světelných let před konkurencí, akorát v tomto filmu trošku poodhalil, odkud pochází.

plakát

Mulholland Drive (2001) 

"Silencio." Pamatuju si, jak v kině začaly závěrečné titulky a všichni seděli přilepení v sedadlech a zírali jako "wow" a nebo "co to jako mělo být?" Kdo vydrží do konce, toho to bez emocí nenechá. Tohle je pravá filmařina a Lynch v nejryzejší podobě. Podle mě tady vyvrcholil a vybrousil svůj styl k dokonalosti. V dalších filmech už to bylo všechno přespříliš. K tomu přidám parádní Naomi a Lauru a je tady jeden z nej filmů všech dob.

plakát

Živí mrtví - Uvnitř (2021) (epizoda) 

Walking dead se na stará kolena mění v horor! Tleskám. Teda, až se mi doklepou zuby.