Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (456)

plakát

The Orville - Trvalé dojmy (2019) (epizoda) 

Příjemný díl, Orville už se dopracoval tam, že se na něj dobře kouká, i když se nic moc neděje, člověk souzní s postavami a jakoby už je doma v jejich světě. A navíc musím říct, že Leighton Meester vypadá tady daleko líp než zamlada.

plakát

Predestination (2014) 

Neuvěřitelné, jak dlouho mi tenhle nenápadný film unikal. A v podstatě jde o jeden z kanonických filmů o cestování časem. Komorní hříčka, která z mála dokáže vykřesat hodně. Smíchejte dohromady Johna Connora s Marty Mc Flyem a Looperem, přidejte spoustu paradoxů a porušení veškerých zákonů o cestování časem a dostanete tuhle parádičku.

plakát

Klíč k sexu (2022) 

Příjemná jednohubna na sobotní večer. Podobné téma jako "Naprostí cizinci", ale narozdíl od nich film tak nedramatizuje, nemoralizuje a vydává se odlehčenější cestou.

plakát

Aftersun (2022) 

Když Christopher Nolan a Sundance a zdejší všeobecné nadšní řekli, že tohle je boží, tak jsem se díval a čekal ,kdy to jakože bude boží. A pořád ne a ne a pořád to boží nebylo. Aspoň pro mě ne. Domácí video z dovolené do Turecka vydávané za celovečerní film.

plakát

Idol (2023) (seriál) 

Seriál měl ambice a zacílil na publikum na které bohužel neměl, protože toto není úplně mainstream. Ze začátku to má atmosféru a líčí to svět umělců ne nepodobný tomu z Lynchova Mulholland Drive, připomíná mi to jeho tajemno, surreálno, i výrazná hudební stránka filmu je společným atributem (i když paralela Weeknd - Badalamenti u většiny neobstojí). Průběhem času se Weeknd dokonce změní v Dennise Hoppera z Modrého Sametu. Náhoda? Herecké výkony i Weeknda i Lily jsou podmanivé a hypnotické, stejně tak zvrhlé provokativní erotické scény. Mohl by to bý kult, ale není. I přes krátkou stopáž a malý počet epizod seriál není schopen udržet nastavenou laťku a zklouzává do nudy, zkratkovitosti a slepých uliček. Weekndova hudba se mi líbí taky pro svoji tajemnost, podmanivost a surreálnost, ale když se nic neděje, tak to trochu vyčpěje. Nicméně jsem rád, že jsem se do tohoto světa na 5 epizod ponořil.

plakát

Zločiny budoucnosti (2022) 

I v osmdesáti se dá natočit geniální dílo. Cronenberg se vrátil tam, kde ho máme rádi a konečně přišel s opravdu originální vizí budoucnosti. To tu ještě fakt nebylo. Přiznám se, že i na mě byly některé scény moc. Myslím si, že tento film zkultovní až za několik let, dneska na to svět ještě není připraven. Nemění to ale nic na tom, že jsem byl nadšen. Posouvání hranic, originalita, bizarnost, režisérovy trademarky... paráda. Nemůžu jinak než za 5.

plakát

Alienoid (2022) 

Měl jsem zase jednou chuť na asijskou ztřeštěnost. Story ze současnosti a boj s mimozemšťany víceméně zajímavé, místy mi to připomínalo jak Avengers bojovali s Lokim. Ale vůbec jsem nepochopil, proč tam nacpali tu hustorickou linku - bojové umění ála Tygr a Drak (narozdíl o tohoto filmu však nepříliš nápadité a zajímavé) prokládané nevtipným trapnohumorem. Během dvou a půl hodiny jsem nepřišel na souvislost s druhou půlkou příběhu. Šlo pouze o natáhnutí stopáže? Myslím si, že kdekoli jinde než v Asii, by to vystřihli a udělali z toho fajnové 90 minutové scífko. A ten konec mě vyloženě nasral...

plakát

Happy Ending (2023) 

Pohodová oddychovka na sobotní podzimní večer. Příjemní herci (tedy aspoň dívčí část trojky), o nic hlubšího se nesnažící a kupodivu i tu erotiku umějící vykouzilt. Viděl jsem spoustu artových erotických kousků a musím říct, že u tohoto (přiznaně neartového) jsem se bavil víc (míň vaty, míň nudné psychologie a velice přívětivá stopáž).

plakát

Sexify - Season 2 (2023) (série) 

Takové plácání odnikud nikam. Jako kdyby tvůrci nevěděli, o co jim jde. Je to víc o hledání, ale není jasné čeho. Tak nějak je vidět, že první série měla úspěch a tak se musela prostě natočit druhá.

plakát

Men (2022) 

Tak nám Garland zprznil další žánr. Wow. I když nevím, jestli v tomto případě se dá mluvit o žánru. První půlka je atmosférický jako horor, kdy člověk čeká, co se z toho vyklube, jestli to nakonec bude nějaká sekta, či co a závěr je krásný WTF. Prostě to naše oblíbené nechápavé kroucení hlavou, to, proč se koukáme na filmy a chceme se jimi nechat překvapovat.