Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (120)

plakát

Clarkson: Powered Up (2011) 

Masakr!! Nejlepší samostatný Clarksonův dokument o autech!!

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Akorát jsem čerstvě nadšený z kina, tak něco napíšu, než se na to zítra vykašlu. Tarantino pořád dokazuje, že umí. A umí skvěle. Je jedno, jestli se pustí do komedie, akční řežby, válečnýho filmu nebo westernu, vždycky je výsledek přinejmenším skvělý a nikdy mě ještě nezklamal. Django i přes vražednou stopáž ani na chvíli nenudí, je plný hlášek, skvělých nápadů a prvotřídní hudby. Že se rap nehodí do westernu? Haha! Hodi! A pasuje tam jak prdel na hajzl! K tomu parádní výkony všech herců a jeden (ne)uvěřitelně dokonalý Christoph Waltz. "I count six bullets, nigga" - "I count two weapons, nigga"

plakát

Argo (2012) 

Argo je první film, který jsem od psích režisérů Bena a Fleka viděl, takže si zatím netroufám hodnotit jejich práci. Ale i podle toho jednoho musím říct, že jakkoliv to jsou oba dva špatní herci (Flek je možná ještě horší), tak při práci režiséra válí, umí být pečlivi a detailní. Good job

plakát

Clarkson: Italský nářez (2010) (TV film) 

Výborný dokument, ve kterém se mimo jiné dozvíte, že jízda v Porsche 911 GT3 má na vaše hubnutí úplně stejný vliv jako hodina ve fitcentru, a že uhlíková karosérie Zondy R váží méně, než svačina anorektické školačky:) Narozdíl od TG je to opravdu jen a jen o ježdění.

plakát

Krvavá neděle (2002) 

Původně jsem chtěl dát 4, ale kvůli tomu stylu natáčení, kdy jsem se po celou dobu filmu cítil, jako bych se demonstrace sám účastnil (dokonce jsem se přistihl, že se přikrčuji, aby mě vojáci taky netrefili), musím dát plný počet.

plakát

Skyfall (2012) 

Maximální spokojenost! Po bídném QoS přichází na řadu téměř dokonalý díl, který se v mém zatím neúplném bondovském žebříčku (staré poctivě doháním) dostává na první místo. Ať už kvůli skvělé režii, nadupanému příběhu, luxusnímu záporákovi nebo epesnímu výběru lokality ve Skotsku. A k tomu parádní odkaz ke kořenům v podobě Aston Martinu DB5... Prostě znamenitý ve všech ohledech. Příští rok chci slyšet "Oscar goes to..." minimálně v kategorii vedlejšího herce pro Bardema, jinak dostane Akademie důtku s výstrahou:)

plakát

Avengers (2012) 

Po týdnu tvrdých příprav, kdy jsem za pomoci své drahé narychlo doháněl základní comicsové vzdělání v podobě dvou dílů Iron mana, Incredible Hulka a Thora, přišel na řadu hlavní chod - Avengers. I když samotný film předpokládá znalost hlavních postav, ta pro pochopení děje není až tak nezbytná, nicméně vhodná. Tvůrci se nezaobíraji s nějakým představováním a jdou rovnou na věc. Koňská dávka hlášek, akce a dokonalých triků, navíc zatraceně dobře zrežírovaná a natočená, takže 140 minut je výsledku ještě málo. Pánové Scott, Nolan a Jackson mají v letošním souboji o největší pecku roku laťku pořádně vysoko.

plakát

Speed Racer (2008) 

Nedokážu přesně vysvětlit, co se mi v hlavě během filmu odehrávalo. Z počátečního šoku nad přestylizovanou, přebarvenou, nepřehlednou, infantilní sračkou, která jak na běžícím páse střídala několik časových rovin, a kterou jsem po dvaceti minutách skoro vypnul, se vyklubala celkem návyková záležitost a závěrečný závod jsem si už i trochu užíval. Možná to bylo tím, jak jsem se těšil na konec... Určitě je to strašně nápaditý a originální film, se kterým si tvůrci dosyta vyhráli, ale i když mám rád různé hi-tech věcičky, tak tohle nebylo nic pro mě.

plakát

Dvouproudá asfaltka (1971) 

Kdo má rád atmosféru staré sedmdesátkové Ameriky, kde se platilo 0.36$ za galon benzínu a komu něco říká 454 cui big block Chevy a 455 cui h.o. Pontiac, tak je pro něj tenhle film naprostá povinnost. Ústřední dvojice/trojice/čtveřice toho navíc moc nenamluví, takže je to příjemná oddychovka pro pravého petrolheada nebo milovníka road movie.

plakát

Paranormal Activity 3 (2011) 

Tahle série nabírá formu! Od špatné jedničky, přes dobrou dvojku a skvělou trojku až po úžasnou čtyřku? (ne)uvidíme v říjnu, budu se těšit...